Příspěvky uživatele - 122.179

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
americké padlí, 3.4.2009
Jsem ctitelem starých osvědčených odrůd jako byl Zlatý fík, Šolcova naděje a pod.Vzdal jsem se jich ve prospěch Remarky, Invicty, Captivátoru.Proto, že mně postřiky všeho druhu začínají dost otravovat.Nevím, jestli právě angreštu bych měl věnovat... celý příspěvek >
žluté dřínky, 1.4.2009
Nemusí být dva, mám Děvín.Kromě toho, že teď krásně kvete, tak i bohatě každý rok zaplodí, aniž by měl v blízkosti nějakého druha na opylení.Běžně se rozmnožuje řízky, tedy vegetativně.Tam je jistota pravosti.Pracuji na tom a věřím, že... celý příspěvek >
Hanita, 31.3.2009
Za rezistentní vůči šarce se považuje Hanita, Haganta,Presenta a Tophit.U Hanity a Tophitu  (na rozdíl od Presenty) se uvádí, že jsou málo náročné na podmínky pěstování.Takže s Hanitou by neměly být ve vašich podmínkách problémy.Zkusil bych obě... celý příspěvek >
Konec šlechtěných švestek na Valašsku?, 31.3.2009
Odrůda švestky JOJO nesmí být přeroubována, nebo roubována (očkována)na jiné stromy proto, že je-li podnož či strom infikován šarkou naroubovaná švestka JOJO odumírá.Navíc je tato odrůda licenčně ošetřena.Nelze doporučit u této odrůdy ani odběr a... celý příspěvek >
Jak ošetřit prasklý kmen višně?, 30.3.2009
A ještě to hlavní : pokud odrůda višně netrpí prosycháním větviček hned po vyrašení lístků (úžehová monilie)a její chuť se vám zamlouvá,  z a c h r a ň t e ji. Poproste někoho, kdo to umí a ví o višňových odkopcích někde v zahradách,... celý příspěvek >
Konec šlechtěných švestek na Valašsku?, 30.3.2009
Pokud jde o jizvy a jejich zacelení souhlasím, že mráz a spodní voda možná sehrála svou roli.Svým příspěvkem o šarce jsem měl spíš na mysli odumírání množství větévek a nemožnost založení klasické koruny, ale metly-viz předchozí Ronyho snímky. AB
Jabloň - poraďte prosím jakou?, 30.3.2009
A ještě jednu velmi podstatnou věc i když už o ní byla zmínka.Mohla jste ji ale jako začátečnice přehlédnout : dbejte, abyste místo roubování na kmínku tak zvaně "neutopila".Stromek bude v dobře ustlané jámě sedat a lehce se vám může... celý příspěvek >
Moniliový úžeh postihl mnohé višně, mezi nimi i Erdi Bötermö,kterou jsem kdysi obdivoval.Zajímavé ale je, že tomuto úžehu jsou nadále odolné staré samosprašné odrůdy, které jsem málem zavrhl pro menší výnosy.Stále platí, že "Někdy méně znamená... celý příspěvek >
Pokud chcete (a věřím, že ano),pak se obraťte se žádostí o odborný výklad na Výzkumný ústav rostlinné výroby Praha-Ruzyně.Mou snahou je na vážný problém upozornit, ne klamat veřejnost, jak se toho dopouštějí různí propagátoři dovážených výpěstků.A... celý příspěvek >
Vážení,prosychání, neboli nekrotizace větévek i větví u peckovin je m.j.zákonitým projevem supercitlivých odrůd k napadení šarkou,jako je JOJO.Buňka této odrůdy, infikovaná virem šarky, odumírá.Díky této vlastnosti u odrůdy JOJO se virus v případě... celý příspěvek >
Domina, 27.3.2009
Díky za informaci kombinace   Portugal x Rulanda modrá nemusí být k zahození, jen ta odolnost proti h.chorobám... Stejně bych ji ale rád ochutnal jako stolní a nerad bych jel až do Německa pro jednu sazenici.Že je u nás registrována teprve... celý příspěvek >
Domina, 27.3.2009
Dobrý den, má někdo zkušenosti s pěstováním nové modré odrůdy vína DOMINA?Vím jen, že je vhodná k pěstování i v okrajových vinařských oblastech...   AB
Dřevěné pražce jak ošetřit?, 25.3.2009
To je snad dotaz, který se týká všech blízkých studní u železničních koridorů, kdy už jde vlastně o "kontaminaci" krajiny.Ví někdo, jak to řešily jiné státy?Vždyť to není jen náš problém, jiné pražce než dubové se nepoužívaly... A... celý příspěvek >
Soumrak zahrádkaření?, 23.3.2009
Dost často, zejména v menších městech a na vesnicích, dochází ke konfliktu zájmů, kdy jeden soused, který "na to má" rekonstruuje zahradu po svých předcích stavbou bazénu se solárním ohřevem a vadí mu "nepřízpůsobivý vedlejší... celý příspěvek >
Jojo - odolnost proti šarce , 21.3.2009
Novošlechtění JOJO je supercitlivá odrůda na šarku,nejde v pravém slova smyslu o rezistent.Díky této vlastnosti při lokálním napadení odumírá jen napadená část a viróza šarky nepostupuje dál.Uvádí se u ní i mrazuvzdornost.Zkouším tolerantní... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika