Příspěvky uživatele - 180.2

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co mám na zahradě?, 3.5.2010
Dobrý den. Myslíte Salix eleagnos, a její kultivar "Angustifolia"? To by mohlo být, ale osobně jsem ji nikdy neviděl na živo. Na té první fotce je zleva asi v 1/4 větev, která visí kolmo dolů. Na ní jsou jizvy jako na větvičkách... celý příspěvek >
Drnavec lékařský, 3.5.2010
Dostala jsem darem z botanické zahrady léčivku drnavec lékařský (Parietaria oficinalis),která se v minulosti hojně používala při odstraňování ledvinových a žlučových kamenů. V součastnosti je ve volné přírodě velmi vzácná a proto se asi nepoužívá.... celý příspěvek >
Co mám na zahradě?, 3.5.2010
Dobrý den. Tak jsem přesvědčený o tom, že to rozhodně žádná vrba není, ale že to skutečně může být ten rakytník vrbolistý. Co je ale zajímavé, že naprosto stejná druhá a čtvrtá fotka je umístěna na zcela jiných webovských stránkách, které se tváří,... celý příspěvek >
Stevia rebaudiana, hořká příchuť, 2.5.2010
Dobrý večer Olgo, je to zvláštní stevii pěstuji již 5 let a jen velmi mírnou hořkost má pouze čerstvá rostlina a po usušení se hořkost ztrácí úplně že je rostlina až příliš sladká a musí se sladit opatrně. Myslím si že Vám prodali asi nějakou jinou... celý příspěvek >
Javor babyka, 28.4.2010
Paní Veroniko, tak porovnávat javor a habr dle životnosti jde mimo mne. Javor je dlouhověký 200 až 500 let a habr středněvěký i přes 200 roků. A podle okoukanosti už vůbec neumím. Sice jsem viděl opravdu hodně živých plotů, ale pro mne není... celý příspěvek >
Javor babyka, 28.4.2010
Snad to nebude jako chlubení, ale mám zkušenosti asi se všemi dřevinami, co se u nás používají na živé ploty. Zahrady mě živí a tak jsem vysazoval už hodně živých plotů, včetně babyky. Zkusím navrhnout jisté řešení. Najděte si volně rostoucí stromy... celý příspěvek >
Javor babyka, 28.4.2010
Dobrý den Verčo. Javor babyka je velmi vhodný na Váš záměr. Je to velmi skromný strom či keř a roste téměř na jakémkoli stanovišti. Osobně bych tuto dřevinu sázel na vzdálenost od 75i cm až do jednoho metru. Roste poměrně pomalu, ale bude záležet na... celý příspěvek >
O jakou rostlinku jde?, 27.4.2010
Dobrý den. Řekl bych, že to první je květ devětsilu lékařského, i když u nás rostou 3 druhy. A to druhé by mohla být rostlina orseje jarního. Ale teď mě napadlo, zda jste vůbec chtěl tyto rostliny určit. No, stalo se. Stanislaw
Nejedovatý stále zelený živý plot, 27.4.2010
Mám za sousedy dva veterinární lékaře. A před malou chvílí jsem se jednoho záměrně ptal na otravy jedovatými rostlinami u domácích zvířat. Uvedl, že nezná ani jeden případ, kdy by domácí zvíře uhynulo na následky toho, že samo od sebe sežralo nějakou... celý příspěvek >
Ločidlo čertovo, 27.4.2010
Nemáte prosím zkušenosti s ločidlem jako s kořením? Že je to dobrá léčivka vím od bylináře Josefa Zentricha, ale nevím jak to používat jako koření. Má to pálivou štiplavou chuť a jednou to ukazovali v televizi v pořadu Rady ptáka Loskutáka, ale na... celý příspěvek >
Vysazení bylinek, 27.4.2010
Chuťově nejlepší bazalka je bazalka posvátná (Ocimum sanctum) zvaná tulsí ta je sice vytrvalá, ale na zimu se musí přesadit do květináče a dát do místnosti. Zde je obtížné ji uchovat do dalšího roku, neboť je náchylná na přemokření. Proto ji vysévám... celý příspěvek >
Nejedovatý stále zelený živý plot, 26.4.2010
A po letošní zimě zmrzlá až ke sněhu:-(Nicméně spolehlivě obráží. Stanislaw
Nejedovatý stále zelený živý plot, 26.4.2010
Dobrý den. Zbytečně si s tím lámete hlavu. Žádná zvířata nežerou jedovaté rostliny, které jim škodí a pokud nějaké sežerou, tak ty jim zrovna neškodí. Tak je to v přírodě prostě zařízené. Co je pro člověka jedovaté, na tom se většinou něco... celý příspěvek >
Pomozte najit nazev rostliny. Dekuji, 21.4.2010
Což je právě ta šrucha. Tady je vidět, jak jsou správné názvy důležité. Toto bude asi Portulaca grandiflora nějaký kultivar. Stanislaw
Roundup - založení nové zahrady, 21.4.2010
Dobrý den paní Moniko. Zkusím odpovědět. Pokud Vaše zahrada nebyla vůbec udržovaná a je tam stále původní porost, což znamená i to vše uschlé, tak se snažit zbavit té stařiny vyhrabáním i za použití nějaké vhodné mechanizace, třeba brány, nebo... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika