|
Taxodium a Metasequoia, 20.3.2007 Zkoušel jste to? |
 |
Růže - Queen Elizabeth, 17.3.2007 Dle mých znalostí se The Queen Elizabeth řadí mezi floribundy. |
 |
|
 |
Taxodium a Metasequoia, 17.3.2007 Prosím, nemáte někdo zkušenost s roubováním kultivarů Taxodium distichum na Metasequoia glyptostroboides. V literatuře jsem našla, že se na podnože používá pouze Taxodium nebo Cryptomeria japonica.
Děkuji a zdraví Ivana Hájková. |
 |
Jak na Bršlici - Kozí nohu?, 13.3.2007 K Roundupu je bršlice tolerantní, pouze zbrzdí růst, ale v příštím roce obrazí v plné síle. |
 |
Ptačí zob, 7.3.2007 Běžně se sázejí 3 sazenice na metr. Od plotu až 1 metr, bude-li tam běhat pes nebo budete-li živý plot stříhat i z druhé strany a nechcete ho nechat prorůst do pletiva. |
 |
Likvidace břečťanu, 3.3.2007 Uřízněte ho až u země a řeznou plochu pařízku natřete koncentrovaným Garlonem. |
 |
modra hortenzie, 2.3.2007 Agro vyrábí hnojivo na modré hortenzie Floria. Mám ho vyzkoušené, funguje. |
 |
Durman pěstování, 2.3.2007 Při správném a plném hnojení kvete Brugmansie nepřetržitě, také používám Wuxal. |
 |
Jak daleko od sebe vysadit Thuja oc. malonyana?, 2.3.2007 Můžete i 65 cm, Malonyana je užší a hůře se zapojí. |
 |
živý plot z cypřišku, 2.3.2007 Kultivar 'Golden Wonder' se na živé ploty zrovna moc nehodí a už vůbec ne na plné slunce, kde v tužších zimách za plného slunce namrzí. Mnohem spolehlivější a na údržbu jednodušší je např. Thuja occidentalis 'Sunkist' . Cypřišky (Chamaecyparis... celý příspěvek > |
 |
|
 |
v zahradnictví mně poradili..., 2.3.2007 Plot budete mít rychle, ale řidčí. |
 |
v zahradnictví mně poradili..., 23.2.2007 Záleží na tom, chcete-li mít plot kvalitní a hustý nebo rychle vyrostlý. |
 |
v zahradnictví mně poradili..., 23.2.2007 Thuja malonyana se vyznačuje úzkým vzrůstem a roste pomaleji. Zastřihávejte vrcholky, to podpoří růst bočních výhonů. |
 |
Katalpa - kdy rezat, 23.2.2007 S řezem katalpy opatrně. Řezejte, když už nehrozí mrazy a pokud možno, pouze vyvětvit kmen. Katalpy snášejí řez dost špatně. |
 |
Okrasná vrba, 23.2.2007 Ostříhejte ji po odkvětu na krátké čípky s několika pupeny, krásně zhoustne. |
 |