|
Čištění filtrace, 30.7.2010  Dobrý den, prosím o radu, jak často se mají čistit molitany ve filtraci. Mám tříkomorovu filtraci 16000 s UV lampou 11W. Pod molitany jsou takoví "ježci" z umělé hmoty. Molitany čistím asi jednou za týden a tak jednou za 14 dní propláchnu celou... celý příspěvek > |
 |
Jak přesadit lekníny, 28.7.2010  Dobrý den, prosím o radu jak přesadit lekníny. Vloni jsme založili zahradní jezírko a kromě jiných rostlin jsme zasadily 2 lekníny. Měly asi 2 až 3 květy a skoro každý den kvetly. Letos se krásně rozrostly, měly každý po 15-ti poupatech, ... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Čím zalepit solární panel, 27.7.2010 Dobrý večer, prosím o radu, čím zalepit solární panel. Při instalaci jsme ho asi nečím prorazili a teče z něj voda. Když byla velká vedra, tak jsme ho prostě odpojili a nepoužívali. Ale teď by se teplejší voda docela hodila. Děkuji za rady. |
 |
Ph mínus, 24.7.2010  Já používám také na snížení pH tekutou kyselinu sírovou v lahvích (1litr asi 40,- Kč) a pro doplnění chloru tekutý chlornan sodný (10 l kanystr kolem 200,- Kč).Kupuji ho v Inchemě v Horních Počernicích. Dříve jsem používala tablety a všelijaké... celý příspěvek > |
 |
Fotogalerie zahradních jezírek, 24.7.2010 Konvalinko, to je tedy opravdu krása. To máte určitě i na koupání. U takového jezírka je to příjemný relax. Je super, že nemusíte mít filtraci a máte tak nádherně čistou vodu. |
 |
Fotogalerie zahradních jezírek, 24.7.2010 Dane, to je opravdu nádhera. Není co dodat. |
 |
Fotogalerie zahradních jezírek, 24.7.2010 Opravdu moc pěkné. Je vidět, že jste to kopal ručně a hezky si vytvořil plochy pro vodní rostliny. Ale to jste si pěkně máknul. Nám to dělali bagrem a já jsem to jenom ručně upravovala, tak se mi to moc nepodařilo, mám to po obvodu moc mělké a teď mi... celý příspěvek > |
 |
Fotogalerie zahradních jezírek, 24.7.2010  A takhle to vypadalo vloni, když jsme začínali se stavbou jezírka. |
 |
Fotogalerie zahradních jezírek, 24.7.2010  Dobrý den, zdravím uživatele Zahrady, moc se mi líbí diskusní fórum, a tak si dovolím přidat také fotografie našeho jezírka, které jsme si založili vloni. Snad se Vám budou líbit. Moc to ale ještě neumím, tak snad budou obrázky vloženy správně. |
 |
Množení řízkováním, 21.7.2010 Množení růžiček doma pro svou zahrádku beru jako hezké hobby. Samozřejmě je méně košer, když někdo obráží s nůžkama a igelitkou pod kabátem rozária nebo růžové školky a řízky si tam krade. Množením řízkováním se zabývají i některé zahradní školky... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Usychání poupat a listů anglických růží, 15.7.2010 Benjamina chystam na podzim. Libi se mi jeho tresova barva a mene plny kvet. Jaky ma tvar a vysku kere jestli se mohu optat? |
 |
Usychání poupat a listů anglických růží, 15.7.2010 Eglantynka je nadherna! Tu Vám závidím a chystám si ji vysadit take. Mary Rose v kombinaci s Winchester Cathedral je kombinace, ze lepsi byt nemuze. WIncester Cathedral je totiz sport z Mary Rose. Mely by byt proto temer stejne, lisi se jenom barvou... celý příspěvek > |
 |
Usychání poupat a listů anglických růží, 15.7.2010 Tak vida, mam ho na zahrade hned trikrat, ale z Tve fotky bych ho nepoznala. Prece jenom ta technika ty barvy zkresluje. Taky jsi zachytila moc peknou fazi kvetu tesne pri rozkvetani, kdy se z poupatka odlepuji teprve prvni okvetni platky... jinak je... celý příspěvek > |
 |
Usychání poupat a listů anglických růží, 14.7.2010 To jsou nadherne kvety!! Muzu si typnout? Graham Thomas, Jubilee Celebration a Benjamin Britten? :-) |
 |
Usychání poupat a listů anglických růží, 14.7.2010 No tak Jacqueline du Pré je úplně jiný druh růže než angličanky, tedy ruze D.Austina, alespoň co se týká tvaru květu. Má poloplný květ a udává se, že kvete jen jednou za sezonu nebo nekdy opakuje na konci sezony. Je to ruze z dilny slechtitele... celý příspěvek > |
 |