Příspěvky uživatele - 94.12

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Choroba na svestce, 3.6.2009
Nebyl bych si tím tak jist. Jistě, švestka není meruňka, či višeň, u nichž je usychání vlivem moniliové spály nejčastější, ale taky může být
Choroba na svestce, 3.6.2009
Prosychání korun je u švestek poměrně typický jev - ale spíš starších. Stromy se tím jaksi samozmlazují a nemusí jít o příznak choroby. U 5letého stromku to ale v pořádku není. Může jít o monilii.
Banánovitost švestek, 3.6.2009
Určitě strom neporážejte. Je pravděpodobné, že to příští rok nebude. Choroba se vyskytuje jen v některých klimaticky příznivých letech. Preventivním postřikem ji lze omezit, nikdy jsem to ale nedělal.
Banánovitost švestek, 3.6.2009
Myslím, že se jedná o puchrovitost švestek. Banánovitost neznám - možná je to češtinářský novotvar vyguglovaný překladačem.   V tuto chvíli už s chorobou mnoho nenaděláte.
Rouby, 3.6.2009
Na odstranění roubu je času dost. Raději si ale pěstujte další podnož, pravděpodobnost, že roub ještě vyraší sice je, ale malá. I neujatý roub, je-li dobře zavoskován a zavázán,  tak honem neuschne.
Prechod z kraliciho kompostu na travni kompost, 2.6.2009
Dřevěný popel není totéž, co nadrcené větve. Dobře spálený (bílý, bez dřevěného uhlí) obsahuje jen minimum uhlíku - odešel jako CO2 v dýmu, zato se v něm koncentruje draslík, vápník. Je zásaditější než dřevo.    Kartonu bych se tolik... celý příspěvek >
Křovinořez z Makra, 2.6.2009
Mám za to, že kvalita nářadí v Makru je na úrovni bau bau, někdy ani to ne. Navíc ani cenově nevychází lépe na rozdíl od potravin ve velkém balení. Ten křovinořez neznám.
Sousedka klepna, 2.6.2009
Myslím, že se jednoduše sousedce líbíte jako chlap...
Prechod z kraliciho kompostu na travni kompost, 2.6.2009
Sám za sebe si myslím, že kompost z králičí podestýlky a bobků je na dusík podstatně bohatší než z pouhé trávy.  Jedná se v podstatě o uleželý hnůj a ten má nepochybně víc dusíku než rozložená tráva.   Tráva obsahuje mnoho celulózy, k... celý příspěvek >
Slimáci, 1.6.2009
Myslím, že nikdo nezabíjí rád živá zvířata. Ale i tento soucit s živými tvory by měl mít jakési hranice. Já tedy solení slimáků za vrchol sadismu nepovažuji.  Vaše příspěvky, pane Radku,  jsou trochu mimo mísu. Stejně tak bychom mohli... celý příspěvek >
Nove exoticke ovoce, 1.6.2009
Nakládal jsem ačokču společně s okurkami. a paprikou. Ani jednomu se chutí ani konzistencí nevyrovná.
Kustovnice čínská, 1.6.2009
Paní Anetto, měl jsem z Vašeho příspěvku stejný pocit jako pan Pavel. Když někdo do nebe vychvaluje, jak něco koupil tam a tam i se jménem(telefonicky a možno i mailem - k čemu ta informace?)  působí to i na mě podezřele ze skryté... celý příspěvek >
Mozno pohnojit Kristalonom cerstvo zasadene okrasne kriky?, 29.5.2009
Pohnojit to asi jde, ale já zásadně čerstvě zasazené dřeviny nehnojím. Snažím se je zasadit do co nejlepší zeminy a pak jen zalévat. Pokud přihnojuji, ta až když rostlina zakoření a tvoří přírůstky. Jestli je to tak správně, ovšem... celý příspěvek >
Co s novými letorosty na jabloni?, 29.5.2009
Nerozumím natolik přesně, abych si troufnul poradit.     Nebojte se, od doby, kdy lidé vymysleli pilku a nůžky nemusí být žádný stromek moc hustý. Neuděláte zásadní  chybu, když řez mladého stromku necháte až na příští jaro
Co s novými letorosty na jabloni?, 28.5.2009
Já bych na dvouletou jablůňku aplikoval pouze výchovný, tedy předjarní,  řez. Za vegetace bych maximálně odstraňoval konkurenční výhony
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika