|
Japonská vrbička, 2.7.2008 Chci se zeptat na to když jsem tuto vrbu včera zasadil, jestli je vhodné ji zrovna zastřihnout, nerad bych něco pokazil. děkuji za odpověď. |
 |
sloní noha, 29.6.2008 Děkuji za odpovědi ale je už velká a vypadá dost "vypelichaně" a není hezká proto uvažuji o úpravě ale nevím jestli by to přežila. A případně jestli by odříznuté vršky šly namnožit, pokud s tím někdo má zkušenosti. |
 |
|
 |
sloní noha, 28.6.2008 může se barcaunea - sloní noha seříznout a namnožit třeba jako dracena? |
 |
motor Tera Vari, 22.5.2008 Dobrý den Jestli se mohu zapojit též máme problém s Terou, couve krásně, ale jednička i dvojka má špatný už rozjezd, stojí dobu na místě než zabere, někdy ani ne a musíme ji postrčit aby se vůbec rozjela.Bez nákladu sní nevyjedu ani kopeček a přitom... celý příspěvek > |
 |
Místo konopí - Vitex, 14.4.2008 Já ho mám ze zahradnictví Fialka z Úpice. |
 |
Konopí, 12.4.2008 Sežeňte si keřík konopliky lékařské vitex agnus - castus. Udělá vám okrasu stejnou jako konopí a ještě pěkně kvete. Je to trvalka. nemusíte stále vysévat, jen se musí dát na chráněné stanoviště nebo na zimu zakrýt, podle oblasti pěstování. S |
 |
Co s růžemi?, 2.3.2007 Já mám růže eště zazimované a nevím jestli je můžu odkrýt , hlavně tu stromkovou , ty sou asi choulostivější a mám strach aby je nějakej mrazík nezničil , mám je eště obalený , poradíte kdy je tak můžu udzimovat aby jim už nehrozilo poškození mrazem... celý příspěvek > |
 |
Stromková růže: sázení a zazimování, 14.10.2006 No když už tu textílii mám tak ji tam dám i na korunu, jinak je nějaká extra silná zimní , ale obalím to dvakrát, to seno teda dávat nebudu, myší tu máme dost, ale s tim chvojím bi se to možná nezkazilo.? Děkuji |
 |
Stromková růže: sázení a zazimování, 13.10.2006 Ďekuji za odpověď. Já jsem koupil světlou netkanou textilii, tak bych tam dal tu, jak ste radil po celém stromku, jinak se už koruna více obalovat nemusí ? Je to dostatečné ? Někde sem zaslech něco o seně, ale nevím jestli je to vhodné dávat pod... celý příspěvek > |
 |
Stromková růže: sázení a zazimování, 9.10.2006  Tak děkuji za snahu , jen sem nevěděl že tady nikdo stromkovou růži nezná a neumí pěstovat. Tak snad to dopadne a povede se mě to . |
 |
|
 |
Stromková růže: sázení a zazimování, 6.10.2006  Nevím jestli se to jako u keřovích sází nějak vůči očku, stromkovou sem ještě nikdy nechtěl a jen to nechci zkazit. Víjde skoro na 400 kč a to by byla škoda. |
 |
Stromková růže: sázení a zazimování, 3.10.2006 Objednal sem si stromkovou růži a nevím jak asi hluboko sázet, nic sem nenašel, tak jestli je to jedno nebo jak je to nejlepší? A ještě jsem si koupil netkanou textílii na zimní ochranu, a nevím kdy ji do ni zabalit a jestli je dobré zabalit i... celý příspěvek > |
 |
Trubač - zmrzl?, 26.8.2006 Mám trubač více než 5 let. Každý rok umrzne ke kořenům, ale opět obrazí, Ovšem nekvete. Bydlíme na Náchodsku. Jak chránit před zimou, aby nadzemní část rostliny nezmrzla a někdy také zakvetla? |
 |
Rhododendrony, 17.7.2006  Na rododendronu na nových lístcích se objevilo potažení těchto lístků žlutohnědým povlakem, lístky jsou trochu měkčí než u zdravé rostliny, ale nevadnou ani neopadávají. Povlak lze lehce setřít. Rhododendron byl ošetřen přípravkem proti plísni... celý příspěvek > |
 |