Příspěvky uživatele - 81.81

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Odrůdy Vitos a Beforest, 18.2.2010
Pomoci můžu jen s Beforestem.
Zahradní drtič - prosba o radu, 11.2.2010
Nejsem si jistý, je-li to tak, jak píšete. Oba druhy drtičů jsou primárně určené pro odřezané větve do určeného průměru, i když dokáží strávit i jiný materiál. Systém samovtahování materiálu není všespasitelný, občas važaduje potlačení delší větví.... celý příspěvek >
Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?, 10.2.2010
Pěkné. Jen dvě malé připomínky. 1. Dávejte ptákům raději semena než pečivo. 2. Mumifikované plody švestek jsou rezervoárem moniliózy.
Vhodné odrůdy na pálenku, sušení a povidla, 9.2.2010
Co říkáte na toto abstraktum? Bohačenko I., Pinkrová J., Komárková J., Paprštein* F.: Selected Processing Characteristics of New Plum Cultivars Grown in Czech Republic. [Vybrané zpracovatelské charakteristiky nových odrůd slivoní pěstovaných... celý příspěvek >
Malvazinka, 7.2.2010
Červivost švestek způsobuje obaleč, nikoli pilatka. Následkem napadení pilatkou bývá propad holiček (odkvetlých květů).     Zdravé a plodící stromy Domácí švstky Vám upřímně závidím.
Hloh a spála růžovitých, 7.2.2010
Nu, já mám za to, že spála je v případě hlohu skoro to největší zlo. A nejen pro ten hloh. Ostatně jinou karanténní chorobu ovocných stromů ani neznám. Ale dřevina sama o sobě přece choroby ani škůdce nevyrábí. Nepovažuji hloh za bůhvíjakou... celý příspěvek >
Malvazinka, 7.2.2010
Asi nelze říci, která slíva je nejlepší.  Nejenže každému nejvíc chutná jiná, navíc někdy máme chuť na jednu, jinky na druhou.  Nejlepší je plejáda chutí. Osobně ale preferuji spíš švestky než slívy. V posledních je navíc... celý příspěvek >
Malvazinka, 7.2.2010
Malvazinka je velmi rozšířená, ale, dle mého, poněkud přeceněná slíva. Je to zřejmě způsobeno velikostí,  růžovofialovou barvou a chutí čerstvých, dobře vyzrálých plodů. Má ale některé nepříznivé vlastnosti: 1. I když strom je na jaře... celý příspěvek >
Jakou slivoň?, 7.2.2010
Chrudimská mi přijde chutnější - sladší, Jojo má větší plody a je rezistentní na šarku.
Pílenie ladu motorovou pilou, 27.1.2010
V době, kdy ryby zimují v klidu u dna, motorové čluny obvykle nejezdí. Ale nemyslím, že by jim řezání ledu výrazně ublížilo. Ostatně i rybáři v chovných rybnících někdy vyřezávají led kvůli okysličení vody.
NPK pod stromy, 21.1.2010
Věřte, ž kořen neodumře. Jistě, půl kila NPK se tam nesype a na písčité půdě by se mohlo něco vyplavit.  Já sám díry vrtám vrtákem a místo NPK dávám slepičince, na ně kompost a nato vrátím drn.
Jak granulovaný kravský hnůj, 20.1.2010
Granulemi hnoje jsem nehnojil, ale jestli v něm vidím něm neco pozitivního,  tak snad jeho přírodní původ a absenci chemikálií. U pokojovek mi ale umělá hnojiva nevadí - pokojovky nejím.     Ani nevím, jak jsou... celý příspěvek >
Uskladnění slivovice v dub. sudu, 19.1.2010
Je pravda, že tento destilát má mnohem větší hustotu než klasicky vypálená a skladovaná slivovice Je to tak.  Hustota na pohled a hustota fyzikální není totéž. Olej či ropa Vám připadnou určitě hustější než voda. Přitom hustota vody... celý příspěvek >
Uskladnění slivovice v dub. sudu, 19.1.2010
Vašemu příspěvku příliš neozumím. Pokud narážíte na výše zmíněné sdělení, připomenu: 10l dubový sud a nalil do něj slivovici. Tento sud jsem měl umístěn v domě na chodbě a byl pevně uzavřen a vstupy zality voskem. Po třech letech mě žena nadávala,... celý příspěvek >
Slimáci a zima, 12.1.2010
Obávám se, že myši hryzci a krtci jsou na skutečnost, že v zimě napadne sníh a na jaře bude tát, docela připraveni. Možná líp než většina silničářů.
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika