|
vlastní semena, 20.3.2009 Pan Johan Gregor nám dává do těla...
Když zkřížíme dvě "čisté" linie mezi sebou, je potomstvo tohoto křížení tzv. první filiální generace. Ta se vyznačuje některými pro nás výhodnými vlastnostmi. To je F1. Např. bílý kohout, červená slepice,... celý příspěvek > |
 |
Pěstování meruněk v nadmořské výšce 600 m, 20.3.2009 V 600 metrech jakákoliv v kompotové plechovce. |
 |
|
 |
Réva ve vyšších polohách, 20.3.2009  Kvalitní ve smyslu vinařském ne. Jako stolní hrozny jakž takž. Nepočítejte, že venku vypěstujete ty veliké krásné stolní hrozny.
Venkovní réva musí být u zdi, aby akumulované teplo chránilo. Použít vhodnou RANNOU!! odrůdu. V 550 m mám Krystal u... celý příspěvek > |
 |
Výroba domácího sýra, 18.3.2009 Nechat v teple v misce zklihovatět, a pak co dál?
---
A pak vzít kastrůlek, dát kousek másla a celou tu hmotu na něm pomalu roztavit dohladka. Pak přidat přiměřeně papriky, případně ještě dosolit a vylít do misky (může se nechat v tom kastrůlku)... celý příspěvek > |
 |
zmlazení rybízu, 18.3.2009 Bývá lepší vysadit jiné, ale jestli se Vám nechce, nebo je jich líto, zmladit lze. Vystříhejte nejstarší větve, keř vyčistěte od zbytečných slabých výmladků, pokud jsou. Jestli je keř jen z několika starých silných větví, vyřežte jich třetinu až... celý příspěvek > |
 |
kácení ovocných alejí, 16.3.2009 Velmi rozumné řešení, ta masovost v tom až snad být nemusí, stačí s rozmyslem. Občas nějakou takovou novou alej vidím. I ty staré ovocné odrůdy je dobrý nápad. "Stojí hruška v širém poli" a když kvete, je to balzám pro oko. Občas... celý příspěvek > |
 |
Sršně - jak na ně?, 15.3.2009 Dobrá, omluvám se Vašemu dobrmanovi. Doufám, že ho čtení fóra nějak neznechutilo. Příště zvolím pro příměr jiné zvíře. Původní myšlenka byla, že jak mírumilovná tak útočná sršeň má žihadlo, a tedy OBĚ můžou bodnout a to vcelku kdykoliv, do hlav jim... celý příspěvek > |
 |
Postřik ovocných stromů, 15.3.2009 Nemáte pravdu, vyráběl se a prodával tabákový výtažek. |
 |
Sršně - jak na ně?, 15.3.2009 Co byste udělal Vy je vcelku jedno. Vaše argumentace trochu připomíná tvrzení, že bernardýn je mírumilovný a dobrman ůtočný. Jenže oba Vás můžouv určité situaci kousnout. Ono umřít na anafylaktický šok není žádná sranda. V případě bodavého... celý příspěvek > |
 |
Výroba domácího sýra, 15.3.2009 Výchozí předpoklad je částečně nesmyslný. Sýr by se musel dělat přímo u producenta mléka. Možná 99% čtenářů fóra si musí mléko koupit a tím výkupní cenu potvrdí. Na výrobu domácího sýra je na internetu řada odkazů a opravdu to není jednoduché jak na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Angrešt choroba - poraďte prosím, 15.3.2009 Houba, která napadá odumřelé výhony. Ostříhat a pokud možno spálit. |
 |
Jak zateplit skleník, 14.3.2009 Heleno, já ty flašky mám, ale okolo záhonu. Zkusím to po Vás, jestli to funguje, máte u mně jednu štípanou... |
 |
Pančovaný med, 14.3.2009 Ten příspěvek je psán pro laika, tedy nutně zjednodušený. Jestli nemáte nic přínosnějšího do diskuse, nechytejte za slovo. |
 |
Pančovaný med, 13.3.2009  Chemický Alí:
Původní dotaz zněl na rozdílné vlastnosti medu od včelaře a z velkoprodejny. Protože se vlákno zvrhlo, končím s diskusí.
Je mi zcela jedno kdo je ve vedení svazu včelařů. Že opylení hmyzosnubných (hospodářských) rostlin včelou... celý příspěvek > |
 |
Pančovaný med, 13.3.2009 Zároveň ČSSR prahla po úplné zemědělské soběstačnosti a opylení družstevních lánů bylo heslem dne...
---
A dnes, kdy počty jsou oslabené varooa a morem, už neprahneme po opylení?
Počet včelstev na obyvatele je hezký ukazatel, ale vcelku k ničemu.... celý příspěvek > |
 |