|
Vosičky likvidijí úrodu, 31.7.2009 Mám na švestkách nabodané plody (některý i 4x) v nebývalé míře a z otvorů visí tenké prodloužené kapénky něčeho. Samozřejmě, že jsou nafialovělé a opadávají. |
 |
Pěstování černého kořene, 31.7.2009 Jak už nějaký předřečník podotkl, vyžaduje to hluboce humozní půdu. Já to pěstuji ale ne každý rok a problémy s klíčivostí jsem nezaznamenal. Je to výtečná zelenina u nás podceněna a prý je dobá kormě jiného na mozek, tedy k obnově nebo růstu nebo k... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ještě jednou základ pod domek, 30.7.2009 Naprosto souhlasím s příspěvkem 64.163, to znamená efektívně se zbavit suti. Navíc ani nemusí se zalévat betonem, chce to posypat potěrákem (jemný štěrk) a na to usadit gumovým kladivem jakékoliv betonové ploché kostky kterých je ve stavebninách... celý příspěvek > |
 |
Vliv dešťové vody z Cu okapů na rostliny, 29.7.2009 http://voda.tzb-info.cz/t.py?t=2&i=1236
Legislativní úprava v současné době zaručuje, že měděné trubky, vyráběné podle ČSN EN 1057 jsou testovány a vykazují při správném provozu naprostou zdravotní nezávadnost. Měď lze hodnotit jako... celý příspěvek > |
 |
Vrtaná studna - PVC rúra 200mm perforovat, alebo nie?, 27.7.2009 Co se týče vrtání děr na vkládané trubce do vývrtu, pamatuji si jako kluk, že na dvoře jsem pomáhal otci vrtat díry na trubku 320 mm, kterou studnaři vkládali do vrtu (vodárna pro školu) a objednávka zněla asi na 2000 otvorů průměru 5 mm a tak... celý příspěvek > |
 |
Sekačka se sběrem do svažitého terénu, 26.7.2009 Mám ve svén Dakru taky Briggs and Straton a když jesm pak četl návod tak jsem klel, protože je tam náklon pouze do asi a teď přesně nevím 7° a to z důvodu, že se "přelévá" olejová náplň. Když je to jedním směrem, tak to skutečně nemaže... celý příspěvek > |
 |
Jaký stroj si koupit k údržbě zahrady 3.000m a luk 7000m2?, 26.7.2009 Teď nevím, zda je to otázka na mne. Jinak uveřejnil jsem v tématu "Plevele" vlákno "Potlačení plevele Kakost luční" a to 30.5.2009, kde jsou i fotografie. Takto to dělám přesně od roku 1980, kdy se zrušil chov králíků. To znamená... celý příspěvek > |
 |
Jaký stroj si koupit k údržbě zahrady 3.000m a luk 7000m2?, 26.7.2009 Nemám moc konkrétní informace o mulčování, o jakou se přesně jedná činnost. Proto budu vděčen, kdyby to někdo, kdo má i praktické zkušenosti popsal co nejpodrobněji. Nebráním se tomu to zkusit a pak můžu porovnat. |
 |
Co to je za broučky a jak na ně?, 25.7.2009 Existuje ještě jeden brouk, který s oblibou řádí ve spižní skříni. U mne konkrétně prožral takové ty prázdné oplátkové desky určené k naplnění. Děda ze Solvenska na návšěvě to identifikoval hnedka "Pilous" pravděpodobně česky, on řekl... celý příspěvek > |
 |
Jaký stroj si koupit k údržbě zahrady 3.000m a luk 7000m2?, 25.7.2009  Nevím co bych mohl s tím více udělat než to 3x za rok sekat. Ona ta talířová sekačka to přetne na několik kousků. Tady ty louky vždy byly méně cenné. Za plotem, kde se vůbec neseče, tak roste taky "stejný plevel". Ještě ukázku, že... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jaký stroj si koupit k údržbě zahrady 3.000m a luk 7000m2?, 23.7.2009  Nebudu se věnovat strojům ale otázce, která zde padla co s trávou - senem, brat nebrat. Mám při domě 33 arů sadu a od roku 1980 se se seče ale seno se ponechává rozprostřené prorůst a vlastně jako hnojivo. Seču rotační elektrickou, mám to při domě. V... celý příspěvek > |
 |
Melounoviště 2009, 21.7.2009  Rozpoznat jdou velice snadno. Samíčí květ má pod korunímy plátky semeník, tedy základ plodu (jako je to na prvním obrázku) a samčí již zmíněný semeník nemá (obr 2) To jsou právě ty tzv. plané květy z kterých nic nebude. Jsou ale důležité pro opylení,... celý příspěvek > |
 |
Mate nekdo zkusenosti s popinavymi jahody od Satrkla?, 21.7.2009 O seróznosti této firmy svědčí fakt, že k něčemu zakoupenému jsem dostal vysavač. Ano byl to jednowatový motorek s vrtulkou uvnitř plastového tělíska a když jsem natrhal papír na kousky asi 3x4 mm, tak je nasál někam dovnitř. Takže reklamě, že k... celý příspěvek > |
 |
Melounoviště 2009, 20.7.2009 Co se týče opylení tak hmyz je hmyz. I letos jsem zkoušel květy opylit jak štětečkem, tak i přímo samčím květem. Našel jsem si kvítek, který měl na tyčinkách dost pylu a potíral jsem jím bliznu ( většinou stačilo dvakrát přetřít a blizna byla... celý příspěvek > |
 |
Velký propad švestek, 19.7.2009  Pozoruji velký propad plodů švestek bez rodílu odrůdy. Pod Duranziemi se to zelená u jiných dorůd je to nafialovělé. Nevím co zatím stojí ale v našem kraji bylo velmi málo deště a tak to svaluji na vláhový deficit. O přeplození se letos vůbec... celý příspěvek > |
 |