|
Opadává mi borovice, 31.8.2007 Pokud jsou jen jehlice rovnoměrně uschlé, tak to bude suchem, onemocnění to myslím není. Mám na zahradě 4 stromy cembry a bohužel všechny staré jehlice žloutnou, letošní přírůstky jsou však v pořádku. Včera jsem zaléval živý plot... celý příspěvek > |
 |
Opadává mi borovice, 29.8.2007 Nemusí e jednat o sypavku. Nepíšete o jaký druh borovice se jedná, nepůvodní druhy mají totiž problémy s udržením jehlic v "cizím" prostředí !!! Pokud se jedná o nějaký kultivar druhu strobus, nebo parviflora nebo i jiné neuděláte s opadem nic a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
vhodné stromy do řadové zástavby, 27.7.2007 Těžká rada... Nicméně, nepíšete jak velkou plochu potřebujete osadit, její orientaci apod.. Domnívám se, pokud budeme respektovat Vaše přání na javor s červeným listem, máte možnost volby mezi acer palmatum atropurpureum, acer fireglow, acer... celý příspěvek > |
 |
Japonské javory úspěšně rostoucí, 26.7.2007 Mladý acer japonicum Aconitifolium (teda javor Maiku-Jaku) na mé zahradě má asi 20 semen. Kdy budou "zralé na sklizeň" a vyroste z nich něco vůbec??? |
 |
Pinus aristata a Pinus wallichiana "Densa Hill", 24.7.2007 Dekuji za odpoved.Obecnou charakteristiku techto borovic znam a zajimaji mne prave prakticke poznatky s rustem v nasich podminkach. Casto se totiz dozvidam o tom, ze nektere jemnejsi borovice v nasich tzn. vlastne cizich podminkach nedrzi... celý příspěvek > |
 |
Elaeis guineensis, 23.7.2007 Informace pana Douši je nepřesná. Palmou olejnou je Elaeis guineensis!!! Nikoliv Phoenix... Tato palma roste v Malajsii a Indonesii. Vzhledově je celkem neatraktivní; vzdáleně připomíná palmy rodu phoenix. |
 |
Pinus strobus "Macopin", 14.6.2007 Ví někdo jak "velká" bude tato borovice za 15 - 20 let? Na webu píšou, že vyroste do šířky velký vzdušně rostoucí keř do výšky 2 m. Jinde zase až 4 m...? Díky |
 |
Japonské javory úspěšně rostoucí, 30.5.2007 Na tomto fóru se objevují v převážné míře příspěvky, informující o nějakém problému při růstu jap.javorů. Chtěl bych proto požádat ty z vás, kterým rostou úspěšně o informaci o prostředí, ve kterém jsou umístěny. Javory jsou... celý příspěvek > |
 |
Usychání Acer Palmatum Dissectum, 29.5.2007 Z toho co vidíme na fotografiích bych spíše tipoval na nedostatek závlahy ale je to posuzování od zeleného stolu. Úspěch a neúspěch hodně závisí na konkrétních podmínkách !!! Nelze však než souhlasit s názorem, že slunce celý den není zrovna pro... celý příspěvek > |
 |
Javor dlanitolistý - Acer palm.Blodgood, 22.5.2007 Letos na jaře jsem stejný javor zakoupil a vysadil na místo, kde je slunce do 12te hodiny, pak je stín od stromů. zatím jsem nepozoroval nejake hnednuti špiček listů. Na zahraničních webech píšou, že snese nejvíc slunce z japonských javorů...... celý příspěvek > |
 |
|
 |
zásilková zahradnictví, 9.5.2007 Zahradnictví v Tiché znám taky dobře. Je pravdou, že zajdu za nákupy raději jinam, nicméně občas překvapí: Odrostlý čarověník minimálně 5 let na kmínku 25cm 2 rouby "schmidka" za necelých 300. To mi přijde docela... celý příspěvek > |
 |
Podocarpus alpinus Blue Gem, 30.4.2007 Dočetl jsem se, že tento kultivar byl vyšlechtěn v roce 1997. Kde jste ho před 10ti lety sehnal? Nemůžete nás potěšit fotografií z Vaší zahrady? |
 |
Co jsem si zasadil jako zivy plot?, 16.4.2007 Myslím, že může být problém v tom , jak hustý a neprostupný bude živý plot z tohoto javoru. Na živé ploty ze nejčastěji používá z javorů javor babyka. Ještě častější však bývá použit habr nebo buk. Jedná se především o to, abyste neztratil několik... celý příspěvek > |
 |
Co jsem si zasadil jako zivy plot?, 16.4.2007 Habr to není na 100%, ten poznám a mám z něj živý plot. Pokud jste měl štěstí, tak by to mohl být javor babyka, ale asi je to javor mléč... takže jste se dřel zbytečně. Bohužel |
 |
acer acer palmatum, 14.2.2007 ... jak kdy ... zahrada je totiž klidné útočiště i při - 15°C ... |
 |