|
1000 litrová nádrž od Rondapu - ohřev užitkové vody, 19.5.2009 Dá se zakoupit třeba na Aukru, nicméně často u těchto kontejnerů chybí původ, nebo případná intoxikace chem. látkami. Cena 1000 - 2000 Kč. Já koupil kontejner v Šenově u Ostravy, je tam firma, která z kontejnerů přečerpává do menších nádob... celý příspěvek > |
 |
Odstranění nasazených plodů u mladé broskvoně, 19.5.2009 Myslím, že stromek zasazený na jaře 2008 je již dobře zakořeněný a nějaký ten plod určitě unese. Nechal bych tak dva, tři největší plůdky na stromě a zbytek bych oškubal.
Martin |
 |
|
 |
Réva na pergole, 19.5.2009 Budu trochu polemizovat, jsem taky ze severní Moravy a velice dobře se tu daří révě Prim (té obvzlášť), Muller, Muškát, dokonce otec je úspěšný s odrůdou André. Podmínka je určitě chráněné místo z jížní strany, rygolace a obrývaní hlav... celý příspěvek > |
 |
Tak co kadeřavost?, 19.5.2009 Ostravsko - přes postřik v předjaří se kadeřavost mírně projevila, nicméně s loňskou "kalamitou" se to nedá srovnat
Martin |
 |
Mulčování trávníku na zahradě - pro a proti, 18.5.2009 Rozklad trávy "žere" dusík, tak i přes mulčování je třeba ho do trávníku dodávat přes dusíkaté hnojiva.
Martin |
 |
Co dat do zahonu? mulc,drevo, kamene?, 8.5.2009 Pokud by se mělo jednat o nejlepší zadržení vody v záhonu, tak dopuručuji mulč na netkanou textilii. Kámen (kačírek) drží teplo a docházelo by k větším výparům.
Martin |
 |
Zástava růstu nových výhonů, 8.5.2009 U stromků, vysazených na jaře, se to tak běžně děje. Jsem na tom podobně, na podzim zasazená meruňka Darina jede jako blázen, jarní Pincot ná výrazně slabší přírustky. Ono se to druhý rok srovná...
Martin |
 |
Pampelišky, suchá místa, spousta sedmikrásek po vertikutaci - co s tím?, 5.5.2009 Osivo můžete prohodit klidně souběžně nebo těsně po postřiku. První dva dny nezaléval (ať si rostliny hezky natáhnou herbicit).
Martin |
 |
Pampelišky, suchá místa, spousta sedmikrásek po vertikutaci - co s tím?, 5.5.2009 Sám bych postříkal trávník selektivním herbicidem (já používám Mustang), prohodil travní semeno a zaléval. Možno doplnit případně kompost na vypálená místa a do něho vysít travní směs.
Martin |
 |
Krytina pergoly, 5.5.2009 Vratím se na začátek, kdy tazatel zamítl polykarbonátové desky. Sám mám na střeše pergoly polykarbonátový trapéz (4 roky) a zatím si ho nemůžu vynachválit. Esteticky to vypadá myslím dobře, je to funkční a propouští to světlo. Nutno dodat. že se pod... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Usychá nám meruňka, 3.5.2009 Moje řeč pane Skála...
Martin |
 |
Usychá nám meruňka, 3.5.2009 Jedná se o moniliový úžeh, který se dostává do dřeva stromku přes jeho květenství. Sám mám letos také postižený jeden stromek, tak z 80%.
Navrhuji okamžitě vyřezat napadnuté větve, ty spálit. Rány zatřít balzámem. Meruňku podlít (jen teď, když je... celý příspěvek > |
 |
IBC kontejner - redukce na výpušťáku, 2.5.2009 Teď ale nevím, jestli si neděláte srandu. Nějaká méně "drastická" metoda by nebyla?
Martin |
 |
Jak se zbavit studny, 2.5.2009 Téma bych přejmenoval na "Jak využít studnu"... Co by jsme za ni někteří dali... Martin |
 |
IBC kontejner - redukce na výpušťáku, 2.5.2009 No, byl jsem dnes v klasickém železářství a při troše dobré vůle se dá vymyslet na výpusť přes přechodky odtok na 3/4". Mě ale ráno napadla varianta použít standartní výpusť na napouštění konve (třeba) a navrtaní nádoby pro další výpust na... celý příspěvek > |
 |