Příspěvky uživatele - 122.179

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
chci zasadit hrušeň, 8.2.2009
Podstatné je, chcete-li, aby Vám rodila třetím rokem nebo do deseti let.A podle toho se rozhodněte.Všechny odrůdy na zákrskové podnoži nejdou.Mezi velmi rané patří také Santa Marie a Solanka(vzrůstná).AB
Ochrana stromků v zimě před okusem zvěří, 7.2.2009
Před časem jsem náhodně koupil pár kusů tvarovaného černého pletiva s jemnými oky.Je pružné, dá se rozevřít podle síly kmínku.Nesvírá ani nezarůstá do sílícího stromku.Nepotřebuje údržbu.Bohužel, od té doby jsem ho už nikde neuviděl.Hotové... celý příspěvek >
Ředění slivovice, 6.2.2009
Ještě snad dlužno dodat, že teplota po destilaci bývá nižší a při ředění je dobré tuto okolnost respektovat.(při měření vyšší teplota=vyšší procento alk.a naopak-viz tab.).Někdo neředí vůbec a tvrdí, že pod 65% pít slivovici nebude.Proti gustu... celý příspěvek >
Ředění slivovice, 5.2.2009
Čas jsou peníze.Já pálím i přepaluji v pálenici, kde se topí vlastním dřevem.A přikládám si sám.Už přes 50 let. AB
Ředění slivovice, 5.2.2009
Na seriózní pochvalu serózní odpověď:    představte  objem 10l.V tomto objemu je 65% čistého alkoholu, t.j.6,5 litru.Aby tam bylo jenom 50%, musíte celkový objem zvýšit vodou na 13 litrů.Pak tam bude 6,5 litru čistého... celý příspěvek >
Vypalování trávy, 30.1.2009
Sousedské pozemky nejen nikdo nekosí, ale navíc pravidelně na jaře polehlou buřinu podpálí.Jsem jediný, kdo tam kosí trávu 3x ročně s tím, že mně vysoká sousedská buřina, o kterou při kosení zavádím,  přivodí klíště  (a ne jedno).Vzdal... celý příspěvek >
pěstování mišpule, 30.1.2009
Heleno, mišpuli doma nemám, už jsem ale dal k zakořenění do skleníku řízky.Chodím (teď) na ni do přírody a bezvadně si pochutnám. AB
Vypalování trávy, 29.1.2009
Vydržel jsem číst všechny teoretické i praktické příspěvky.Můj názor je, netopme si navzájem.Ždímáme energii z matičky země tak, že se to v rámci zákona o zachování energie musí někdy citelně projevit.Nikdo před námi tak ždímat Zemi neuměl a... celý příspěvek >
Jak prořezat velmi staré jabloně, 27.1.2009
Ano, přesně tak.Každý musí zvážit, co je pro dané podmínky(a nejen povětrnostní) to nejlepší a optimální.Pokud jde o polní sad, pak asi bude nesmyslné likvidovat vysokokmeny a nahrazovat je zákrsky s věčným balením kmínků i korun(kvůli okusu... celý příspěvek >
Broskvoň v biozahradě, 23.1.2009
Kadeřavost broskvoní se stala postrachem, stejně tak úžehová monilie u peckovin, zejména některých višní a meruněk.Rovněž pilatka dokáže sklidit úrodu u krásně kvetoucích slivoní.Vysoké stromy se špatně postřikem ošetřují, zahrádkář-ekolog to... celý příspěvek >
Dřínky, 21.1.2009
to Daniela: odkaz, který uvádíte, je hluchý.Mám dva druhy dřínu-ranější a pozdní, rád bych chtěl s menším množstvím plodů něco, kromě kvasu, vyzkoušet.Slaný nálev je zajímavý.Znáte víc receptů? AB  a.bas@tiscali.cz 
špendlíky - foto, 21.1.2009
Zhruba před dvaceti lety vystupoval i v TV jeden lékárník a tvrdil, že zná recept na léčbu šarky.Svou metodu ale neprozradil.Horečkou se viry šarky pravděpodobně zničí.Jen kdyby nějak šlo uměle vyvolat horečku i u stromů... A.Bartoš
Problém motor Terra, 14.1.2009
Uvolněný setrvačník, tak to jste doplatil na nedbalou práci toho, kdo to naposledy montoval.Setrvačník s magnety se jen tak po řádném dotažení jemného závitu nemůže uvolnit.Máte dobrou zkušenost. AB
Problém motor Terra, 13.1.2009
Mám Terru již 20let.Problém přehřívání může zapřičinit také zanešený filtr sání.Ten je nutné hlavně při používání bubnové sekačky na trávu častěji kontrolovat a čistit.Pročítal jsem odpovědi, ale zmínka tohoto druhu tam není. Důležité je... celý příspěvek >
Ametyst, Vitra - chuťové vlastnosti, 13.1.2009
K hostu 77.152: Tak dobrý den, já jsem VITRu zasadil u skleníku, aby se mohla pak ve skleníku vyhřívat a dříve dozrávat.Dnes je jí ve skleníku plno až těsno, je silně vzrůstná a přemýšlím, jak ji vyústit ven.Vaše poznámka, že je jí... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika