|
Elektrická sekačka s pojezdem, 24.6.2009 Mám elektrickou sekačku 1,6Kw, se kterou 8 let sekám el.káblem 65m/postupně přidávám 20+20+25m/. S touto sekačkou nemám po dobu 8.let žádné problémy. Na nízký výkon si rovněž nemůžu stěžovat. Na jeden pozemek se dostanu 1-2krát do roka a někdy tam... celý příspěvek > |
 |
Jaké tyčky k rajčatům?, 8.6.2009 Dobrá poznámka, aby úvazek neklouzal.Jednou tady byl prezentován nápad-provrtat tyčky od rajčat a strčit tam hřebík. Nad tím udělat úvazek.Tím nesklouzne úvazek ani s ním rajče, což i mně se už párkrát stalo a je po úrodě. |
 |
|
 |
Komáří larvy v sudu, 5.6.2009 To s tím olem funguje perfektně, dělám to několik let, ale pak jsou kýble při nabírání od oleje-samozřejmně rostlinného na vaření. |
 |
Jak zachránit lípu, 4.6.2009 Vysadil jsem před 7 lety u smutné kapličky bez stromů dvě lípy. Jednu malolistou, ta krásně za mé patřičné péče /zalévání v době sucha/ roste, druhá velkolistá chytne na listech z jara rez a jde to tak daleko, že v srpnu shodí listy a v září... celý příspěvek > |
 |
Klíšťata na zahradě, 4.6.2009 Boreliózu to neřeší a té je v mém okolí čím dál víc |
 |
Díry v zemi - ktrek nebo hraboš?, 3.6.2009 Podle mne je princip ten, ze jim vadí vše co "smrdí" Mají citlivé nosy na hledání potravy a ten zápach jim to přehluší-necití ty svoje žížaly nebo co žerou. Teď záleží najít ten správný pro ně nepříjemný zápach, který je neodžene jen 3m... celý příspěvek > |
 |
Sousedka klepna, 3.6.2009 Rozhádaní sousedi jsou nepříjemní i pro okolní sousedy.Občas při mimořádných okolnostech dělám prostředníka mezi znesvářenými sousedy....Řekní jí, že.. vyřídím vzkaz a..odpověz jí, že.. :Tím si beru na sebe jejich starosti a mám z toho... celý příspěvek > |
 |
Sousedka klepna, 2.6.2009 Ano následek a zhoršování vztahů |
 |
Mravenci v zahrade, 2.6.2009 Taky bezdůvodně živočichy nelikviduji, ale mravence ptáci nevyzobou. Podle zde dobré rady jsem namázl všechny stromy špachtlí lepem/cca5cm pás/. Nahoru se mravenci nedostanou, už je to 5dní a funguje to, ale oni se nedostanou ani dolů. A tak jsem s... celý příspěvek > |
 |
Utrhnout první kvítek u papriky?, 2.6.2009 Asi ta poslední věta je dobrá rada. Taky nemám srdce je utrhnout, /40 paprik je 40 plodů a to už je dost/,ale na druhou stranu jsem pozoroval u loňských paprik, že byla velká prodleva mezi prvním sběrem a druhým, pak se to rozrodilo a paprik bylo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Díry v zemi - ktrek nebo hraboš?, 1.6.2009 Teď zkouším čpavkovou vodu nalít do díry, příp chotby a přikrýt ovor nálevu. |
 |
Rajčata, papriky - preventivní postřik?, 29.5.2009 Rajčata nestříkám, nasadím o pár druhů víc, některý druh je ten rok odolnější než druhý a mám rajčata až do zámrazu. Sázet raději dál od sebe nebo v jedné řadě a nezalévat na list. To je jediná má prevence, |
 |
Zalamování květenství česneku?, 28.5.2009 Už se mi sbíhaly sliny kdy to okusím. Včera jsem zalamoval paličky prvního česneku, nasekal jsem to na cca3mm kousky a zamíchal do sardinek. Překvapivě dobré. |
 |
Jaké tyčky k rajčatům?, 27.5.2009 Ke keříčkovým se nedávají vůbec.K tyčkovým, které mně dorůstají ¨víc než 150cm dávám střešní latě 2m z toho tak 50 cm do země, švagr vybírá z lesa lískové tyčky taky délky kolem 2m, patřičné síly, soused dává roxor 8mm, a jsou vhodné i točené do... celý příspěvek > |
 |
Vlhkoměr do květináče, 26.5.2009 Nejlepší vlhkoměr je prst. Sáhnu do květináče, je-li hlína suchá, zaleji, jestli je mokrá, počkám. |
 |