|
Jeste jeden hmyz, 3.5.2010 Nemohl by to být jeden z druhů kovaříků?
Je to brouk, zrovna předevčírem jsem ho viděl na lavičce v lese pobíhat. Myslím, že měl červenohnědou hlavu a zadní část krovek a mezi tím (přední část krovek) černou.
Kovaříci mají tu zajímavou dovednost,... celý příspěvek > |
 |
Strupovitost na listech hrušní, 3.5.2010 Možná to jsou roztoči - hálčivci či vlnovníci. Na strupovitost i rez hrušňovou - aby se již projevovala na listech - je ještě brzo.
Ale pro postřik na rez hrušňovou je nejvyšší čas, přestože na listech hrušní ještě není vidět poškození. Až bude... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ibišek syrský, 3.5.2010 Ve Vašich končinách bych s tím byl opatrný a moc bych si od toho nesliboval.
Jako živý plot, který má být funkční - zapojený, souvislý, snad vyšší, dlouhodobě spolehlivý... bych keř, který namrzá a velmi pozdě raší, moc nedoporučoval.
Kdyby... celý příspěvek > |
 |
Co mám na zahradě?, 3.5.2010 Ano, je to nějaký úzkolistý druh vrby. Její listí se rakytníku se opravdu podobá.
Josef. |
 |
Minibroučci na fasádě i omítce, 3.5.2010 Vypadá to nikoli na broučky (hmyz s třemi páry nohou), ale na pavoukovce (členovci se čtyřmi páry nohou: co pokládáte za tykadla bude asi první pár nohou). Něco jako svilušky, sametky, roztoči...
Vyzkoušejte repelent (jako na klíšťata)
Josef. |
 |
Co je vhodné na živý plot, 29.4.2010 Zde vidím jako kardinální problém typ a velikost nádob do jakých hodláte živý plot vysazovat. Jen tak něco Vám v nich nevydrží. Jakou máte představu o těch nádobách?
Doporučení:
1. čím větší nádoby, tím lepší: stabilnější prostředí pro rostliny
2.... celý příspěvek > |
 |
Tuje Smaragd, 29.4.2010 Záleží na Vás, jakou práci si s tím chcete dát a jak dobré místo jste pro ně ochotni vytvořit.
Doporučuji jim vykopat díry alespoň 50*50 cm a do hloubky cca 30 cm.
Čím jim uděláte lepší místo (ve Vaší jílovité půdě), tím lépe Vám porostou.
Určitě... celý příspěvek > |
 |
Jaký živý plot, 29.4.2010 Výše zmíněný štětinatec se jmenuje správně štětinec laločnatý - Echinocystis lobata. Ale nedoporučoval bych jej příliš, protože se množí sám a zapleveluje kdeco (cizí invazívní rostlina).
Josef. |
 |
Pnoucí hortenzie - barva, 27.4.2010 Díky new dawn za upřesnění panašované popínavé hortenzie.
Ještě jsem si vzpomněl na klanostěnku hortenziovitou - Schizophragma hydrangeoides. Ta je popínavé hortenzii blízce příbuzná a velmi podobná (jemnější). Základní druh kvete bíle jako... celý příspěvek > |
 |
Přísavník a loubinec, 26.4.2010 Kupte Parthenocissus quinquefolia (bez jakéhokoli dalšího pokračování názvu). To je to "obyčejné psí víno", které hledáte na drátěný plot.
Josef. |
 |
|
 |
Řez třešně?, 26.4.2010 Mně se stromek vcelku líbí. Myslím, že i bez jakéhokoli řezu se bude vcelku dobře vyvíjet.
Vyloženě "dva terminály" na fotce nevidím, myslí, že fotky z podhledu trochu zkresluje: "hlavní" terminál - tedy nejvýše postavený... celý příspěvek > |
 |
Pnoucí hortenzie - barva, 26.4.2010 U popínavé hortenzie jsem se setkal také jen s bílou barvou květu (možná i světle růžovou - ale to si nejsem jist).
Objevila se u nás však již panašovaná odrůda s bílými či žlutými okraji listů (jméno odrůdy jsem si nezapamatoval).
Josef. |
 |
Co je to za potvory, prosím poraďte, 26.4.2010 Není to sametka? Nebo nějaký jiný pavoukovec?
O sametce tu bylo rozsáhlé vlákno asi před dvěma lety, zkuste si ho v archívu najít.
Přeji Vám jen vše dobré.
Josef. |
 |
Pomozte určit jarní květinu, 23.4.2010 Tak jserm se zase sekl :-(.
A, paní Anno7, změřte nám prosím, jakou má tato Vaše kytička výšku v cm a jak má velké květy (délka, průměr?)
Děkuji. Josef (ale přečtu si to zase až po víkendu. Mějte se hezky a ať Vám i nadále Růžový Obr hezky kvete) |
 |
Pomozte určit jarní květinu, 23.4.2010 Jsem přesvědčen, že je to hyacint. Možná je trochu podvyživený (dlouho na stanovišti, vyžilá zem?), že má tak málo květů?
Josef. |
 |