|
nízké jehličnany, 18.4.2008 No jo Ferdo, to nesmis mit 2 promile v krvi!!! Brouk Pytlík |
 |
nízké jehličnany, 18.4.2008  + foto |
 |
|
 |
nízké jehličnany, 18.4.2008 Tacus baccata Standishii, Little Gem, Minima... |
 |
Acer Davidii, 8.4.2008 ...asi jste myslela na sando_káááán sando_káááán sando_kááán... |
 |
Susedovi vadí vysadený Juniperus Skyrocket, 2.4.2008 Skyrocket muze byt i podstatně větší, na severni Morave znám exemplár s výškou minimálně 15 m!!! a prumerem pres 2 metry. Jedna se zrejme o kus se starim minimalne 80 - 100 let. |
 |
Pinus schwerinii "Wiethorst", 19.3.2008 Máte někdo zkušenosti s tímto kultivarem? Zajímalo by mne především, jak dlouho drží starší jehlice? Díky |
 |
nyssa sylvatica, 5.2.2008 Bohužel se musím připojit a konstatovat, úplně stejnou zkušenost z loňského září!!! Telefonicky jsem byl domluvený na určitou hodinu a na určité rosliny, naslibovali hory doly a pak nikde nikdo. Odjel jsem s nepořízenou!!! |
 |
Tisy - tvarování, 22.1.2008 Poraďte jak "hluboko" sestříhat tisy: Mám několik různě velkých (0,2 až 1 m) různě starých tisů (2 - 3 roky rostou na stanovištích) a váhám jak hluboký zásah do nich udělat. Cílem by měly být kužely, jehlany, polokoule. |
 |
Pinus thunbergii Sayonara, 28.12.2007 Zná někdo odolnost této neevropské borovice vůči mrazu? Dočetl jsem se, že zimu venku u nás nepřežije??? Podobné je to prý s pinus parviflora pentaphylla??? Díky |
 |
Ilex blue angel, 6.12.2007 Rád bych se zeptal na zkušenosti s tímto keřem, především na jeho odolnost proti rzím? Děkuji |
 |
|
 |
Trachycarpus martianus - puklice, 8.11.2007 Na mladých 2letých palmách Trachy_martianus Nepal i Khasia Hills jsem objevil puklice a je jich dost... Poraďte, co s nima. Teplá voda s jarem není to pravé ořechové. |
 |
Listnáč do špatné půdy, 24.10.2007 A co třeba jeřáby? To jsou prý taky pilotní dřeviny??? |
 |
Cedrus deodara Feelin Blue, 13.9.2007 No právě... údajně namrzá jako hrom... původem je údajně z podstatně teplejších šířek asie... no jo ale prodejce své zboží vždycky pochválí. Jak říkají židé: Nikdy se neptej holiče, jestli potřebuješ ostříhat... Pěkný je jako hrom, ale když namrzne a... celý příspěvek > |
 |
Acer platanoides globosum, 6.9.2007 Dekuji |
 |
Acer platanoides globosum, 5.9.2007 Ví někdo jak se tento javor tvoří?
a) soustavným odstřiháváním spodních větví a preferováním horních a jejich tvarováním do koruny?
b) roubováním spec. druhu na nějakou javorovitou podnož? |
 |