|
Oprava prorezlého šasi sekačky údržba motoru, 18.8.2008 Pro relax a zábavu je kosa :-) Sekačka je jen krám co smrdí a dělá kravál ;-) Pro mě taky nutnost kvůli času... Ale jinak moc pěkná práce, smekám klobouk :-) Gl. |
 |
Jakou hobby benzinovou pilu?, 12.8.2008 jj :-) Určitě bych jí zaběhnul na tenčím dřevě a v čistotě, no a pak to dilema je na vás: jestli tak pěknou pilku šetřit a nehuntovat v prachu na demolici, nebo jí brát jako spotřební zboží a ať maká co se do ní vejde ;-) Jemný prach... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Výběr motorové pily, 12.8.2008 Třeba se obchodníci polepšili a místo rejžování zavedli normální rabat ;-) To je ale malá pravděpodobnost, spíš tam bude nějaké Ale. Třeba to je "nová" pila, kterou mělo 10 lidí doma na den na vyzkoušení (?). Jsou i další... celý příspěvek > |
 |
Výběr motorové pily, 11.8.2008 To je hodně dobrá cena, o lepší vim jen v USA. To je normální cena v normálním obchodě, ta pila je nová? Gl. |
 |
Dolmar nebo Makita, 11.8.2008 Liší se jen barvou, takže vemte tu která je zrovna levnější ;-) Gl. |
 |
Stihl 640 poskodeny piest, 11.8.2008 Pokud se to dobře začistí (zalapuje), tak by to vadit nemuselo. Pozor, zdeformovaná může být i hrana výfukového otvoru válce. Asi nejlíp, když to prohlídne někdo kdo tomu rozumí.. |
 |
Jakou hobby benzinovou pilu?, 11.8.2008 Na bourání bych vzal určitě pilu z půjčovny - hřebíky, omítka, prach atd. = obrovské opotřebení a je hloupost zabíhat na tom svojí novou pilu - sice ušetříte za půjčení, ale záběh v prachu vám sníží životnost i výkon pily (trocha jemného prachu... celý příspěvek > |
 |
Jakou hobby benzinovou pilu?, 8.8.2008 + clo a problém s případnou reklamací (verze pro USA je PS 5100S - vyšší otáčky a zdvih)
Psal jsem, že bych rád vyzkoušel slabší řetěz, ale možná až ojedu řetězku. Čim víc ale řežu s 3/8 x 1,5, tím víc se přikláním že jí tam nechám. Pocit že to... celý příspěvek > |
 |
Jakou hobby benzinovou pilu?, 8.8.2008 To už se musíte rozhodnout sám ;-) Já bych vzal 420 a ušetřené peníze bych si nechal na občasné půjčení silné pily. To ale mluvim jen za sebe ;-)
Ještě doplnim, že u el. pil se udává příkon, tj. výkon = příkon - ztráty v motoru = příkon 1,8 kw... celý příspěvek > |
 |
Jakou hobby benzinovou pilu?, 7.8.2008 Asi alergie na Bunnyho - cokoliv od něj je špatné, i když ten příspěvek je k tématu a rozhodně se nedá nazvat rejpáním (xxx.xxx.176.186 (?), 7.8.2008 20:21).
PS: nechcete si osobní spory řešit jinde? Gl. (který zdaleka neví... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jakou hobby benzinovou pilu?, 7.8.2008 xxx.xxx.122.186 (?), 7.8.2008 19:13
Mám PS 500 bez dekompresoru a se startem nemám problém - D je podle mne taková třešínka na dortu a za ty peníze rozmařilost; taky to je možnost poruchy..
4600S x 5000: 4600S má vyšší max. otáčky = v tenkém dřevě... celý příspěvek > |
 |
Jakou hobby benzinovou pilu?, 7.8.2008 <<< sice profi je relativne tazka, ale je rozdiel rezat 40cm drevo so 6kg 5s a s 5kg 20s (samozrejme som to prestrelil, ale podstatu pochopis) >>> Jasně že rozumím. Ale pokud silnější dřevo řežu jednou za rok a zbytek je slabé, tak... celý příspěvek > |
 |
Jak mazat křovinořez, 7.8.2008 1. Zkusit reklamovat - taky to mohla být vada už z výroby.
2. v servisu vyměnit ložisko.
3. když budou chtít měnit pouze celý komplet, tak jít jinam ;-) |
 |
Jakou hobby benzinovou pilu?, 7.8.2008 Stránky mají i v angl. na dolmar.com, 350/420 má boční napínání. Tady na diskuzi se podrobně rozebíraly, stačí hledat..
Až tak pižlátka to nejsou, s 20 let starou el. pilou s příkonem 1,4kW se to absolutně nedá srovnat. Jsou to lehké pily do... celý příspěvek > |
 |
Jakou hobby benzinovou pilu?, 5.8.2008 Zdravim :-)
Ekonomicky sice je lepší najmout si dělníka, ale ta možnost kdykoliv sáhnout po pile když jí zrovna potřebuju je docela výhoda...
Volil bych kvalitní "blbovzdornou" hobby pilku, třeba Stihl MS 180 (181?), Dolmar PS... celý příspěvek > |
 |