|
Příspěvky uživatele - 180.2
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Uskladnění slivovice v dub. sudu, 11.6.2009 Morušové dřevo neobsahuje třísloviny jako dubové. Sudy z morušového dřeva se na uskladnění pálenek hodně používají v Maďarsku, kde zřejmě tato dřevina lépe roste, protože chce přeci jen teplo. Asi tedy mají víc stromů na surovinu k výrobě těchto... celý příspěvek > |  | Leknin opet, 11.6.2009 Paní prodavačka asi žertovala, ale nelamte si s tím hlavu. Dejte ho normálně do hloubky jaké potřebujete. Za pár dní budou listy na hladině. Je to měsíc, co jsem sázel 2 rostliny do jezírka a udělal jsem to tak. Samozřejmě jsem ho zasadil do... celý příspěvek > |  |
|  | Podoprieť tento céder?, 11.6.2009 Tak to budu oponovat. Jedná se o klasický převislý kultivar cedru atlaského, takže je prostě takto narostlý a o nějakém tvarování není řeč. Byl získán naroubováním na běžný cedr. A o vyvrácení už vůbec ne, protože cedry všobecně velmi hluboko a... celý příspěvek > |  | Konečně zahrádky bez chemie a zahrádkáři bez přípravků, 11.6.2009 Vážený, nebyl bych tak kategorický. Patřím mezi ty, kteří mohou s chemií pracovat, ale když vidím kolem sebe naprosté diletanty, co všechno s postřiky dokáží, tak se přísným pravidlům nedivím. Je to zrovna týden, kdy v mé těsné blízkosti prováděla... celý příspěvek > |  | Mandloň - keř, 9.6.2009 Dobrý den. Rozrůstá se Prunus tenella, neboli mandloň nízká. Roste u nás na Jižní Moravě. Prunus triloba, čili mandloň trojlaločná, se štěpuje na zakrslou slivoňovou podnož a pěstuje se hlavně ve tvaru menšího stromku. Stanislaw |  | Nákupy v Polsku, 7.6.2009 Dobrý den. Mám zkušenost s návštěvou v zahradnictví, které jsou velmi blízko u Ostravy. Je to všechno u Bialsko-Biale. Sortiment obrovský, ceny velmi příznivé a jednání bez sebemenších problémů. Platilo se tehdy eury, žádný zádrhel. Co mě okamžitě... celý příspěvek > |  | Roční broskev, 3.6.2009 Bez problémů přiměřené množství můžete. Stanislaw |  | Roundap, 2.6.2009 Dobrý den. Trávu budete pravděpodobně vysévat, pokud nebudete sázet kontejnerované okrasné trávy. Samozřejmě to udělejte potom, co Váš postřik spolehlivě zabral. Doba je různá, první reagují právě traviny, na které byl tento přípravek před mnoha lety... celý příspěvek > |  | Květák ve skleníku, 2.6.2009 Napsal jste to přesně. Jen se zalomí jeden nebo dva listy přes květákovou růžici, ke které bude menší přístup plného světla a ta zůstane bělejší. Žádný jiný význam to nemá. Stanislaw |  | Okrasná jabloň (Malus coronaria 'Charlottae'), 2.6.2009 Dobrý den paní Benešová. Na to je celkem jednoduchá zkouška. Vemte nějaký nůž a řízněte kousek podélně pod kůrou a tu trošku odchlípněte. Pokud je ten řez zelený, mohlo by to být v pohodě a nové lístky vyrazí. Pokud je pletivo hnědé, asi bude zle.... celý příspěvek > |  |
|  | Jaké tyčky k rajčatům?, 27.5.2009 Vážený. Keříčkové rajče je hlavně od toho, že se pěstuje na celém světě průmyslově a sklízí se kombajnem, např. do kečupů. Čili rostlina je v kontaktu se zemí, ale nic se tam neválí. Je to prostě keřík, který nasadí plody na velmi silných lodyhách.... celý příspěvek > |  | Jaké tyčky k rajčatům?, 27.5.2009 Hozno, Honzo, keříčkové rajče nepotřebuje žádnou oporu, ale tyčkové, to jo, to je jiná. |  | Neznámý kvetoucí keř, 27.5.2009 Tak určitě jsou jedlé peckovičky z Cornus mas, což je dřín obecný, který je u nás rozšířený. Sám jsem jej jedl a chutnal mi. Ale pro někoho je naprosto nepoživatelný, jak je kyselý. Rovněž se z plodů dělá luxusní pálenka, kterou na slovensku... celý příspěvek > |  | Neznámý kvetoucí keř, 27.5.2009 Dobrý den. Jedná se o Cornus kousa čili dřín japonský. Podobný je i Cornus nutallii, dřín Nutallův. Ten má ale listeny široké a žlutobílé. To bílé co vidíte jsou listeny, nikoli květ, i když to tak krásně působí. Stanislaw |  | Quercus cerris na našem území, 25.5.2009 Je to tak pane. Viděl jsem ho pouze na jižní Moravě v nejteplejších lokalitách. Moc se totiž nevysazuje. Stanislaw |  |
 |
|
|
|