|
Filtrační komplet pro 10 000 l, 6.3.2009 já mám pocit, že to byla narážka na takové ty filtry jako prodává sera a pod. malá nádoba kolem 20 l naplněná molitanem nebo něco takového...
Pokud plánujete dělat filtr sám, tak to odhaduji na nějakou variaci bead filteru (písek?) a ten bude určitě... celý příspěvek > |
 |
Likvidace řas v malém jezírku, 6.3.2009 neni rez taky oxidace?
zebychom hazeli do jezirek stare zelezo :-))
ja myslim, že rez je až "produktem" oxidace... toho železa... |
 |
|
 |
Likvidace řas v malém jezírku, 6.3.2009 Netrpím potřebou do nádrže nic sypat :) jen prostě rád vím o možnostech pro akutní řešení nějakých problémů s kvalitou vody :) mě už se teď stará o čistotu ozonová jednotka :)
jinak peroxid vodíku dělá v podstatě totéž... jde také o oxidační... celý příspěvek > |
 |
Likvidace řas v malém jezírku, 5.3.2009 Promiňte, možná jsem se nevyjádřil přesně, ale při oxidaci opravdu musí vzniknout kyslík + "ono něco"
jinak by se tomu taky neříkalo oxidace, že? |
 |
Likvidace řas v malém jezírku, 4.3.2009 Proč se tedy tento způsob tak často používá? (To je opravdu bezelstná otázka). |
 |
Likvidace řas v malém jezírku, 3.3.2009 Omlouvám se, informoval jsem tak jak mi to bylo vysvětleno ;) děkuji, že jste můj příspěvek uvedl na pravou míru :) |
 |
Likvidace řas v malém jezírku, 3.3.2009 ta mrtvá řasa se má rozložit na kyslík + další látky, ty pak klesnou obvykle ke dnu...
Hypermangan bych nenazýval experimentem, běžně se tato metoda používá ve větších chovech, bez jakýchkoli následků. |
 |
chov pstruhov, 1.3.2009  být Vámi s takovým vybavením bych to zkusil proč ne :).
Ovšem pro pstruhy je lepší když voda protéká neustále, tj. to poženete čerpadlem vodu neustále z vrtu? A kam s tou která bude muset odtékat?
Další faktor pak může být také to, že si myslím, že... celý příspěvek > |
 |
Likvidace řas v malém jezírku, 27.2.2009 já bych s filtrováním počkal, řasy teď můžete zkusit zlikvidovat spíš nějakým přípravkem...(třeba i hypermanganem... máte-li v jezírku rybky tak ne víc než 1g na každých 1000l, pokud v jezírku ryby nemáte můžete použít dávku kolem 5g na každých... celý příspěvek > |
 |
jezírko, 17.2.2009 pokud je v potoce dost čistá voda, stačí jej přehradit a takové "přehradní dílo třeba i vyložit folii, o filtraci se snad tolik starat nemusíte, protože by průtok měl snad dostatečně jezírko čistit...
Hodně závisí od toho jak silný potok tam... celý příspěvek > |
 |
|
 |