|
Do kdy zalévat ovocné stromky, 16.5.2009 jen kdyby ty stromy byly vysokokmeny a silné kmeny, staré, tak by to šlo tam ty ovce pustit.Jinak tady taky ožírají jabloně i jiné str.kam dosáhnou a žerou i tenčí větvičky. To asi je ten případ kde ovce jsou v sadu=staré stromy se silnou kůrou. |
 |
Jaká rostlina na dřevěný el. sloup?, 16.5.2009 Tady u Ostravy má jeden pán porostlý sloup, teda krásně, je to ted takový tlustější zelený sloup, je to asi tříprstý přísavník, nevidím tam dobře, ale je to perfektní.Já tam nemám přístup, pro konflikty mezi sousedy, každý je nějak divný.Ale můžu to... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kamčatská borůvka - plodnost, 14.5.2009 a ted bylo moc sucho.Potřebuje to získat silné nové výhony na nichž to pak plodí.Přesto bude dobré najít jinou odrůdu, která svymi vysledky vrátí pěstiteli chut do tohoto druhu.Já je ted řízkuju, snad se něco ujme.jiní už mají i sazenice.Ve Frýdlantě... celý příspěvek > |
 |
Rybíz, 13.5.2009 rostlina je něco jako pumpa, v ní to vše pracuje a když kvete, potřebuje k tomu i vodu a té letos nebylo dost.možná tím ty květy nemohly pracovat. |
 |
Kiwi Samec nebo samice?, 13.5.2009 Tohle téma je mezi popínavkami hodně důležité a mělo by se více probírat.
Nejsnadněji se dostane koupit aktinidie arguta.Ta je hodně vzrůstná, kmen ve stáří dosahuje až 10cm v průměru a koruna jde dost do výšky i šířky, je velmi hmotná a ještě na ní... celý příspěvek > |
 |
Kamčatská borůvka - plodnost, 12.5.2009 dal bych jí ještě rok šanci a mezitím bych si pořizoval jinou odrůdu.
Taky se mi stalo u eleagnus multiflora že jsem si pořídil dvě různé rostliny a ani ty se mi neopylí.jiná kousek dál mi plodí sama a hodně. |
 |
Jaká rostlina na dřevěný el. sloup?, 11.5.2009 jestli chcete jen okrasnou, tak by snad šlo zkusit podražec jinak dávám aktinidii arguta, ale ta raději pergolu, na sloupě to není moc estetické. |
 |
Kiwi Samec nebo samice?, 11.5.2009 začínají kvést aktinidie kolomikty, tak se můžete podívat do květu.Samec má jen prašníkové tyčky, samice je má taky, ale uprostřed květu má jasný zárodek plodu a na jeho vrcholku jsou jasné bílé vlásky, to jsou blizny=samice.U starších rostlin se... celý příspěvek > |
 |
Kiwi Samec nebo samice?, 11.5.2009 před týdnem v loskutáku doporučovali jako okrasnou listem a popínavou aktinidii kolomikta. Když se nasadí i samice, má to pak plody a to výborné chuti a ty jsou zároven nejzdravějším ovocem na světě. |
 |
Muchovník, 11.5.2009 Muchovník má velkou budoucnost, problém je v tom, že dobrých odrůd je málo k dostání.Kromě dobrých odrůd se osvědčil Amelanchier lamarckii i ten se těžko shání. Snad vždy bude nedostatek sazenic i mnoha dalších druhů ovoce jako třeba arbutus unedo,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Moruška - nové ovoce pro naše zahrádky, 8.5.2009 ne, roste to normálně.jen na zimu to zatáhne pod zem a tak na jaře se neví kde to je. |
 |
Éleagnus, dobré ovoce roste snadno, 8.5.2009 Není to hlošina, jaké rostou u nás všude v parcích! Tahle má červené plody, trošku menší než třešeň. Každé ovoce má nějakou kyselinu, i jablko.Tohle jich vůbec nemá moc, asi jste to jedli nezralé, že píšete nakyslé.To snad i třešen má víc... celý příspěvek > |
 |
Kiwi - nemoc?, 6.5.2009 je to od přírody.zřejmě máte samce.samice listy vybarvuje méně nebo vůbec. taky aktinidie stříbrná vybarvuje do stříbrna.je to krásné.Listy z druhé strany jsou zelené a zcela zdravé.
Samci se prodávají jako okrasná liana pro... celý příspěvek > |
 |
Černy jeřab (Aronie), 6.5.2009 na pálení dejte naprosto cokoliv chcete.
Tady je téma aronie a ta je velmi cenná pro vitamíny P což jsou hlavně ta barviva.dělat z toho něco co barviva nemá je zcestné, zničí se to nejcennější proč to vlastně pěstujeme. |
 |
Moruška - nové ovoce pro naše zahrádky, 6.5.2009 to nevím, asi něco jako malina |
 |