Příspěvky uživatele - 178.82

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Vitis vinifera - réva vinná, 5.4.2008
Nevím co myslíte větou "Chtěl bych na zahradě vysadit vinnou révu, ale nevím si rady s vhodným druhem", ale předpokládám, že myslíte vhodnou odrůdu, když píšete o druhu Vitis vinifera. S tím, že Vám slunce svítí jen do 16 hodin bych si... celý příspěvek >
Pěstování révy na pergole, 28.3.2008
Do Vašich podmínek lze doporučit zejména bílou odolnou odrůdu Krystal, který by měl vydržet mrazy -29°C. Špatný by nebyl ani Vostorg, pokud to ovšem Vostorg je (často je místo něj prodáván Prim). Nižší odolnost k mrazu mají Kodrjanka a Suzy... celý příspěvek >
výsadba révy vinné, 26.3.2008
Réva ař už pravokořenná nabo roubovaná se sází hluboko hlavně proto, že kořeny jsou podstatně citlivější na mráz než kmínek. Udává se, že vydrží mráz tak do 10°C, takže je důležité zasadit révu co nejhlouběji, kam už tak silný mráz nepronikne.... celý příspěvek >
výsadba révy vinné, 24.3.2008
Ne všechny firmy informují správně, s jmenovanou firmou sice zkušenosti nemám, o Diamantu jsou nejpodrobnější informace v knize D. Pospíšilové Ampelografia Slovenska, ale zkuste si přečíst o něm třeba tenhle odkaz... celý příspěvek >
Kde koupit révu Bianca a Regent, 22.3.2008
Odrůdu Bianca mám na zahradě, také na střední Moravě. Dozrává podle počasí v průběhu září. Netrpí nemocemi. Rozhodně ji lze doporučit do okrajové oblasti. Pan Lampíř ji s úspěchem pěstuje na Sádku.  O Regentu jsem také přemýšlel, ale raději jsem... celý příspěvek >
Palma, 17.3.2008
Dobrý den, mám asi 6 let starou juku na kmínku a horní růžice již byly tak dlouhé a silné, že se začaly ohýbat (asi 5 cm od hlavního kmenu) a jakoby lámat.Růžice jsem odřezala, dala do vody, aby zakořenily.A chtěla bych se dozvědět, jestli obraší i... celý příspěvek >
odrudy vinné révy, 4.3.2008
Souhlasím s xxx.62.58, Prim neboli Palatina na perenosporu netrpí, spíše může být napadán padlím nebo šedou plísní ale i těmito chorobami trpí méně než třeba Chrupky.
Odolné odrůdy révy - kde koupit?, 3.3.2008
Pepíku, můžu se zeptat, už Vám Vostorg a Prim plodily?
stříhání habru - kdy?, 1.3.2008
Dobrý den, jestli můžu poradit, podívejte se na stránky České televize. Zahrada je hra -  22.1.2006.Je to o výsadbě habru i řezu v předjaří. http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/22.01.2006/406235100251003-17:00-1-zahrada-je-hra.html
opadané tůje?, 1.3.2008
Zahrada je ohrazená takže je asi nikdo nepostříkal. Opad proběhl přes zimu a zbylo jen trochu zeleného na konečcích.
opadané tůje?, 1.3.2008
Ano jsou to tůje,  už je máme asi 9 rok a teprve letos se nám stalo tohle. Větve jsou téměř holé. Nechybí tomu třeba hnojení?
opadané tůje?, 1.3.2008
Dobrý den, chtěla jsem poprosit o radu. Máme živý polot z tůjí a z ničeho nic opadal. Nemáte někdo radu na záchranu? Děkuji Mirka
Odolné odrůdy révy - kde koupit?, 28.2.2008
Odrůda Malinovyj není odrůda zrovna odolná na choroby, rozhodně lépe je na tom Vostorg a asi myslíte odrůdu  Moldova.  Bohužel Malinovyj a Moldovu nevím že by někdo nabízel, u Vostorgu jsou bohužel časté záměny s jinou odrůdou.
Co je perlit?, 21.2.2008
Expandovaný perlit se vyrábí ze surového upraveného perlitu. Ten patří ke kyselým vulkanickým sklům jako obsidián, nebo pemza. Vzájemně se odlišují obsahem vody, které je v perlitu nejčastějí 2 až 5 %. Perlit je v podstatě amorfní křemičitan hlinitý... celý příspěvek >
omlazení vinné révy, 14.2.2008
Pokud omlazením rozumíte namnožení révy, můžu poslat pár zajímavých návodů. (bred_ikzavináčvolny.cz). Ale řízky bych rozhodně, pokud je dost materiálu, řezal na tři až čtyři očka. Co se řezu týká, tam záleží na odrůdě a typu vedení, pro které se... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika