|
Příspěvky uživatele - 73.81
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Úbytek vody v jezírku - co je "normální"?, 19.3.2012 Dovedu si tenhle úbytek představit, pokud je u nádrže potůček, vodopád atd. nebo pokud byla vodní hladina nádrže déle zatížena větrem.
Každopádně bych nejdříve celou nádrž obešel, a znovu zkontoloval hadice, průchody, a místa, kde by třeba mohla... celý příspěvek > |  | Přítok ze studny, 16.3.2012 On Vám nikdo nedá 100% odpověď, Váš dotaz směřuje k relativně "unikátnímu prototypu" a byl by tak trochu zázrak, kdyby měl někdo podobné jezírko, a řešil to stejně, jako Vy.
Prostě žádná dvě jezírka nejsou nikdy stejné - a to je na to to pěkné :) |  |
|  | Vypuštění jezírka, 13.3.2012 Jednoduchá otázka - těžká odpověď. Vím o nádržích, kde běží filtrace celou zimu a kde mají majitelé empiricky zjištěno, že stav je na jaře lepší. Pak vím o nádržích, kde se filtrace spouští, hned jak sleze led.
Já sám se spíš přikláním k dosažení... celý příspěvek > |  | Přítok ze studny, 13.3.2012 Zajímavý příspěvek, i návrh řešení. Asi by se bylo na začátku dobré zeptat, proč jste po letech nespokojený s kvalitou vody. Pokud máte potíže s průhledností vodního sloupce (nevidíte na dno), mohlo by to být přínosné. Pokud máte problémy s... celý příspěvek > |  | Vypuštění jezírka, 12.3.2012 Záleží o jaké ryby se jedná. Nejde jen o tom mít je pár hodin v sudu, jde i o to samotné jezírko, do kterého pak ryby dáte nazpátek. Myslím, že pokud to nějak extra nespěchá, nechal bych to ještě pár dnů být. Když už nic, alespoň Vám u té práce... celý příspěvek > |  | PVC kulový ventil a tažný uzávěr vs. zima a mráz, 12.3.2012 Obyvkle to vydrží. mám to vyzkoušeno se šoupaty od Waltery. Nemá to ale smysl moc pokoušet, obyvkle se totoiž kulové ventily nachází na dost nešikovných místech co se opravy týče.
Když už nic jiného, tak obalením bublinkovou folií nebo jinou... celý příspěvek > |  | Co teď (koncem zimy) s řasou v jezírku?, 7.3.2012 Tak to si sypu popel na hlavu, s těmi kapry jsem to hrubě neodhadl :) |  | Co teď (koncem zimy) s řasou v jezírku?, 6.3.2012 Pokud poběží souvisle čerpadla, 3 stupňů mrazu bych se nebál. Je pravda, že se voda ochladí, já bych to viděl u této velikosti nádrže někam mezi 2-3 stupni, ale to je nepodstatný rozdíl.
Nemyslím ale, že majitel má podle jeho prvního příspěvku... celý příspěvek > |  | Co teď (koncem zimy) s řasou v jezírku?, 6.3.2012 Ne kam dosáhnete - musíte všude :) Jen doufám, že Vám to tvar jezírka umožní. Co se filtrace týče, při odebírání řasy určitě nádrž zkalíte, a jestli je Váš filtr alespoň trochu mechanicky účinný, pustil bych ho.
Jediný důvod, proč nepouštět filtr,... celý příspěvek > |  | Co teď (koncem zimy) s řasou v jezírku?, 5.3.2012 Nemyslím, že by Algae Away byl nějak extrémně závislý na teplotě - viz diskuze zde na zahradě |  |
|  | Co teď (koncem zimy) s řasou v jezírku?, 5.3.2012  To, že nemáte zrovna výstavní jezírko po zimě není roznodně důvod k nějaké panice. Ona ta řasa (můžeme jí říkat vláknitá) bude vesele prosperovat i pod ledem, při minimální teplotě i při zhoršeném, prostupu světla skrz led a sníh na... celý příspěvek > |  | Potůček, 5.3.2012 Použijte folii v síle 1mm. Ten cenový rozdíl Vás už nevytrhne. Folie v síle 0,5mm rozumným způsobem svařit nejde, obyvkle se lepí, nikoli však silikonem, ale lepidlem na PVC folii..
Pro potůček potřebujete dlouhý úzký pás, vyberte si z nabízených... celý příspěvek > |  | Problémy s filtrací a prosba o radu zkušenějších, 1.3.2012 Po mém soudu máte nešikovně řešen tvar té nádrže. Na šikných mělkých zonách se Vám obtížně udrží kačírek, kameny, vodní rostliny atd. Ten sklon mi přijde z Vašeho náčrtku příliš prudký, zvolněte :)
Pak jsem asi úplně nepochopil, jak plánujete... celý příspěvek > |  | Likvidace břečťanu, 24.2.2012 Děkuji za radu, Zkusím u toho Roundopu vydržet. Vím že ničí rostlině kořeny, ale přišlo mi, že ty šlahouny jsou tak strašně dlouhé a je jich tolik, že to nemá šanci k hlavním kořenům doputovat. Teď jsem vše vytrhala ručně, trvalo to velmi dlouho,... celý příspěvek > |  | Likvidace břečťanu, 24.2.2012 Melisa - na jednu stranu to vypadá krásně, ale pod tím je zarostlá skalka a jiné rostlinky, a těm bych ráda dala přednost. Zvlášť ten buxus je nádherný. |  |
 |
|
|
|