|
Jabloň na M9, 30.10.2009 Ano, je zhruba v té velikosti. |
 |
Jabloň na M9, 29.10.2009 Děkuji za reakci. Zkusím se ještě jednou zeptat prodejce. |
 |
|
 |
Jabloň na M9, 29.10.2009 Zakoupil jsem jabloně Granny Smith na těchto podnožích kde je vidět že rouby jsou dva nad sebou. I dle prodejce jsou jabloně roubovány 2x. Mohl by mi někdo popsat význam dvojího roubování. Děkuji. Zasadil jsem je tak, že horní roub je nad zemí. |
 |
Dýně - prosba o radu, 20.10.2009 Dobré ráno, proč z ní dělat tolik dobrot když je lepší ji prohnat přes prase nebo hodit na hnůj? Dva lidé, dva recepty, dva názory!!! Mimochodem, jedla jste někdy podomácku pražená dyňová jádra? |
 |
Dýně - prosba o radu, 13.10.2009 Vybrat semínka, posolit je a 24 hodin nechat uležet. Potom upražit v troubě a sníst - to je pro mne nejlepší pochutina navíc plná zinku. Zbytek dýně na hnůj nebo praseti. |
 |
Zahrada bez chemie - tipy a triky, 13.10.2009 Pokud někdo chce pěstovat ekologicky je to jeho věc a já mu přeji hodně úspěchů, pokud chce dosáhnout nějaké slušné úrody musí se přizpůsobit klimatu a podmínkám, volit vhodné odrůdy a ošetření rostlin do dané lokality. Přiznejme si, že ekologické... celý příspěvek > |
 |
Zahrada bez chemie - tipy a triky, 12.10.2009 Zeptám se Vás, jíte rajčata i když je nepěstujete? |
 |
Zahrada bez chemie - tipy a triky, 12.10.2009 Zahrada bez chemie? Lze to vůbec? I když bych ji vybetonoval tak to nebude bez údržby s pomocí chemie - bohužel. |
 |
Melounoviště 2009, 8.10.2009 Moc pěkný! Jaká byla sladkost? Podle bílých semínek bych řekl že nevyzrál. |
 |
Aditivum B, 8.10.2009 Kupujte benzínu jen kolik spotřebujete a nemusíte to řešit. |
 |
|
 |
Co to je?, 30.9.2009 Dlouhá léta kurátorem a že by to nepoznal? Pak nebyl u brouků ale u motyk nebo krav. |
 |
Melounoviště 2009 - shrnutí, 30.9.2009 Tak jsem o víkendu sklidil poslední meloun. Ctěl bych zde ještě jednou v kostce shrnout poznatky z letošního pěstování melounů. 1. Roubované melouny - vysadit co nejdříve, případně přikrýt bílou geotextilií proti chladu. Pár rostlinek nechat jako... celý příspěvek > |
 |
Melounoviště 2009, 23.9.2009 Sazenice Pepina jsou na jaře běžně k dostání. Já je neznám ani nevím zda to má něco společného s melouny. Další návod na roubování. |
 |
Melounoviště 2009, 23.9.2009 Meloun se roubuje na tykev, která má mohutnější kořenový systém a měla by být i odolnější. Mrkněte na princip roubování na Rady ptáka Loskutáka. |
 |
Melounoviště 2009, 15.9.2009 Já bych je dal do chladna a položil tak jak ležely na záhoně a kontroloval zda neměknou nebo nehnijí. Stopku ustřihnout a nechat na melounu. Dále citát z netu: "Kromě složitého načasování sklizně je zde mnoho dalších problémů, spojených se sklizní... celý příspěvek > |
 |