 |
Příspěvky uživatele - 94.12
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Závady při výrobě domácích uzenin?, 15.1.2009 Přesně tak, ostatně tak jsem to taky psal. (...tučného vepřového na drobné kostičky nebo umlít ne největší šajbě...)
Co se týče ledové tříště je to jistě ideální surovina, ale málokterý amatér ji má k dispozici. Každopádně je dobré vodu... celý příspěvek > |  | Problém výberu odrody, 15.1.2009 Nejste sám, kdo má meruňky často pro okrasu
Ale je to pěkný strom, viďte!
Má to i své kladné stránky. Odpadá namahavá sklizeň a problémy, co s nadúrodou.
Taky nevím, koho napadlo nazvat město v nejteplejším místě Česka Lednicí. |  |
|  | Bordóská jícha, 15.1.2009 Myslím, že bordeauxská jícha síru neobsahuje. Je to jen směs modré skalice (mědi) a vápna. |  | Stará severočeská odrůda - Koporečka, 15.1.2009 To jistě, samozřejmě, že Koporečka nebyla vyšlechtěna kvůli znečištěnému ovzduší. Ale kvůli němu se v severních Čechách udržela ještě v 2. polobině 20. století , zatímco v jiných oblastech ji vytlačily jiné, odolnější odrůdy. |  | Stará severočeská odrůda - Koporečka, 15.1.2009 Tato stará opdrůda hrušně prý hodně trpí strupovitostí V severních Čechách dařilo údajně proto, že v tamním znečištěném ovzduší touto chorobou tolik netrpěla. Jak by prosperovala dnes, težko říci. |  | Koňský hnůj, 15.1.2009 Je to možné, že jahody se mají vysadit do dalších tratí.. Přiznám se ale, že před výsadbou v srpnu záhon před výsadbou jahod vyhnojím a pak na jaře ještě přihnojuji slepičinci. Možná to není správné, ale jahody vypadají docela k světu. |  | Problém výberu odrody, 14.1.2009 Veselka zraje víc jak 2 týdny před Kráskou, takže se dají těžko srovnávat. Ty dvě další jsem nejdl, Barbora bude zřejmě chutnější, ale údajně puká v deštivém počasí a je náročnější na teplo. |  | Klíčení brambor, 14.1.2009 Přesně to nevím, ale klíčky z brambor odstraňuji až před loupáním. Nemyslím si, že by solaninu nějak významně přibylo v samotných hlízách. Ostatně naklíčené brambory se konzumovaly od nepaměti (objevení Ameriky) a nepochybně ve větších... celý příspěvek > |  | Tak co, už zmrzli?, 14.1.2009 Jak by řekli dialektici - u někoho zmrzli, u někoho ne.
Věřme, že jich bude míň. Ale jestli přežily(i) zimu 05/06, tak tohle je pro ně brnkačka. Zejména pro ty, co zimují ve formě vajíček. |  | Poradí někdo? problém s konstrukcí, 13.1.2009 Možná bych zkusil po vnitřním obvodu přilepit gomové či silikonové těsnění trojůhelníkového průřezu, na jehož horní, relativně vodorovnou pochu by se položilo dno. Hermetické to ovšem nebude. |  |
|  | destilační přístroj - pomoc, 13.1.2009 Pozor ovšem na to, že ne všechny kompoty jsou konzervovány pouze sterilizací jako před 25 lety. Některé zavařeniny a džusy se vyrábějí s koncentráítů chemicky konzervovaných. Některé je tak nemožno rozkvasit. Nevěřím ovšem, že pálenka z kompotů... celý příspěvek > |  | Zahradní drtič, 9.1.2009 Mechanizmus i princip všech válcových štěpkovačů je velmi podobný. Určitě neprohloupíte, když zvolíte stroj s co nejsilnějším motorem a co nejkratší vzdáleností vstupního odvoru od řezacího válce - právě kvůli zkrouceným větvím. Věřil bych, že... celý příspěvek > |  | Rouby, 8.1.2009 Tady jsou odkazy na informace, že rouby třešní se mají odebírat dřív, dokonce na podzim.
Je to ostatně uvedeno v každé zahrádkářské příručce. Později nařezané rouby se obtížně udržují do doby květu nenarašené.
Pracovníci Sempry... celý příspěvek > |  | Vodní gril, 8.1.2009 Přes počáteční nedůvěru jsem si jej koupil a příjemně mě překvapil. Grilování je snadné, rychlé a maso chutná. Tedy, na to, že jde o trochu svařeného plechu, by mohl být levnější. Ale je to asi jeden z mála výrobků, co nebyl vyrobený v Číně. |  | Ořešák omlazovací řez?, 8.1.2009 Řez v zimním období je ideální pro těžbu dřeva, protože v zimě pokácené dřevo (listnaté najmě) je kvalitnější. U ovocných dřevin se často v zimě řeže proto, že je nejvíc času a méně náročné druhy - jádroviny - to snesou. Nelze ale obecně říci,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|