Příspěvky uživatele - 122.179

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Obnova ořešáku z plodu či řízku, 20.5.2009
Naprostý souhlas.Přesazování nemění dědičné vlastnosti.U broskví a ořešáků jsem měl "šťastnou ruku".Semenáče ořešáků se mně v druhé generaci stále vylepšují.Tím ale nechci upřednostňovat amatérské šlechtění.Jde spíše o nahodilost.  AB
Rubování jabloně - prosím radu, 19.5.2009
Pokud rouby neusychají-to poznáte podle vrásčité kůry-nechte je.Možná se vlivem přísunu vody vzpamatují. Pokud pak některé vyraší nezapomeňte pod nimi alespoň 15 cm odstraňovat boční obrost. AB
Meruňka - opad plodů, 19.5.2009
Patrně důsledek mrazíků.Podobný problém mám u švestek.Postřikem to není, spíš umístěním.Jedna švestka i durancie v zahradě je plná plodů.  AB
Prosím o názor, 19.5.2009
Zbytková rezidua postřiku zůstávají, myslím si ale, že do sklizně rybízu i toho nejranějšího je ještě dost daleko(Jonkheer van Tets) a tudíž nejde o bezprostřední ohrožení.Pokud děti neláká ovoce ještě zelené.Ale to nemá žádnou chuť.  AB
Mravenci na hrušni a zkroucené listy, 19.5.2009
Mšice mají nad sebou predátora.Tvrdí se, že slunéčko sedmitečné. AB
Rubování jabloně - prosím radu, 18.5.2009
Pokud se rouby viditelně nesesychají zalévat (vydatně s přestávkami)a čekat.Koupil jsem stromek Siriuse jenom proto, abych získal rouby k přeroubování strupovitého Glostera.Rouby se ujímají těžkopádně -jak popisujete.Zalévám a čekám.Zatím rouby... celý příspěvek >
Opyluje se třešeň Karešova s odrůdou Kordia?, 18.5.2009
Mezi vhodné opylovače Karešovy třešně patří odrůdy Burlat, Kaštánka, Napoleonova a Rivan. Vroubujte na jednu větev Karešovy třešně některou z uvedených opylovačů a budete spokojeni. AB
Vrtule třešňová, 17.5.2009
Já teď ani nemám problém s vrtulí, ale s kosy a špačky.Třešně právě začínají kontumně dozrávat.A nevím, kolik jich sklidím.  AB
Rychlost pojezdu, 17.5.2009
Zdravím diskutující a připojuji se.Co tak zvětšit průměr pneumatik např.traktoráky místo hladkých vzorů?U bubnové sekačky je to znát. AB
Vinná réva, 9.5.2009
Petro, chce to ještě teď správně zakrátit loňské letorosty na dvě očka a nebát se odstranit suché dřevo.Nejlépe by bylo domluvit se s někým, kdo o řezu vína něco ví.Ten vám také poradí o jakou odrůdu jde a jak ji natvarovat.  AB
Nejranější hrušeň?, 9.5.2009
Vypadá barvou i velikostí docela lákavě.Nikdo podle snímku (hlavně prvního) by neřekl, že jde o drobnější hrušku.Barvou připomíná některou z novějších druhů, starou odrůdu žádnou.Rád bych ji zkusil na MA kdouli, pokud dobře obrůstá a zbude... celý příspěvek >
Vaše zkušenosti s prodejci rostlin, 8.5.2009
Po zkušenostech, jaké mám, se snažím nakupovat pokud možno u prvovýrobce, nikoliv od překupníků, kteří ve snaze prodat nezacházejí se sadbovým materiálem podle mých představ.Sazenice stromů jsou často převáženy od místa k místu, od obce k obci jako... celý příspěvek >
Tráva neroste, 7.5.2009
Samá voda.Zapamatujte si firmu, která semeno dala na trh a příště si kupte od jiné, které je čerstvé a klíčí.Mám podobný problém azaléval jsem.
Co je to za chorobu, 7.5.2009
Neváhejte, může to být také napadením sviluškou, kdy listy reagují vyklenutím čepele listu na lícní stranu podél středové žilky.Zkuste stříknout OMITE 57E;0,1%.Pravda je, že nápor padlí bývá v červenci vlivem střídání teplých a vlhkých dnů.
Co je to za chorobu, 7.5.2009
Soudě podle velikosti a vyzrálosti listu (z fotografie) lze těžko odhadnout, zda je na oidium brzy.Tazatel podrobnosti neuvádí.
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika