|
Příspěvky uživatele - 215.8
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jaká je to odrůda?, 16.3.2008 Jenom dotaz - je to taky současná fotka, jako v diskusi o jablku? |  | Jaká je to odrůda?, 16.3.2008 Jeptiška určitě ne, ta nemá takhle zhrbolený kalich. |  |
|  | Jaká je to odrůda?, 15.3.2008 To jste fotil teď? Malinové hornokrajské vydrží tak do konce prosince, má dužninu bílou až pod slupkou do růžova, a jádřinec má dutý. Plody jsou na svou velikost poměrně lehké. Mě to připomíná spíš něco od Red Delicious nebo Gloster. |  | zkušenosti se zavoskovanými růžemi, 13.3.2008 Koupila jsem jednu, mám ji už pár let (asi 5?), vede se jí skvěle, bohužel se jedná o úplně jinou odrůdu - měla to být Eva Harkness, je to asi Dortmund. Jadwiga |  | mne neznámá orchidej, 13.3.2008 Tipuji Oncidium. Nároky na pěstování mají různé, zkuste si najít podle obrázků přesně to vaše. |  | vienska nebo boscova, 13.3.2008 Rozumím tomu tak, že se může dařit v oblastech s kratší vegetační dobou, ale ne v mrazových kotlinách. |  | staré venkovské okrasné dřeviny - poradíte?, 13.3.2008 Kalina a růže stolístka, nebo nějaká jiná stará odrůda. A samozřejmě klokoč. Z užitečných líska, višeň a drobnoplodé angrešty - ploťáčky. Možná nějaké jiné meruzalky, mahonie... Svída a dřín. |  | Rybíz, 12.3.2008 Jestli vám vyhovuje odrůda, klidně ho přesaďte, ale ostříhejte ho na krátko, jinak by oslabené kořeny nevyživily korunku a keř by uschl. Ostříhané větvičky můžete zapíchat do záhonku a vypěstovat si nové keříky. Je sice už trochu pozdě, ale třeba se... celý příspěvek > |  | Popínavka na slunce, vítr a sucho?, 8.3.2008 Omlouvám se - réva viNNá |  | Popínavka na slunce, vítr a sucho?, 8.3.2008 Zkusíme to rozproudit. Co třeba nějaká réva - viná nebo planá? Slunce jí bude vyhovovat, pro vodu si umí sáhnout hluboko. |  |
|  | Vypalování trávy, 29.2.2008 Ne všichni biologové vypalování trávy zavrhují, jsou i tací, kteří ho doporučují - ovšem za určitých podmínek. Třeba Jiří Sádlo - bohužel asi nečte tyto stránky, jinak by nám to objasnil. S tou různorodostí máte pravdu. |  | Copak je to za trvalku?, 27.2.2008 Možná janeba - Heliopsis |  | proč neplodí hrušeň?, 27.2.2008 Možná je ta hruška roubovaná na kdouli, která má slabý kořenový systém. Na svahu, ještě zatravněném, by pak mohla trpět suchem a nedostatkem živin. Pokud má taky malé přírůstky, zkuste přihnojit plným hnojivem, například Cereritem nebo aspoň NPK, a... celý příspěvek > |  | Kočka ničí mou práci, 24.2.2008 Jestli jste se sousedem zadobře, co se s ním zkusit domluvit, ať udělá kočce "záhonek" s pískem, kam bude chodit raději než do vašeho mulče. |  | Duby - názvosloví, 22.2.2008 Dub letní = křemelák, roste častěji v nížinách, např. v lužních lesích, snáší občasné zaplavení. Dub zimní = drnák, častější v pahorkatinách, zaplavení nesnáší. Výškové maximum v Čechách mají oba zhruba stejné, ale dub letní je ve vyšších polohách... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|