Příspěvky uživatele - 18.164

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
nejzdravější ovoce, 17.3.2009
Nejzdravější ovoce se uvádí často acerola, trnitý tropický keř který u nás nikomu neporoste nebo australský tropický strom, taky neporoste. U nás se uvádí jako rakytník, ten má jistě vitamíny ale v oébsahu vitamínu C se to nedá srovnávat s aktinidií... celý příspěvek >
Jak pestovat petrzel, bazalku a pazitku?, 17.3.2009
já vzal nasušenou a zahlédl, že v ní jsou malá semínka. Vysel a už to rostlo.Bylo to zřejmě levnější než koupit semena.
kustovnice čínská, 17.3.2009
Kustovnice rostoucí zplaněle na již.Moravě a v čechách jsem viděl neplodné.Ale v Novy Sad, jugoslávie na bývalém výstavišti plodí hojně. V čechách jsem na nich viděl velké 18cm.housenky lyšaje smrtihlav, nádhera. Nezabíjet, žerou i bramborovou nat,... celý příspěvek >
Kyselost, zásaditost a neutrální reakce půdy, 16.3.2009
spíše by mne zajímalo, jak připravit půdu aby měla PH8 to je pro lanýže. Zkusím namíchat kompost se zeminou, změřit PH, asi bude kyselejší, a pak přidávat mletý vápenec.Potřeboval bych jí aspon do květináčů ze začátku at se to chytne.... celý příspěvek >
Rakytník, 3.3.2009
Právě čtu tohle: http://www.pfaf.org/leaflets/hippo.php Píšou tam, že druh rakytníku hipophae rhamnoides se staL V USA PLEVELNÝ A ŽE OPORUČUJÍ pěstovat H.salicifolia.  Zajímavé.My kdysi měli obrovské stromy rakytníku.to co se množí jako odrůdy... celý příspěvek >
problémy s Goji, 3.3.2009
Na kustovnici se mohou objevit housenky, které dorůstají až 18cm délky. Je to lyšaj smrtihlav.Není hojný, já bych ho nezabíjel dal bych ho do brambor, žere i bramborovou nať.Sice tam se může poškodit při kopání brambor. Kde roste kustovnice divoce,... celý příspěvek >
Rakytník, 3.3.2009
Samozřejmě je to ted na dospělých rostlinách jasné.  Problém je vidět pestíky, ty jsou moc malé tudíž říci že samice kvete je možné ale málokdo se na ni tak zblízka podívá aby pestíky viděl.Samec ten po otřesení větví zase práší pyl až to... celý příspěvek >
Stagnace Kamčatské borůvky, 28.2.2009
pokud to máte navrchu tak po stání sněhu opravdu uvidíte že je třeba rostlinky znovu zasadit jinak by jim uschly vytažené kořeny, to se mi stalo vždycky. Sem asi nejdou vložit snímky. Byl tu virolog protože na zimolezech neznal viry, ale prý je... celý příspěvek >
Stagnace Kamčatské borůvky, 28.2.2009
Romila, nevim jak stare jsou informace ktere jste vyčetla. já to taky mam většinou odněkud vyčtene jak to studuju.Pardon, nic proti.Taky by měly po zimě nějaké klíčit. Mně často vyklíčí nějaký se žlutými, růžovými neb strakatými listy ale ty... celý příspěvek >
Stagnace Kamčatské borůvky, 24.2.2009
já vás neobvinuji, pokud to tak berete, prominte mi. Já se snažím jen přidat radu a nejsem dokonalý. Taky málo zalévám v době kdy je nejvíc sucho. U nás jsou roční srážky asi 500mm, až 800,  v oblastech kde to roste bývají asi 2000mm. Přesně... celý příspěvek >
Rakytník, 24.2.2009
Vědci zde píšou, že obsah vitamínu C u Rakytníku je podle odrůdy v rozmezí 100až 400mg%.   Nevěřím proto laickým údajům od Darius, jsou značně přehnané.
žluté dřínky, 24.2.2009
nikde tady nečtu to nejdůležitější: dříny musí být dva, aby se navzájem opylily jinak neplodí. Sehnat dobrou odrůdu je velký problém, protože u nás na to není odborník, který by se tomu věnoval.amatéři jsou schopni dodat sazenice, ale to jsou... celý příspěvek >
Rakytník zpracování plodů, 24.2.2009
Já ho mám jen málo. Po uzrání uříznu větev i s plody=ještě dříve než bobule úplně změknou, po změknutí už by se těžko obíraly. obrané operu na sítě, nechám okapat a sypu do skleniček od přesnídávek.,prosypávám pískovým cukrem.Uzavřu bez sterilizace a... celý příspěvek >
zimolez kamčatský - top odrůdy, 24.2.2009
I v návodech i ve forech jsme opomínali řez keřů.Je dost nutný, prořeďovat tak, aby nové mladé výhony byly aspoň 20cm, na nich je nejvíc úrody. Sousedovi to přestalo plodit, až se k tomu dostaly ovce a pořádně ohryzly i malé větvičky. Potom to... celý příspěvek >
Acerola, 24.2.2009
Pěstovat tropické rostliny u nás je hodně velká odvaha končící nejspíš neúspěchem.Navíc je to dost trnité takže není o co stát. Ještě víc vitamínu C má aktinidie kolomikta, která nemá pecky a roste u nás klidně i venku.Moje má 1520mg% a je velmi... celý příspěvek >
Další diskuze:  16171819  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika