Příspěvky uživatele - 65.67

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Opadává mi borovice, 31.8.2007
Pokud jsou jen jehlice rovnoměrně uschlé, tak to bude suchem, onemocnění to myslím není. Mám na zahradě 4 stromy cembry a bohužel všechny staré jehlice žloutnou, letošní přírůstky jsou však v pořádku. Včera jsem zaléval živý plot... celý příspěvek >
Opadává mi borovice, 29.8.2007
Nemusí e jednat o sypavku. Nepíšete o jaký druh borovice se jedná, nepůvodní druhy mají totiž problémy s udržením jehlic v "cizím" prostředí !!! Pokud se jedná o nějaký kultivar druhu strobus, nebo parviflora nebo i jiné neuděláte s opadem nic a... celý příspěvek >
vhodné stromy do řadové zástavby, 27.7.2007
Těžká rada... Nicméně, nepíšete jak velkou plochu potřebujete osadit, její orientaci apod.. Domnívám se, pokud budeme respektovat Vaše přání na javor s červeným listem, máte možnost volby mezi acer palmatum atropurpureum, acer fireglow, acer... celý příspěvek >
Japonské javory úspěšně rostoucí, 26.7.2007
Mladý acer japonicum Aconitifolium (teda javor Maiku-Jaku) na mé zahradě má asi 20 semen. Kdy budou "zralé na sklizeň" a vyroste z nich něco vůbec???
Pinus aristata a Pinus wallichiana "Densa Hill", 24.7.2007
Dekuji za odpoved.Obecnou charakteristiku techto  borovic znam a zajimaji mne prave prakticke poznatky s rustem v nasich podminkach. Casto se totiz dozvidam o tom, ze nektere jemnejsi borovice v nasich tzn. vlastne cizich podminkach nedrzi... celý příspěvek >
Elaeis guineensis, 23.7.2007
Informace pana Douši je nepřesná. Palmou olejnou je Elaeis guineensis!!! Nikoliv Phoenix...  Tato palma roste v Malajsii a Indonesii. Vzhledově je celkem neatraktivní; vzdáleně připomíná palmy rodu phoenix.
Pinus strobus "Macopin", 14.6.2007
Ví někdo jak "velká" bude tato borovice za 15 - 20 let? Na webu píšou, že vyroste do šířky velký vzdušně rostoucí keř do výšky 2 m. Jinde zase až 4 m...? Díky
Japonské javory úspěšně rostoucí, 30.5.2007
Na tomto fóru se objevují v převážné míře příspěvky, informující o nějakém  problému při růstu jap.javorů. Chtěl bych proto požádat ty z vás, kterým rostou úspěšně o informaci o prostředí, ve kterém jsou umístěny. Javory jsou... celý příspěvek >
Usychání Acer Palmatum Dissectum, 29.5.2007
Z toho co vidíme na fotografiích bych spíše tipoval na nedostatek závlahy ale je to posuzování od zeleného stolu. Úspěch a neúspěch hodně závisí na konkrétních podmínkách !!! Nelze však než souhlasit s názorem, že slunce celý den není zrovna pro... celý příspěvek >
Javor dlanitolistý - Acer palm.Blodgood, 22.5.2007
Letos na jaře jsem stejný javor zakoupil a vysadil na místo, kde je slunce do 12te hodiny, pak je stín od stromů. zatím jsem nepozoroval nejake hnednuti špiček listů. Na zahraničních webech píšou, že snese nejvíc slunce z japonských javorů...... celý příspěvek >
zásilková zahradnictví, 9.5.2007
Zahradnictví v Tiché znám taky dobře. Je pravdou, že zajdu za nákupy raději jinam, nicméně občas překvapí: Odrostlý čarověník minimálně 5 let na kmínku 25cm 2 rouby  "schmidka" za necelých 300. To mi přijde docela... celý příspěvek >
Podocarpus alpinus Blue Gem, 30.4.2007
Dočetl jsem se, že tento kultivar byl vyšlechtěn v roce 1997. Kde jste ho před 10ti lety sehnal? Nemůžete nás potěšit fotografií z Vaší zahrady?
Co jsem si zasadil jako zivy plot?, 16.4.2007
Myslím, že může být problém v tom , jak hustý a neprostupný bude živý plot z tohoto javoru. Na živé ploty ze nejčastěji používá z javorů javor babyka. Ještě častější však bývá použit habr nebo buk. Jedná se především o to, abyste neztratil několik... celý příspěvek >
Co jsem si zasadil jako zivy plot?, 16.4.2007
Habr to není  na 100%, ten poznám a mám z něj živý plot. Pokud jste měl štěstí, tak by to mohl být javor babyka, ale asi je to javor mléč... takže jste se dřel zbytečně. Bohužel
acer acer palmatum, 14.2.2007
... jak kdy ... zahrada je totiž klidné útočiště i při - 15°C ...
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika