|
Aktinidie kolomikta - nejzdravější ovoce a kočky, 10.4.2009 pane-či paní s chlupatými brambory, až ochutnáte hladounké lahodné ploda jiných druhů, jistě změníte názor. dnes lidi žijou ve spěchu, nacpou do sebe hamburger ,málohodnotné pečivo a letí.Dodávka vit C denní jim zajištuje bezstarostný... celý příspěvek > |
 |
Smrž, 10.4.2009 kilo sušených stojí 15000,pěstování snadné |
 |
|
 |
Vegetativni schopnosti jabloní a jinych drevin, 10.4.2009 pícháním prutů do země v období října se množí rybízy a meruzalky, asi také vrby. o jabloních nevím, jednou mi ji hryzec sezral tdo špičky.Vytáhl jsem ji a silou zabodl do brambor. V létě už rostla.možná to půjde. |
 |
Hořké vs. sladké kořeny, 10.4.2009 jadernicka má hluboký kořen a vezme si vodu z hloubky i kdyz je sucho
Je dobré znát hladinu spodní vody a podle toho sázet stromy.nevím ale kde se to člověk doví. Běžné podnože m9 a j. mají prý dost mělké kořeny. |
 |
Nejchutnější odrůdy jabloní - jaké to jsou?, 7.4.2009 vážená paní Faltová. Taky sháním co by u mne mohlo růst a zatím je to jen v Rusku i jinde, ale nemám kdo by to dovezl.Kdyby jste měla možnost, ozvěte se mi, byl by to přínos pro nás.Mají úžasné véci.
Stovky odrůd rakytníků některé beztrnné, jiné... celý příspěvek > |
 |
Dřínky, 1.4.2009 já bych je nechal ještě víc dozrát nežli je tahle vaše plná zralost na snímku.Až spadne, ještě trochu nechat změknout.Podle odrůdy některé potřebují dozrávat dlouho. Já je nejraději sbírám v trávě, pak jsou nejsladší.
Mám pozdní. Jsou i rané, ty... celý příspěvek > |
 |
Ostružiníky beztrnné, 1.4.2009 to je zase moc proti beztrnným ostružinám.Mně teda chutnají.
Malinoostružina mi taky moc nechutná.
Ostružiny jsou výborné.Chut divokých může být taky výborná pokud na takovou narazíte. Dnes lze zakoupit odrůdyArapaho, Navaho,dirksen, hull, lochnes... celý příspěvek > |
 |
Pýchavka - vatovec, 1.4.2009 to budou asi malé pýchavky a ne ty o kterých se tady bavíme.Tyhle jsou velké jako kopací balon a řízky z nich jsou výborné, pokud jsou ještě uvnitř bílé a pevné.
Paní měla napsat, kde ten inzerát viděla, lépe kde se sadba prodává, zatím jste napsali... celý příspěvek > |
 |
smrž, 1.4.2009 Dá se docela snadno pěstovat na staré kůře ze stromů a možná i na pilinách a pod. |
 |
smrž, 28.3.2009 Roste už v dubnu, hurá na něj ale kam? asi zajdu na dřeviště kde je i kůra. |
 |
|
 |
aktinidie kolomikta - nejzdravější ovoce a kočky, 26.3.2009 Když se už konečně objevuje možnost pěstovat něco co má velký význam pro zdraví lidí, měli by lidi dostávat rozum, chytit se toho a pěstovat to.Neznám lepší využití půdy. Zatím se budou asi objevovat potíže s kvalitou sazenic, se... celý příspěvek > |
 |
tropický ořech, 26.3.2009 já předloni koupil v kauflandu pekany, na podzim zasadil venku a na jaře to rostlo.vloni jsem rozdal sazeničky.škoda že člověk neví zda to je severský nebo jižní odrůda.Obchodníci se odrůdama neradi zabývají, raději vůbec ne.
Sehnat semena těch... celý příspěvek > |
 |
ekonomické využití zahrady, 26.3.2009 Mít svoje ovoce považuji za důležité.
Budete-li sázet peckoviny tak raději na nejzazší konec zahrady, protože třeba třešně, mirabelky a j. se nespotřebují a opadají a není vhodné šlapat v takovém hnoji.Sázet co nejzakrslejší stromy,,protože nezřídka... celý příspěvek > |
 |
Moruška - nové ovoce pro naše zahrádky, 26.3.2009 Moruška se mi ale špatně pěstuje, roste mi v rašelině, na zimu nadzemní část zatáhne a na jaře není vidět.Musí se jasně ohraničit místo kde roste aby se nevykopala či jinak nezničila.Dostane se ve švýcarsku v několika odrůdách, pěkně kvete většinou... celý příspěvek > |
 |
Soumrak zahrádkaření?, 23.3.2009 V roce 1990 jsme jezdili do vídně kde jsme načerno pracovali, dělali jsme právě takové zanedbané zahrádky.Tam lidi našli dobrou práci a dobře placenou, na co by teda ještě dřeli na zahrádce, nechají si to udělat.Náš vedoucí zahradník vždy zašel do... celý příspěvek > |
 |