|
Betonování plotového sloupku - jak na beton?, 11.8.2009 Je možný i jiný způsob a to že se separátně v jednoduché dřevěné formě (i na ležato nebo přepážkami oděleně i několik sloupků najednou) zabetonuje kovový sloupek do "hranolu" betonu 12 x 12 x40 cm nebo až 15x15 x 40 cm a po vtvrzení se... celý příspěvek > |
 |
PET flase - Slivovica (alkohol obecne), 10.8.2009 Viz odkaz. Na výše uvedeném vlákně je to rozebráno. Koncentrovaný alkohol do PET lahví nepatří tedy ne dlouhodobě. Může narušovat polyetylén a způsobovat tak problémy zdravotní. |
 |
|
 |
Slivovice, 7.8.2009 Mohu potvrdit z praxe, že počet litrů závisí na stupni zrelosti a až přezrání švestek. Takové ty očeasané na dopravu do obchodu a prodej dají 7 - 8 litrů 51% destilátu ty přezráté i 12 litrů. Duranzie i více. Je možné napálit i více ale musíte si do... celý příspěvek > |
 |
Špendlíky, 7.8.2009 Podle pomologií je cizosprašný. |
 |
Melounoviště 2009, 5.8.2009  Co se týče toho světlejšího melounu tak bych si tipl, že by to mohlo být vyrostlé buď to ze semínka kupovaného melounu nebo bylo v orig. sáčku ze semeny jedno jiné. Tedy tipuju pokud kupujete osivo v ČR. jelikož zde, s několika set odrůd dostanete... celý příspěvek > |
 |
Vápno, 5.8.2009 Pokud vím, tak na vápnění se používá dolomitický vápenec (mletý). |
 |
Myš - jak se jí bavit?, 4.8.2009 Naprosto souhlasím s předřečníkem, ořech je tak lákavý, že mu žádná myš neodolá. Já bruskou zašpičatím ten jazíček, kde napichuji čtvrtku ořechu. Past (nejlépe několik) dávám ke zdi a do rohů, mám vypozorováno, že myši chodí podél zdi. Někdy je... celý příspěvek > |
 |
Červený rybíz, 3.8.2009 Pro tento rok už nestříhat. Rybíz poměrně brzy končí vegetatívně nějaký ten růst. Už jej "neprovokavat řezem". Kůru bych doporučoval odstranit v každém případě. Mělo by být podezřelé, že když tam neroste plevel, tak to má příčinu. |
 |
Červený rybíz, 3.8.2009 Letos v červnu zasazen, to ještě není dlouho. A jaký měl kořenový bal nebo jak vypadal? Co to má znamenat ta kůra kolem? To bude patrně "kyselé" jak potvora. Netlumí to půdní bakteriální činnost na nulu. Neměl se při sázení zkrátit nadzemní... celý příspěvek > |
 |
Ontario a vosy, 3.8.2009 Na poměrně slušném vzorku stromů jsem si dělal "soukromý výzkum" na co lapat vosy. Někde byl v literatuře doporučen mírně ředěny jablečný sirup. Můžu Vás ubezpečit, že to není pravda. V lahvích s pivem bylo po čase do třetiny vos a v těch... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak ostříhat rybíz a angrešt?, 3.8.2009 Vaše názory Vám nebudu vyvracet. Je mne jasné, že Vám vadí cokoliv co napíši, takže budu raději mlčet. Můžu jenom ujistit, že jsem nějaké metráky rybízu dopěstoval a něco přečetl. Když tady někdo dodá vhodnou fotku toho stromku, tak se to dá... celý příspěvek > |
 |
Jak ostříhat rybíz a angrešt?, 3.8.2009 "Vy mne ale zkoušíte". Tak předjarní řez to je myslím jasné. U správné zapěstované korunky platí zásada, že počet ponechaných kosterních větví má být 4 až 5. A že správná korunka je ta u které se při obírání nezraňují ruce. Ty hlavní větve... celý příspěvek > |
 |
Doporučte kvalitní a co nejsladší odrůdu červeného rybízu, 2.8.2009 Bílé odrůdy jsou obvykle sladší, tam takový problém s kyselostí není. Z červených zaručeně sladce chutnala i v pomologii je tak označena je odrůda "Red Lake" ale nevím jestli se množí a prodává teď. Já ji sadil tak pře 20-ti léty a již ji... celý příspěvek > |
 |
Jak ostříhat rybíz a angrešt?, 2.8.2009 Nahlédl jsem do literatury a skutečně tam není nic o řezu stromkového angreštu nebo rybízu v době vegetace. Pouze předjarní řez, který prosvětluje obrost a zkracuje staré kosterní větve aby se posílila kvalita úroby a prodloužila životnost stromku,... celý příspěvek > |
 |
Jak ostříhat rybíz a angrešt?, 2.8.2009 Co se týče ošetřování angeštu a rybízu, tak mnohé bylo řečeno a tak to doplním z mého pohledu. Je zásadní rozdíl ve střihání keřového a stromkového rybízu potažmo angreštu. Já jsem stromkové používal minimálně, protože mám utkvělé v paměti to co jsem... celý příspěvek > |
 |