|
Vylomený výhon révy, 17.5.2010 Dobrý den, co sazenice, už jste je vysadil na místo? Já jsem doposud čekal na lepší pošasí a budu to muset min. týden ještě vydržet, pokud ovšem nestoupne (bohužel vše tomu nasvědčuje) spodní voda "na rýč" abych nesázel do vody. |
 |
Hlína z rybníka, 17.5.2010 Zrovinka takový byl ten případ co jsem viděl. Kdyby šlo jen o přepady ze žup, ale ono se jedná i o další vypouštěné záležitosti. Žumpy se šetří protože za vývoz se platí, a tak odpady z praček, myček, vymývání beček! apod. jdou do obecní strouhy a ta... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Voda ze studny, 17.5.2010 Problém to je, protože pokud odsajete kal tak Vám stejně zůstanou stěny rezavé. Je to zdlouhavé trápení s vyčistěním. |
 |
Roubování melounů a okurek, 17.5.2010 Někdy se mi stalo že i po delší době po odstranění krytů, rouby začaly uvadat. Tak jsem je znovu zakrýval jenže rouby začaly ve vlhku pouštět kořínky. Po odstranění krytu jsem je nechával v teple, na světle ale ne na slunci, mnohdy ani to nepomohlo.... celý příspěvek > |
 |
Hlína z rybníka, 17.5.2010 Když jsem viděl nedávno jak vypadá vybagrovaný materiál z rybníka tak bych ho nedal na zahradu ani náhodou. Přineslo by to hodně velké starosti. A to že za něj někdo ještě chce peníze je nehoráznost (za uložení zeminy se platí), za dopravu ano, ale... celý příspěvek > |
 |
Vylomený výhon révy, 17.5.2010 Na tento dotaz asi neexistuje jednoznačná odpověď, možná tak na část o schopnosti vytvářet adventivní pupeny, ale já tyto zkušenosti nemám, já se jim snažím předcházet. PS pošlete nám taky kousek sluníčka ať nemusím o prázdninách sklízet ledové víno!... celý příspěvek > |
 |
Voda ze studny, 17.5.2010 Já když napustím doma bazének nebo barel vody tak je čistá a bez problémů, na opačném konci města (cca 5 km) napustím barel a voda je druhý den rezavohnědá, přitom když ji čerpám tak je čistá. V okamžiku kdy se dostane "na vzduch" tak se skazí, za... celý příspěvek > |
 |
Rajče orange, 17.5.2010 Ono se to může lišit odrůda od odrůdy, od hustoty výsadby, od výživy. 50-60 cm pro stand. keříčkové rajče je podle mne normální výška. Vemte si polní pěstování - tam se jim to v řádcích "gůlá" po zemi. Já co mám nachystanou přísadu kde jsou... celý příspěvek > |
 |
Roubování melounů a okurek, 17.5.2010 Tady je odkaz na video s tímto postupem. Je potřeba odstranit "vše" ze středu mezi děložními lístky aby nevyrůstaly lístky z podnože. Když mi roub srostl neznamenalo to vždy že dále poroste. Začala žloutnout podnož a rostlinka zvadla (třeba i za tři... celý příspěvek > |
 |
Vylomený výhon révy, 17.5.2010 Tak to by mělo vyrašit znovu. |
 |
|
 |
Škodí mravenec rostlině?, 11.5.2010 Dokáží zlikvidovat mladou přísadu kedlubny tím že ožírají stonek těsně u země a vyžrané ředkvičky jsou i jejich práce. Zda je to důsledek něčeho jiného to už nevím. Napadání larev berušky jsem viděl na vlastní oči. |
 |
Roubování melounů a okurek, 10.5.2010 Mi vschází špatně úplně všechno. Nejlíp na tom byly okurky, Sprinter a Fíkolistá dopadly docela bledě. Vschází hodně dlouho a to je přímo rozmazluji a chovám v "plínkách". Okurek se mi pár podařilo naroubovat a již ve foliáku kvetou. Co se týče... celý příspěvek > |
 |
El sekačka nejde do otáček - čím by to mohlo být?, 7.5.2010 Přesně tak. Nejsem elektrikář, kondenzátor nějakým upůsobem řídí rozběh motoru. Např. u sekačky i u domácí vodárny pozoruji pozvolnější rozběh motoru v řádu jedné až dvou vteřin. Asi záleží i na výkonu motoru. Samozřejmě že se bavím o motorech na 220... celý příspěvek > |
 |
El sekačka nejde do otáček - čím by to mohlo být?, 7.5.2010 Lepší je ho vyměnit a pak zkoušet dál. |
 |
Koňský hnůj a pozdější hnojení, 7.5.2010 Měl bych ještě dotaz. Kdybych dal uleželý koňský hnůj do pytlů (3/4 výšky) a dosypal zeminou do které by se zasadil meloun nebo jiná přísada, bylo by to možné pro zdárný růst? Další možnost by byla smíchat hnůj se zeminou a nebo se na hnůj vykašlat a... celý příspěvek > |
 |