|
Příspěvky uživatele - 110.98
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
škumpa - alternativa, 16.5.2008 Osobně vím, že je zde diskuze o invazní škumpě (orobincové), tak sem někdo pošlete fotky škumpy vlasaté a škumpy orobincové, ať ti, kteří neznají rozdíly vědí. Protože ta která řádí na našich zahradách skutečně poškozuje původní ekosystém a ničí... celý příspěvek > |  | Rakytník řešetlákový, 14.5.2008 Myslím, že jste to popsala správně. Mám doma přesně takhle vypadající samici a samce - popsané již před pár roky, když se ještě nedali pořádně rozpoznat. Teď je ten rozdíl v této době kvetení opravdu znatelný. Katka |  |
|  | Břečťan, přísavník a jejich vliv na zdivo domu?, 9.5.2008 My máme obrastlý dům z několika stran a to jak břečťanem, tak přísavníkem. Je tam již spousty let (minimálně 20let), se zdivem ani havětí nemáme problémy. Pavouci se vyskytují občas v každém rodinném domě i bytě v paneláku, to neovlivní žádná... celý příspěvek > |  | Štětinatec Laločnatý - Divý Jano, 9.5.2008 Víte o tom, že se jedná o invazní rostlinu s kterými není radno si moc zahrávat. Čím méně jich u nás bude, tím lépe. narušují původní ekosystém, otravují půdu, vytlačují jiné rostliny. |  | dýně - prosba o radu, 25.10.2007 Jasně, vláknina z obalu a vitamínky v semínku. Ale není to, to pravé pochutnání. Jenže kdo se s tím má vyloupávat. |  | škumpa, 25.10.2007 Zajímalo by mě na co reagujete s RUS nebo RUTH.
Docela by mi to zajímalo. RUTH se používá jako homeopatikum a vím, že jeho názvy pocházejí z latinských jmen rostlin. Takže myslím, že máte pravdu s názvem škupmy. Ale ten dotyčný možná měl na... celý příspěvek > |  | Balzamína - jak rozmnožit?, 23.10.2007 Pěstuji balzamíny již několik let, množit se dají nádherně řízky. Už mám vyzkoušeno, nejprve je dám pustit kořínky do vody (jako voděnku) a pak teprve do zeminy. Ale špatně se přechovávají přes zimu. Pořizuji si ty, které jsou pokojové. Přes léto je... celý příspěvek > |  | Dávám kompost a ledek, 18.10.2007 Prosím, máte někdo zkušenost z pěstováním rajčat na tom samém místě každý rok. "Jedna pani povídala", že prý rajčata narozdíl od jiných rostlin chtěji být stále na stejném místě. Já je hnojím jen na začátku sezony cereritem nebo jim dávám... celý příspěvek > |  | milionbels, 16.10.2007 Také by mě zajímalo, jak je uchovávat. Prosím poraďte někdo! Je nejvyšší čas než venku pomrznou. |  | mečíky?, 11.10.2007 Já jsem letos také dávala poprvé mečíky, ani jeden nevykvetl. Nyní jsem se dočetla, jak je přezimovat, ale nevím, kdy vyndat ze země a jak moc uříznout listy, jsou všechny krásně zelené a zatím nevadnou. Můžete mi někdo poradit?K.Z. |  |
|  | muškáty, 14.6.2007 Myslím, že je to vpořádku. Já jsem koupila 50l hlíny na muškáty a začala plesnivět, tak dávám vlastní kompostovanou hlínu někdy namíchanou s rašelinou a přihnojuji krystalonem. naše zahradnice říká, že je to nejen hnojivo, ale i léčivo. |  | Plíseň na rajčatech a paprikách., 14.6.2007 Netušíte prosím někdo, jestli se může plíseň z měsíčku zahradního přenést na rajčata případně okurky nebo jestli má vliv americké padlí na angreštech na rozvoj plísně na dalších rostlinách. Letos mám plíseň i na klematisu. Je mi smutno z toho... celý příspěvek > |  | vrtule třešńová, 7.6.2007 Mne by tedy mnohem více zajímalo, jak se té potvory zbavit. Zkouším žluté lepicí archy a po dkvětu jsem proti ní stříkala, ale přesto ji podezřele často vidím u svých ještě nedozrálých třešní. Teď už se asi nedá ničím stříkat?Mám obavu, že opět... celý příspěvek > |  | Černý střed květu jahodníku, 30.5.2007 Tak nevím jesli si to paní znovu přečte. Ale já ji naprosto chápu a nemyslím si, že v tom hledá vědu. Nám jahody taky nikdy nečernali a teď to bez postřiku proti květopasu nejde, také proti vrtuli třešňové (bez něj bych neměla ani jednu neprožranou... celý příspěvek > |  | Choroba angreštu, 30.5.2007 Děkujeme za radu, ale jak poznám odolnou odrůdu. Měla jsem na zahradě několik let úžasné angrešty - tři. Dva "bílý nádherný" a "šolcovu naději", pak tři roky měli plíseň a postřiky nezabíraly. Dali jsme je pryč, po jedné prázdné sezóně jsme... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|