|
Liliovník tulipánokvětý, 24.5.2008 Děkuje za radu - bez Vás by to ten 22letý stromek nevěděl, že není tak zimovzdorný a ani si něj nehraje. Jinak jestli scháníte Hauerové druhy tak je seženete v botanických zahradách včetně jejich vedoucích zaměstnanců. |
 |
Nemohu sehnat nekolik drevin, pomuzete mi?, 24.5.2008 Všechno se dá sehnat |
 |
|
 |
Liliovník tulipánokvětý, 23.5.2008 Tak ten pán si seznam nevede, jelikož je sbírka neustále doplňována v rámci hektarové zahrady v japonském stylu, ale pokud je diskuse vedene zde o liliovníku a katalpách viz. výše. - tak má na zahradě i druhý druh liliovník čínský a 10 druhů... celý příspěvek > |
 |
konvičková, 20.5.2008 Doporučuji všem do zahradničtví Konvičková - se osobně podívat. Na letácích zajímavě vyfocené - v reálu starý barák v kopci s 800m zahrady a zde se pinoží pseudozahradnictví - rodiny, která tomu ani nerozumí. Nebyli schopni rozeznat jedli od smrku,... celý příspěvek > |
 |
Co vysadit pred thuje, 27.4.2008 Nejlepší jsou severníky |
 |
blýskavka aneb Red Robin, 26.4.2008 Tento druh photinie - potřebuje především polostín - a tam zálivka není tak často potřebná. Mám tři kusy na severní Moravě. Zatím stále v květináčích zakopaných v zemi a k mému překvapení ani zima 2006 je nepoškodila i přesto, že jde o druhy dosti... celý příspěvek > |
 |
Pinus monophylla, 24.4.2008 Kupte si ji v zahradním centru - běžně k dostání. |
 |
Sciadopitys verticillata, 15.2.2008 Keřenění je plytké - podobné smrku. Často i sám strom bez lidkého přičinění se na volném prostranství vyvrací. |
 |
Araucaria araucana (Blahočet čilský) - zazimování, 6.12.2007 Asi toliko, že pokud jsem četl dobře ten článek tak, když už tři kusy nechtěli pěstovat v květináči, tak je přemístili ven a tam je ponechali svému osudu. Časem, aby jeden nepřekážel - tak ho rovnou odstranili. Zajimavé počtení chování k blahočetu -... celý příspěvek > |
 |
Araucaria araucana (Blahočet čilský) - zazimování, 3.12.2007 To ano, ale Polešovice, Podyjí, Mělnicko a spol.jsou atypické oblasti - v Brně už mají problémy o ostatních místech ani nemluvě. |
 |
|
 |
Araucaria araucana (Blahočet čilský) - zazimování, 21.11.2007 A jinak Escalonii občas prodávají plně zimovzdornou ve školkách Litomyšl - nevím jakého druhu. |
 |
Araucaria araucana (Blahočet čilský) - zazimování, 21.11.2007 fota sekvoje mohu vložit až na jaře - na chatu již letos nepojedu, ale jinak není tak vzácně pěstovaná jak si mnozí myslí viz. arboretum Říčmanice, Kostelen n. Č. L. apod. (zde je i ukázková cunninghamie). Asi před 5 lety přivezli 7m... celý příspěvek > |
 |
Araucaria araucana (Blahočet čilský) - zazimování, 21.11.2007 Blahočet pěstuji v Ostravě přes 15 let má kolem 3 m bez poškození - teploty jsem nesledoval vždy - ale vím, že tam byly i mínus 24C, v některých letech možná i nižší. Místo umístění je spíše polootevřené, severní strana je kryta 9m skleníkem, z... celý příspěvek > |
 |
Podocarpus alpinus Blue Gem, 15.11.2007 Pokud zvládnu dat zde foto - což jsem ještě nedělal, tak klidně. |
 |
Jedlovec kanadský (Tsuga canadensis), 13.10.2007 Je to typický projev adaptace jedlovce při zasazení - pokud mu nemůžete poskytnout jiné místo - chce to čas než si zvykne a vzpamatuje (hlavně hodně vláhy). Počítejtce nejméně rok na adaptaci pak se to spraví - ze sypavkou to nemá nic společného.... celý příspěvek > |
 |