|
Motorová pila Solo 633 Ecomatic, jak funguje?, 3.11.2009 Přesně tak Radku |
 |
Motorová pila Solo 633 Ecomatic, jak funguje?, 3.11.2009 opačně by to bylo tak že by olejové čerpadlo pohánělo motor pily což je asi blbost |
 |
|
 |
Motorová pila Solo 633 Ecomatic, jak funguje?, 3.11.2009 to tvrdím i já |
 |
Motorová pila Solo 633 Ecomatic, jak funguje?, 3.11.2009 asi nás mystifikujette s těmi otáčkami, kroutící moment jde od motoru a né od čerpadla zkuste si to uvědomit nejdříve točte podložkou a pružinou ve směru hod ručiček až potom pohání pružina šnek |
 |
Motorová pila Solo 633 Ecomatic, jak funguje?, 3.11.2009 tak je to v podstatě tak jak jsem říkal pružina má snahu se roztáhnout jestliže nemá možnost do většího průměru tak ji zbývá jedině do délky čímž by mělo čerpadlo zabírat. |
 |
Motorová pila Solo 633 Ecomatic, jak funguje?, 3.11.2009 Myslím že mám na to nárok já jsem nad tímto tématem začal přemýšlet až dnes když vidím že i odborníci s několikatiletou zkušeností si s tím neví rady.Tak už to někdo rozlouskněte |
 |
Motorová pila Solo 633 Ecomatic, jak funguje?, 3.11.2009 Ten žlábek tam nebude pro nic za ni když pasuje přesně na tu pružinu i když si představím otáčky ve směru hodinových ručiček pořád mi vychází záběr do toho žlábku a roztažení pružinky.Když budete jakoukoliv pružinu třeba i vruce kroutit proti sobě i... celý příspěvek > |
 |
Motorová pila Solo 633 Ecomatic, jak funguje?, 3.11.2009 podle mě se nemůže pružinka stahovat ale roztahovat a mohla by zaskočit do jedné z těch větších děr a tím při zvýšení otáček sepnout a začít mazat ale nemám to v ruce tak to nemohu tvrdit na 100 % |
 |
Olejový hobby kompresor - nechávat natlakovaný?, 29.10.2009 Velké kompresory jsou na větší zátěž jistě stavěné ale u těchto hobby, pidi kompresorů bych si nebyl jistý, vždy je lepší je na noc nebo ještě delší dobu vypnout, protože je to jen na hobby zátěž a vždy je tlakový spínač pod napětím a pod tlakem a... celý příspěvek > |
 |
Olej do motorovych pil (specifikacia, norma), 24.10.2009 Jedná li se o mazání řetězu tak si myslím že to moc prožíváte když podle toho co používají ostatní tak není co řešit, záleží asi nejvíc na hustotě oleje, čím řidší tím víc maže ale také ho víc ubývá a hustější déle vydrží ale nemaže zase lépe při... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Slivovice - kvas, 24.10.2009 Kvas vám zoctovatí buď od začátku když je tam málo cukru a nebo nějaké nekvalitní ovoce a nebo když jdete pálit pozdě a kvas chytne druhé kvašení. |
 |
Slivovice - kvas, 24.10.2009 Chtělo to naředit nějakou kojeneckou vodou s ještě menší tvrdostí, podívejte se na etikety kojeneckých vod a vyberte tu která má nejméně tvrdosti ale chce to vyzkoušet nejdříve na malém množství.Není voda jako voda a už vůbec není každá dobrá. |
 |
Redeni benzinu s Olejem, 22.10.2009 Možná to oponent myslel tak že když tu pilu bude držet delší dobu na maximálních otáčkách tak se zadře a veškerý výkon se spotřebuje na toto zadření a bude se rovnat 0. |
 |
Slivovice - kvas, 22.10.2009 U nás se pálí docela dost a je odzkoušené že co kg- to asi litr slivovice navíc.Pokud pálíte z švestek nebo jablek, které mají dobrou cukernatost tak je zbytečné cukr dávat většinou to dobře teče ale pokud pálíte z třešní malin apod kde je... celý příspěvek > |
 |
Redeni benzinu s Olejem, 22.10.2009 Ještě reakce na pána co píše že stroj musí být chlazený mazaný a nesmí být přetěžovaný s tím absolutně souhlasím, ale ať zapřemýšlí jestli ten stroj nebude přetěžovat když ho bude držet stále v maximálních otáčkách, naco by tam byla potom plynová... celý příspěvek > |
 |