|
Zimolez kamčatský - puklice, 7.10.2009 Zdravím přátelé zimolez kamčatský je více vhodný do drsnějších poloh, v nížinách zvláště starší keře bývají napadeny puklicemi také se mi to stalo, vyřešil jsem to takle když postřiky nepomáhaly, keř jsem výrazně zmladil, odstranil nejstarší větve a... celý příspěvek > |
 |
Jakou odrůdu malin vybrat?, 7.10.2009 Nejchutnější maliny jsou odrůda Polana, která je stále plodící a nerozrůstá se, ale nevím jestli se dá sehnat u nás. Kamarádka mi darovala odkopek, který koupila v Polsku. Chut malin je totožná s malinami lesními neznám chutnější odrůdu Vladimír |
 |
|
 |
Prosím o pomoc při určení názvu keře, 7.10.2009 Dobrý den. Moc to vidět není, ale myslím si, že by to mohl být Symphoricarpos x chenaultii "Hancock", neboli pámelník Chenaultův v době, kdy už má plody. To je ta fialková barva. Ale hůř vidím, tak to tak prosím berte s nadhledem.... celý příspěvek > |
 |
Kandík psí zub, 6.10.2009 Prosím o sdělení jak pěstovat náš botanický kandík psí zub, aby kvetl. Mám ho od roku 2004 ve stínu pod stromem jabloně, kde má dostatek vlhka je v lesní listovce, na jaře vylezou listy poměrně velké, ale náš kandík na rozdíl od kandíků... celý příspěvek > |
 |
Dub červeny, 6.10.2009 Vážený pane Pavle. Vůbec si neumím představit, jak by u nás mohly vzniknout zasazené hektary dubu červeného, o kterých píšete. Všechna nová lesnická výsadba podléhá velmi přísným pravidlům a to už od 1 aru. Tedy, vždy to tak bylo, snad to platí i... celý příspěvek > |
 |
Dub červeny, 6.10.2009 A kde jsou prosím ty obrovské monokultury dubu červeného, abychom mohli mluvit o případné kalamitě? Děkuji. Stanislaw |
 |
Spätný náraz, 6.10.2009 Trošku tady napíšu. Učil jsem se lesařem už před 41i roky. A tehdy pily neměly ještě brzdu řetězu. A stalo se to mistrovi z odborného výcviku 14 dní před jeho svatbou, že při řezání dřeva uložených u hrání metrových polen brnknul špičkou pily o... celý příspěvek > |
 |
Co je za odrůdu?, 4.10.2009 Dobrý den. Řekl bych, že jabloň č.1 je Starkrimson, nebo něco od něj a jabloň č 3 by mohl být Holovouský malináč. |
 |
Do kdy nejpozději se má dosévat tráva na hluchých místech?, 1.10.2009 Vážený pane. Nevím sice odkud jste, ale zbývají do konce vegetace asi tak 3-4 seče. Teprve poté vysejte osivo trávy a nechte bez problémů přes zimu. Vyseté osivo zkuset mírně zahrábnout, nebo jen přiválet. Vámi vyseté osivo přes zimu krásně nabobtná... celý příspěvek > |
 |
Majoránka, 30.9.2009 Majoránka je vytrvalá, dá se pěstovat v květináči je náročná na světlo a nesnáší přemokření. Zkoušel jsem to 2x a nejdéle mi vydržela do února,,kamarád ji měl na chatě za oknem kde měl chladněji přes zimu a vydržela mu bez problémů do dalšího... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Borovice - problém, 30.9.2009 Paní Moniko, měl jsem na mysli přípravky jako Champion, Kuprikol či nový Flowbrix. Jde ale o to, že je třeba je vyzkoušet, jak budou fungovat. Přípravky běžně koupíte a součástí balení je i návod na použití. Stanislaw |
 |
Borovice - problém, 30.9.2009 Dobrý den. Tak já bych teda v klidu nějak nebyl. Tipnul bych to na nějakou sypavku. běžná výměna jehličí probíhá postupně, ne v takovémto poměrně alarmujícím množství. Stromky jsou malé a rezavého jehličí hodně. Tu první bych tipnul na Pinus... celý příspěvek > |
 |
Re: Jak se zbavit starých ořešáků - sousedů?, 27.9.2009 Dobrý den. Všechny ořechy jsou majitele stromu, tedy i ty, které spadnou na Váš pozemek. Vy mu musíte umožnit vstup na váš pozemek, ať si je sebere a on Vám musí zaplatit případné škody, které by vám sběrem způsobil. Samozřejmě by to platilo i... celý příspěvek > |
 |
Jak daleko se odsebe sází konifery, 27.9.2009 U tújí je to 75-80cm od sebe. Stanislaw |
 |
Čím hnojit?, 23.9.2009 Bylinky je lépe nehnojit nebot po přehnojení rostou příliš bujně mají sice více zelené hmoty, ale jde to na úkor jejich vůně a kvality. bylinář Vladimír z Litovle |
 |