Příspěvky uživatele - 244.4

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Pozdní odrůda jabloně, 16.1.2010
s těmi Goldeny mám úplně stejnou zkušenost, snažím se zkonzumovat je do poloviny ledna (a to mám kamenný sklep, Jonatan mi v něm vydrží do léta ). Co nejpozdější sklizeň Goldenů tady doporučovali mnozí - projděte si archiv, podtržený Golden je... celý příspěvek >
Oblouková pila, 15.1.2010
dobrých 20 let používám na zahradě (ke své plné spokojenosti) pilku, kterou pořizoval ještě můj otec. Je to značka Pilana, od stejné firmy používám i pilové listy. Jelikož je pila dvojdílná - napínák s rukojetí a pilový list, doporučil bych vám... celý příspěvek >
Jablko roku, 11.1.2010
bude to asi překlep, pokud se nepletu- Major je spíš regionální odrůda, známá na sev. Moravě a ve Slezsku...
Jak na kuny, 8.1.2010
Zajímavé. Tip na ten červený prostředek v čajových pytlících jsem našel na tomhle fóru tak 2-3 roky nazad. Každoročně toho zkrmím 2-3 kila a podle hovínek ve stodole a jedné permanentně poničené třešně stále nemám vyhráno...
Jak vypěstovat podnož jabloně?, 8.1.2010
Nákup hotových podnoží má ještě jednu mouchu, a sice finanční  - sazenice podnoží sice samy o sobě drahé nejsou (já platil posledně snad 7 korun za kus), každý školkař však stanovuje určitý min. odběr (2 sazenice vám nikdo balit nebude)... celý příspěvek >
Ovocne stromky na dobirku, 6.1.2010
označování stromků v souladu s požadavky SRS je u maloprodeje (a zejména na dálku) taky na prachbídné úrovni. Školkaři šetří, běžně posílají štítky, kde je z jedné strany natištěn naprostý nesmysl, přešktnuto, a na rubu něco nahrabáno rukou.... celý příspěvek >
Ovocne stromky na dobirku, 6.1.2010
u koupě na dálku máte právo zboží do 14 dnů bez udání důvodu vrátit. Pokud jste tak výrazně nespokojena, možná bych to udělal. Co se týče komunikace, absolutně nejlepší zkušenost jsem opakovaně udělal s Komžíkovci ze slovenského Kohaplantu, velká... celý příspěvek >
Modrá skalice ano či ne?, 5.1.2010
ad host 239.227: hnací silou podobně "zeleně extremistických " názorů je především neznalost, možná i neschopnost (nebo neochota) vidět jevy v širších souvislostech.   Voda, analyzovaná atomovou absorbcí, neobsahuje 0,0 těžkých kovů,... celý příspěvek >
Jehličnany v nádobách venku a mráz, 5.1.2010
Ono se pravděpodobně nestane vůbec nic, ani pokud se nerozhoupáte k žádné akci.  Léta máme na zahradě bosnaie - mj. borovice a též smrk v květináči, zazimovávám je v koutě zahrady pod trochou africké trávy, pokud však nenapadne sníh, tak... celý příspěvek >
Slimáci a zima, 29.12.2009
zima 2005/6 byla sice skutečně arktická, před nástrupem mrazů však kolem 30. prosince důkladně nasněžilo, takže mrazy stejně asi neměly na promrznutí ten správný efekt...
Hledám zvláštní jabloň, 28.12.2009
mám na zahradě jednu starou jabloň mi neznámé odrůdy - jablka jsou to poměrně nízká, široká, dosti šťavnatá a nakyslé chuti. Dozrávají v září (letos až v druhé půli, jindy bývají dříve), základní barva je ale zelená, slabounce žíhaná červeně,... celý příspěvek >
Slivovice vs. calvados, 22.12.2009
Málo probádané a možná zřetele hodné jsou látky obsažené v obyčejném krystalovém řepném cukru. Nejde tak úplně o 100,0%ní sacharózu. Myslím, že ta informace zde již jednou padla - cukrovary jsou schopny surový cukr vypucovat víc než dokonale,... celý příspěvek >
Slivovice vs. calvados, 22.12.2009
ad p. Šlosar: Vy bohužel  nevíte, co to je molární hmotnost a mol. A přitom od toho se vše odvíjí!  Sacharoza má molární hmotnost zhruba dvojnásobnou v porovnání s monosacharidy. V jednom kile řepného cukru jsou (zhruba, aby se... celý příspěvek >
Slivovice vs. calvados, 21.12.2009
musím podpořit názor Dr. Vysloužila - na bilancování celkového obsahu cukru nemá vlastní chemické složení vůbec žádný vliv. Je tedy zcela jedno, zdali dodáte řepný cukr (disacharid), glukozu (monosacharid) nebo třeba škrob (když to přeženu)... Má... celý příspěvek >
Akatové dřevo, 16.12.2009
tak tak. Jenom doplním, že je to velmi houževnaté dřevo krásné barvy, které vynikne při soustružení. Donedávna se z něj dělaly i vyhledávané sudy na víno (akát neobsahuje horčiny) i když dneska s ním bednáři nechtějí moc dělat... 
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika