|
Drtič pecek, 7.5.2009 Prodává se ruční drtič na vlašské ořechy s kuželovou stupňovitou jímkou .Broskvoňové pecky tím určitě půjdou drtit. |
 |
Břečťan - rád by se plazil po zemi, ale na fasádu nechce, 7.5.2009 Břečtan není totež co přísavník.Na hladké omítce nedrží, vyžaduje opěrnou konstrukci na fasádě.Stačí mu "obyčejný" svod hromosvodu a budete ho mít i na půdě.Mám ho dlouhá léta na severní straně domu, ale jen tam, kde našel oporu.Jinak je to... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co je to za chorobu, 6.5.2009 Já bych to podle fotografií typoval na padlí (Hattrick 0,4%),u kadeřavosti by nekrotizovaly bílé skvrny. |
 |
Řez hrušně, 6.5.2009 Solanka je vzrůstná letní odrůda.Na hlubší řez může reagovat tak, jak píšete.Řežte méně, spíš se snažte větve ohýbat(vyklonit vzpěrami) ze svislé polohy.To rozhodně bude prospěšnější k větší plodnosti.Pokud je jinak zdravá, vlky jsou důsledkem... celý příspěvek > |
 |
Množení broskvoně, 6.5.2009 Zakořeňovat zelenými řízky-toť velmi náročná metoda, kterou se zabývají jen profesionálové.Zakořeňuji také, ale jen ty druhy, které nejsou tolik náročné.A to ve skleníčku obráceném k severu.Přesto uvažuji o poloautomatu na mlžení . |
 |
Pochlubte se svými výsledky roubování, 6.5.2009 Nevím, čí to byla zásluha, ale asi takového přítele, který "nosil pravý hnůj rukama".Dodnes na to vzpomínám a taky analyzuju, proč jsem začal ve svých dvaceti.Padesát let starý roubovací nůž mně to stále připomíná. AB |
 |
Usychá nám meruňka, 6.5.2009 Typický moniliový úžeh hlavně na druhém snímku.Odřežte hned větve až po zdravé dřevo a ošetřete rány. AB |
 |
Pochlubte se svými výsledky roubování, 6.5.2009 Ano, na stromech, na dětech i vnucích je vidět, že jsme tu jen na procházce. AB |
 |
Nejranější hrušeň?, 5.5.2009 Připojuji se k zájemci o ranou hrušku, chtěl jsem se podobně dotázat.Skorá a chutná... Jakou má asi afinitu ke kdouli? AB |
 |
Zapomenutá hruška, 5.5.2009 Prinzessin Marianne vypadá - viz přiložený odkaz |
 |
|
 |
Pochlubte se svými výsledky roubování, 4.5.2009 Díky, je to snad přesná kopie toho mého padesátiletého nože.I barvou.Také nic jiného pro roubování i očkování nepoužívám.Je štíhlý jako břitva.A měl jsem v ruce i jiné a nové... Digifotky z něj raději už nedělám. AB |
 |
Pochlubte se svými výsledky roubování, 4.5.2009 Nemůžu se se starým nožem rozloučit a rád bych.Mám ho v ruce o 20 let déle.Victorinox neznám, budu rád, když sdělíte zkušenosti.Díky. AB |
 |
Pochlubte se svými výsledky roubování, 4.5.2009 Letos se ujímají peckoviny dobře, jiné roky to takové nebývá.I ze stromu na strom se v určitou dobu dalo roubovat.Jádroviny se mně také kupodivu chovají líněji než jindy.Asi to dělá i sucho a měl jsem začít dřív zalévat.S tím roubováním u... celý příspěvek > |
 |
Zapomenutá hruška, 4.5.2009 Salisburiho dávala ovoce prostředně veliké,protáhlé, zelenožluté,poseté zmíněnými rezavými skvrnami.Strom měl typickou jehlancovitou korunu.Ovoce zrálo zač.října a bylo kořenné, výborné chuti. To by mohla být ta správná trefa . Jen toho... celý příspěvek > |
 |
Pěstování mišpule, 4.5.2009 A můžete i přihnojit organickými granulemi, pokud se už tak nestalo.A občas i zalét.Alespoň v JM je sucho. AB |
 |