|
Domácí pivo, 18.1.2010 Tak já jsem přesvědčený o tom, že pán chytrý je. Bez peněz to skutečně nejde. Pokud jste na tento fakt nepřišel při čtení stránek o domácím vaření piva, tak kdo už Vám poradí? Tam je napsané úplně všechno kutile. |
 |
Švestka Valor - Prunus domestica "Valor", 17.1.2010 Tak první postřik dělám v době končícího květu a spojím to s postřikem proti pilatce. A další dělám tak měsíc před sklizní. Stříkám Horizonem. Také tímto postřikem vezmu i meruňky, ale ty je třeba dřív, protože dřív uzrávají. Používal se i... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Švestka Valor - Prunus domestica "Valor", 17.1.2010 Dobrý den. Tuto odrůdou mám již 7 roků. Sadil jsem špičáky, které jsem zapěstoval jako čtvrtkmeny. Za sebe mohu napsat jen samé kladné hodnocení. Stromky rostou poměrně kompaktně, výborně nasazují na plodné dřevo. Ostatní odrůdy švestek, které... celý příspěvek > |
 |
Pěstování jehličnanů ze semen, 15.1.2010 A to rozumné uvažování naznačuje to, že kolem Českých Budějovic mají být jenom duby? Tak to se evidentně mám hodně co učit. Stanislaw |
 |
Úkap a dokap, 13.1.2010 Dobrý den. Při posledním pálení své meruňkovice v pálenici, kde mají moderní destilaci firmy Holstein jsem se na toto ptal. Úkap se samozřejmě odtraňuje vždy, ale dokap prý na této koloně není možné do jádra pálenky vůbec dostat. Zabraňuje... celý příspěvek > |
 |
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko, 13.1.2010 Dobrý den. Určitě se nehádáme, jen si povídáme a řekl bych, že to téměř vždy vede k zajímavým poznatkům. Technologický rozdíl mezi kvasem na víno a na ovocný destilát skutečně asi moc není. Já ale psal o technologickém rozdílu mezi výrobou vína... celý příspěvek > |
 |
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko, 13.1.2010 Dobrý den. Já bych se s dovolením vrátil k původnímu dotazu, proč nepřidávat cukr a proč nemíchat. Do ovocných kvasů pro soukromé pálení se nesmí přidávat cukr z toho důvodu, že je zájem státu na tom, aby se pálilo jen z vlastního ovoce, které... celý příspěvek > |
 |
Technika orby s tk 14 a podobným typem - Holdr, 8.1.2010 Zdravím. Pokud by to někoho zajímalo, tak mohu poslat foto, jak to nedávno dopadlo kousek od mého bydlení. Poměrně velký traktor jel s rozmetadlem, na kterém nechal vzadu nějaké množství hnoje. Na nové silnici to fest rozjel, ale ta nová silnice... celý příspěvek > |
 |
Projekt zdarma, 7.1.2010 Děkuji Vám za přání. I já si své práce cením, nemusíte se obávat. Za tu dobu, co pracuji jsem vyhotovil tolik projektů, že k jejich očíslování je teba použít 3 číslice. A byl jsem odmítnut tuším ve 4 případech. Jako zajímavé si vybavuji případ, kdy... celý příspěvek > |
 |
Projekt zdarma, 7.1.2010 No ale, dal jste tomu skutečně korunu! Stanislaw |
 |
|
 |
Projekt zdarma, 7.1.2010 Dobrý den. Tak já to vysvětlím. Pokud má kdokoli zájem si nechat ode mne vypracovat projekt na okrasnou zahradu, pracuji takto. Vše se důkladně zadokumentuje a majitele nemovitosti pořádně vyslechnu. Mám pro ně nachystaných celkem 14 základních... celý příspěvek > |
 |
Léčivé česneky, 7.1.2010 Děkuji za nápad, ale v žádné botanické zahradě u nás včetně té speciální bylinkové na Kraví hoře tyto česneky nepěstují Kateřina |
 |
Jste také fandové do bylinek?, 5.1.2010 Oregano je obchodní název pro dobromysl obecnou zřejmě aby to znělo více exoticky, Helena |
 |
Magi bylinka, 5.1.2010 Helichrysum angustifolium je synonymum pro smil italský Helichrysum italicum bylinář Vláda |
 |
Modrá skalice ano či ne?, 4.1.2010 Nějak nechápu tu ironii. Měďnatým přípravkem naší výroby stříkám přesně dle návodu zcela bez problémů. Francouzi to ve formě jejich slavné bordeauxské jíchy dělají už přes 150 roků a stále jsou zřejmě nejzdravějšími lidmi v Evropě, za... celý příspěvek > |
 |