|
Příspěvky uživatele - 181.73
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Otázka trochu filosofická, 12.11.2009 Zajímalo by mě, proč někteří lidé říkají některým rostlinám plevel a snaží se je za každou cenu vyhubit. Přitom většina těchto rostlin má léčivé účinky, řada z nich je i jedlá, například kopřiva. Postříkají bršlici chemickým přípravkem na hubení... celý příspěvek > |  | Poradíte mi někdo? Babička to nazývá Karhátí, 12.11.2009 Tohle nejspíš není bršlice - je to chlupatý. Chtělo by to lepší fotku, ale podle té chlupatosti a aromatické vůně je to asi krabilice zápašná Chaerophyllum aromaticum. |  |
|  | Bolševník?, 12.11.2009 Je to zcela určitě bolševník obecný, Heracleum sphondylium. |  | Tetlucha kozí pysk, 12.11.2009 To určitě nebude tetlucha, ta se kromě všeho výše zmíněného vyskytuje jednotlivě. Nikdy v životě jsem neviděla věrší porost. |  | Identifikace popínavé rostliny, 12.11.2009 Kostřava nee, jílek vytrvalý. |  | Protulák / šrucha zelná, 12.11.2009 Na jižní Moravě roste všude ve vesnicích mezi dlažbou - zajeďte si vyrejt. Na chuť je výborná, hořká je jen ojediněle. Chci ji taky, můžeme se domluvit. |  | Letní louka, 12.11.2009 Na menší ploše je dobrý způsob nasít základní travní směs (ale pozor, původních druhů trav, které se tam hodí, ne komerční směsi) a přenést tam pár drnů s kopretinami a dalšími rostlinami, které tam chcete. Osvědčilo se mi to. |  | Jste také fandové do bylinek?, 12.11.2009 05 je mateřídouška, určitě. |  | Koriandr samovýsev, 12.11.2009 Nemohlo.
Ale když ho dáte do normálního truhlíku tak to fungovat bude. |  | Vlašťovičník - bradavice, 12.11.2009 Používání vlaštovičníku na bradavice lékaři vždy silně nedoporučovali. Přesto jsem to jednou zkusila, když nic jiného nezabralo: Kdysi se mi udělaly bradavice na chodidlech, bylo jich hodně a byly nepříjemné. Potřela jsem je mlékem vlaštovičníku... celý příspěvek > |  |
|  | Kustovnice čínská, 12.11.2009 Kustovnic (Rod Lycium) je hodně přes dvacet druhů. Lycium barbarum (synonymum Lycium halimifolium), kustovnice cizí, původem ze Středozemí je u nás hodně rozšířená, protože velmi často zplaňuje. Lycium chinense, kustovnice čínská není ani poddruh ani... celý příspěvek > |  | Rostliny proti komárům?, 3.11.2009 Na komáry jsou lepší živočichové. Ptáci, žáby, ještěrky... |  | Třtina křovištní, 27.10.2009 Určitě! |  |
 |
|
|
|