|
Příspěvky uživatele - 108.235
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Pokazil jsem kvas?, 1.9.2009 Blbost. PET není rozpustný v EtOH ani v jiných látkých které vznikají při pálení. Jsou to předsudky nebo nevymytá flaška. | | Pokazil jsem kvas?, 1.9.2009 10°C se mi zdá dost málo. Myslím, že při tak nízké teplotě už se kvašení pomalu zastavuje. Ideální teplota je 18 - 20°C. | |
| | Pokazil jsem kvas?, 1.9.2009 Právě naopak. Bolehlavy jsou z tech aromatických látek. Cukr tam není na zrovnoměrnění kvašení, ale na výtěžěk. Na zrovnoměrnění kvašení se používají živné soli a kvasinky. Dávám jak do čeho (podle obsahu cukru v ovoci). | | Pokazil jsem kvas?, 1.9.2009 Na to mám jiný názor. Kvašením 1 kg cukru dosteneme asi 0,5 kg 100% EtOH. Pokud tedy přidáme do 100 kg švestek (tj. obsah cukru 9 - 11 kg) 3 kg cukru měli bysme dostat o 3,3 l více 50 % EtOH. Takže přibližně 14,3l 50% slivovice. Toť k výtěžku. Další... celý příspěvek > | | Pokazil jsem kvas?, 1.9.2009 Ethanolové kvašení je anaerobní kvašení = kvašení bez přístupu O2. Onegdá sem takovýho experta, který kvasil v otevřeným viděl. Výtežek z kvašení v otevřených nádobách byl o 3/4 menší než při kvyšení v uzavřených nádobách. Samozřejme ovoce bylo v... celý příspěvek > | |
|
|
|
|