|
Hydrogel?, 11.2.2010 Dobrý den. No nijak se neplete. Je to nemlich to samé, jen jiné využití. Stanislaw |
 |
Nářezy nad pupeny, 10.2.2010 Dobrý den. Tak názor na zářezy už máte. Mimochodem, dělají se i pod pupeny, ale o tom nechci psát. Jen Vám napíšu, že Rubín a jeho další příbuzní (Bohemie) vždy takto rostou. Mají odlišný způsob řezu. Já to u svých stromů řešil tak, že jsem výhony... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak používat Prhu arniku, 10.2.2010 Prosím o sdělení jak používat prhu arniku na vnější poranění. Na zahradě arniku pěstuji a zatím ji moc nepoužívám Tinkturu z arniky, která je doporučována bylináři Zentrichem a Jančou vyrábět nechci a následné ředěn 1 ku 10ti se mi zdá složité. Má... celý příspěvek > |
 |
Půdní vrták Mountfield MTL 51 x Dolmar PD 520 x Stihl BT 121, 9.2.2010 Dobrý den. Můj jamkovač mě namotal asi tak 5x, ale to při jeho prvním používání. Dnes moc dobře cítím v reakci toho jamkovače, že jsem narazil na kámen, nebo na kořen. Ale to Vy jistě velmi dobře víte, pokud s tím pracujete. Ale to namotání, které... celý příspěvek > |
 |
Laťové stínovky, 9.2.2010 Dobrý den. Různé laťové výplně altánových, ale i dalších staveb, se nazývají treláže. Používají se jak k odstínění, tak i jako opěrný prvek pro pnoucí dřeviny. Mohou být používány i zcela samostatně, bez nějaké nosné konstrukce altánu, pokud jsou... celý příspěvek > |
 |
Půdní vrták Mountfield MTL 51 x Dolmar PD 520 x Stihl BT 121, 9.2.2010 Dobrý den. Souhlasím téměř se vším co píšete. Vidím jen jednu věc. Zásadní rozdíl mezi Vaším počtem děr a počtem toho tazatele. To je rozdíl jak mezi diamantem a kozím bobkem. Svým jamkovačem od Bédi jsem vyvrtal již také velké množství děr a jede... celý příspěvek > |
 |
Půdní vrták Mountfield MTL 51 x Dolmar PD 520 x Stihl BT 121, 8.2.2010 Dobrý den. Možná mohu něco napsat. Mám vrták od Bédi a skutečně za celou dobu, co jej mám a to bude asi tak 10 roků, žádný mechanický problém. A to se o něj nijak nestarám, jen leju benzín. Jednou jsem musel koupit novou ručku u plynu, protože jsem... celý příspěvek > |
 |
Roubování rajčat, 8.2.2010 Ano, užitek v tom rozhodně vidím. Zrovna minulý měsíc přišlo ve vydání onoho již uvedeného časopisu balení rajčatových semen určených na kečupy. Toto by nebyl problém. Sklízejí se téměř naráz, tak jako na poli. Čili ten, kdo to bude mít naroubované... celý příspěvek > |
 |
Roubování rajčat, 8.2.2010 Dobrý den. Pane Mirku, zbytečně se vysmíváte. Nevím sice přesně jak už je to dlouho, ale fotky tohoto pokusu pěstování vyšly v jednom u nás velmi známém zahrádkářském měsíčníku. Pěstitel měl bramboru v bílém plastové kbelíku, narouboval rostlinu... celý příspěvek > |
 |
Výběr elektrické řetězové pily, 4.2.2010 možna by se do výběru levných pil hodila FCS-2000 S Ferm. |
 |
|
 |
Tajemná oskeruše, 3.2.2010 Tak já bych se přiklonil k názoru paní Konvalinky. I když jste dostatečně mlád, což může být ovšem relativní, tak čekání mnoha roků na první úrodu je přeci jen ztráta času. A taky si myslím, že ti, co u nás oskeruši pěstují a jsou schopni dopěstovat... celý příspěvek > |
 |
Slivovice, 3.2.2010 Já osobně se ale pána zastanu. Řekl bych, že se s ovocem i kvasem skoro mazlím a výsledky bývají až pozoruhodné. A to přitom mám velké množství ovoce. Ale výrobky z nich piju jen málo. Mám hodně dětí, takže odbyt je zaručen. Mně baví to všechno kolem... celý příspěvek > |
 |
Tajemná oskeruše, 3.2.2010 Dobrý den, řekl bych, že lepší poloha než uvádíte ani nemůže být. Proč ale schovávat semenáčky do sklepa nechápu. Vysadit na stanoviště, chránit před okusem a pohoda. Ve volné půdě bude růst mnohem lépe, než v nějakém kontejneru. Stanislaw |
 |
Vari oborávač brambor, 3.2.2010 Dobrý den. Dělal jsem to nakonec tak, že jsem radlice dal dozadu a napoprvé jsem udělal dva řádky naráz a potom jsem vždy jednou radličkou jel v už udělané brázdě a tou druhou vytvářel brázdu novou. To kvůli přesnému sponu na brambory. Pokud bych... celý příspěvek > |
 |
Sněhová fréza, 2.2.2010 přiznávám, možná za tu vypadenou hřídel můžu častečně i já, ty šroubky jsou pro evropský trh docela šok. nejvíc mě zklamala ta matka od napínací řemenice- zbouchnutá z jedné strany tak, aby se nepovolovala. Jináč proti stroji nemám připomínek. Pokud... celý příspěvek > |
 |