|
chci zasadit hrušeň, 8.2.2009 Podstatné je, chcete-li, aby Vám rodila třetím rokem nebo do deseti let.A podle toho se rozhodněte.Všechny odrůdy na zákrskové podnoži nejdou.Mezi velmi rané patří také Santa Marie a Solanka(vzrůstná).AB |
 |
Ochrana stromků v zimě před okusem zvěří, 7.2.2009 Před časem jsem náhodně koupil pár kusů tvarovaného černého pletiva s jemnými oky.Je pružné, dá se rozevřít podle síly kmínku.Nesvírá ani nezarůstá do sílícího stromku.Nepotřebuje údržbu.Bohužel, od té doby jsem ho už nikde neuviděl.Hotové... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ředění slivovice, 6.2.2009 Ještě snad dlužno dodat, že teplota po destilaci bývá nižší a při ředění je dobré tuto okolnost respektovat.(při měření vyšší teplota=vyšší procento alk.a naopak-viz tab.).Někdo neředí vůbec a tvrdí, že pod 65% pít slivovici nebude.Proti gustu... celý příspěvek > |
 |
Ředění slivovice, 5.2.2009 Čas jsou peníze.Já pálím i přepaluji v pálenici, kde se topí vlastním dřevem.A přikládám si sám.Už přes 50 let. AB |
 |
Ředění slivovice, 5.2.2009 Na seriózní pochvalu serózní odpověď: představte objem 10l.V tomto objemu je 65% čistého alkoholu, t.j.6,5 litru.Aby tam bylo jenom 50%, musíte celkový objem zvýšit vodou na 13 litrů.Pak tam bude 6,5 litru čistého... celý příspěvek > |
 |
Vypalování trávy, 30.1.2009 Sousedské pozemky nejen nikdo nekosí, ale navíc pravidelně na jaře polehlou buřinu podpálí.Jsem jediný, kdo tam kosí trávu 3x ročně s tím, že mně vysoká sousedská buřina, o kterou při kosení zavádím, přivodí klíště (a ne jedno).Vzdal... celý příspěvek > |
 |
pěstování mišpule, 30.1.2009 Heleno, mišpuli doma nemám, už jsem ale dal k zakořenění do skleníku řízky.Chodím (teď) na ni do přírody a bezvadně si pochutnám.
AB |
 |
Vypalování trávy, 29.1.2009 Vydržel jsem číst všechny teoretické i praktické příspěvky.Můj názor je, netopme si navzájem.Ždímáme energii z matičky země tak, že se to v rámci zákona o zachování energie musí někdy citelně projevit.Nikdo před námi tak ždímat Zemi neuměl a... celý příspěvek > |
 |
Jak prořezat velmi staré jabloně, 27.1.2009 Ano, přesně tak.Každý musí zvážit, co je pro dané podmínky(a nejen povětrnostní) to nejlepší a optimální.Pokud jde o polní sad, pak asi bude nesmyslné likvidovat vysokokmeny a nahrazovat je zákrsky s věčným balením kmínků i korun(kvůli okusu... celý příspěvek > |
 |
Broskvoň v biozahradě, 23.1.2009 Kadeřavost broskvoní se stala postrachem, stejně tak úžehová monilie u peckovin, zejména některých višní a meruněk.Rovněž pilatka dokáže sklidit úrodu u krásně kvetoucích slivoní.Vysoké stromy se špatně postřikem ošetřují, zahrádkář-ekolog to... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Dřínky, 21.1.2009 to Daniela: odkaz, který uvádíte, je hluchý.Mám dva druhy dřínu-ranější a pozdní, rád bych chtěl s menším množstvím plodů něco, kromě kvasu, vyzkoušet.Slaný nálev je zajímavý.Znáte víc receptů?
AB a.bas@tiscali.cz |
 |
špendlíky - foto, 21.1.2009 Zhruba před dvaceti lety vystupoval i v TV jeden lékárník a tvrdil, že zná recept na léčbu šarky.Svou metodu ale neprozradil.Horečkou se viry šarky pravděpodobně zničí.Jen kdyby nějak šlo uměle vyvolat horečku i u stromů...
A.Bartoš |
 |
Problém motor Terra, 14.1.2009 Uvolněný setrvačník, tak to jste doplatil na nedbalou práci toho, kdo to naposledy montoval.Setrvačník s magnety se jen tak po řádném dotažení jemného závitu nemůže uvolnit.Máte dobrou zkušenost.
AB |
 |
Problém motor Terra, 13.1.2009 Mám Terru již 20let.Problém přehřívání může zapřičinit také zanešený filtr sání.Ten je nutné hlavně při používání bubnové sekačky na trávu častěji kontrolovat a čistit.Pročítal jsem odpovědi, ale zmínka tohoto druhu tam není. Důležité je... celý příspěvek > |
 |
Ametyst, Vitra - chuťové vlastnosti, 13.1.2009 K hostu 77.152:
Tak dobrý den, já jsem VITRu zasadil u skleníku, aby se mohla pak ve skleníku vyhřívat a dříve dozrávat.Dnes je jí ve skleníku plno až těsno, je silně vzrůstná a přemýšlím, jak ji vyústit ven.Vaše poznámka, že je jí... celý příspěvek > |
 |