Příspěvky uživatele - 90.168

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Prve moje skusenosti s Dolmar 4600s, 24.8.2008
Mám tři ruce ;-)   Ne, vážně - umím pilovat, takže mi stačí pilník držet jednou rukou a druhou můžu držet zub. S obloučkama nemám problém :-) Ovšem uznávám, že lepší jsou dvě ruce a řetěz pevně upnutý (i tak ale většina lidí ty... celý příspěvek >
Prve moje skusenosti s Dolmar 4600s, 24.8.2008
Na podélné řezání to je trošku jinak ;-) Těch 10°sklon musí být k zubu, brát to podle lišty je blbost (jak se správně píše nade mnou - zuby se v liště viklají). Při broušení držím zub aby se neviklal.   Gl.
Prve moje skusenosti s Dolmar 4600s, 23.8.2008
1/2 = první polovina; 2/2 = druhá polovina Při broušení dodržet všechny úhly po celý tah pilníku opravdu není jednoduché ;-) Doporučuju to cvičit hodně pomalu a co nejpřesněji, pilník přitlačovat jen hodně lehce. Zrychlovat a víc tlačit až budete... celý příspěvek >
Dolmar PS-5000 a Husqvarna retez, 23.8.2008
Mně to lehce "pumpovalo" i na nové řetězce (bez prstýnku)... Seřizuju to tak, aby v žádném okamžiku řetěz nebyl napnutý na krev, a zároveň nikde nebyl moc volný.   Gl.
To je překlep, beru. Ale spíš se dohadujeme jestli brousit celý zub stejně, nebo druhou půlku slabším pilníkem. Dolmar radí na 2/2 slabší pilník a já souhlasím - zub je směrem dozadu nižší a slabší pilník tolik nebrousí do článku... celý příspěvek >
Dolmar PS-5000 a Husqvarna retez, 23.8.2008
Tak ať to pěkně řeže a už žádný další průšvihy! ;-) Ještě mě napadlo: šrouby upevnění lišty je lepší utahovat relativně lehce - pevně, ale nepřetahovat. Jsou to štefty v Mg slitině, při utahování na krev se dají i vytrhnout. Prostě... celý příspěvek >
NZ :-) Asi bych měl taky začít příspěvky přepisovat, překlepů dělám nějak moc.. :-/   Gl.
Oprava: při použití slabšího pilníku se úhly změní (úhel čela). Slabší pilník pro 2/2 řetězu je proto, aby se nebrousilo moc hluboko do článku řetězu. Rozhodně je blbost u  .325 brousit první půlku 4,8 a druhou 5,5 - tím se do článku... celý příspěvek >
host - xxx.xxx.110.132 (?), 23.8.2008 18:30 Nemáte pravdu. U řetězu.325 typ 088 se brousí první půlka zubu pilníkem pr.4,8, druhá půlka 4,5 (citace návod Dolmar). Je to i logické - zub je skloněný dolů (směrem dozadu se jeho výška... celý příspěvek >
V poměru k ceně to rozhodně běžný standard není, spíš bych řekl za málo peněz hodně muziky ;-) Průměr pilníku a úhly broušení = údaje výrobce řetězu. Je to na krabičce, příp. u orig. Dolmar v návodu k pile (je tam několik možností, ta správná... celý příspěvek >
Dolmar a Metaltec 1, 23.8.2008
Tak to zse ne. Dolmar odpověděl, že ho netestovali - tedy ho nedoporučují. Nic o tom že by škodil atd.   J.S. věřím, že má vyzkoušené zlepšení při aplikaci (snížení tření=zlepšení odolnosti proti zadření; krátkodobé zvýšení komprese).... celý příspěvek >
Dolmar PS-5000 a Husqvarna retez, 22.8.2008
Dobré je instruktážní video od Jonseredu, jde stáhnout na jejich stránkách. Je takmpěkně vidět jak má být řetěz napnutý.  Ale nejlepší je, když vám to ukáže někdo kdo to umí.. Jinak kontrolovat napnutí řetězu to chce furt, vždycky před... celý příspěvek >
lehká pila, 21.8.2008
To není ona. 3410 TH má jen horní rukojeť. Mám na mysli Dolmar 3410 TLC (3,2 kg), nebo 3410 (3,5 kg), obě mají i zadní rukojeť.   Gl.
Pila Dolmar 4600s, 21.8.2008
Takže poměr 1:5 :-), a to nečoudilo??? :-O Karbonů tam asi moc nebude - ověřil bych to kouknutím přes svíčku, příp. výfuk (pozor, šrouby jsou fest utažené, chce to kvalitní klíč a přesně ho nasadit). Baz karbonů bych to neřešil (ani svíčku), pokud... celý příspěvek >
Co se starým benzínem do 2T motorů, 21.8.2008
Koktejl Molotov  ;-) Nejlepší je míchat jen to co se spotřebuje, pak je ta motorka, starší auto, zimní přísada do nafty atd...   Gl.
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika