Příspěvky uživatele - 49.39

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jeste jeden hmyz, 3.5.2010
Nemohl by to být jeden z druhů kovaříků? Je to brouk, zrovna předevčírem jsem ho viděl na lavičce v lese pobíhat. Myslím, že měl červenohnědou hlavu a zadní část krovek a mezi tím (přední část krovek) černou. Kovaříci mají tu zajímavou dovednost,... celý příspěvek >
Strupovitost na listech hrušní, 3.5.2010
Možná to jsou roztoči - hálčivci či vlnovníci. Na strupovitost i rez hrušňovou - aby se již projevovala na listech - je ještě brzo. Ale pro postřik na rez hrušňovou je nejvyšší čas, přestože na listech hrušní ještě není vidět poškození. Až bude... celý příspěvek >
Ibišek syrský, 3.5.2010
Ve Vašich končinách bych s tím byl opatrný a moc bych si od toho nesliboval.  Jako živý plot, který má být funkční - zapojený, souvislý, snad vyšší, dlouhodobě spolehlivý... bych keř, který namrzá a velmi pozdě raší, moc nedoporučoval. Kdyby... celý příspěvek >
Co mám na zahradě?, 3.5.2010
Ano, je to nějaký úzkolistý druh vrby. Její listí se rakytníku se opravdu podobá. Josef.
Minibroučci na fasádě i omítce, 3.5.2010
Vypadá to nikoli na broučky (hmyz s třemi páry nohou), ale na pavoukovce (členovci se čtyřmi páry nohou: co pokládáte za tykadla bude asi první pár nohou). Něco jako svilušky, sametky, roztoči... Vyzkoušejte repelent (jako na klíšťata) Josef.
Co je vhodné na živý plot, 29.4.2010
Zde vidím jako kardinální problém typ a velikost nádob do jakých hodláte živý plot vysazovat. Jen tak něco Vám v nich nevydrží. Jakou máte představu o těch nádobách? Doporučení: 1. čím větší nádoby, tím lepší: stabilnější prostředí pro rostliny 2.... celý příspěvek >
Tuje Smaragd, 29.4.2010
Záleží na Vás, jakou práci si s tím chcete dát a jak dobré místo jste pro ně ochotni vytvořit. Doporučuji jim vykopat díry alespoň 50*50 cm a do hloubky cca 30 cm. Čím jim uděláte lepší místo (ve Vaší jílovité půdě), tím lépe Vám porostou. Určitě... celý příspěvek >
Jaký živý plot, 29.4.2010
Výše zmíněný štětinatec se jmenuje správně štětinec laločnatý - Echinocystis lobata. Ale nedoporučoval bych jej příliš, protože se množí sám a zapleveluje kdeco (cizí invazívní rostlina). Josef.
Pnoucí hortenzie - barva, 27.4.2010
Díky new dawn za upřesnění panašované popínavé hortenzie. Ještě jsem si vzpomněl na klanostěnku hortenziovitou - Schizophragma hydrangeoides. Ta je popínavé hortenzii blízce příbuzná a velmi podobná (jemnější). Základní druh kvete bíle jako... celý příspěvek >
Přísavník a loubinec, 26.4.2010
Kupte Parthenocissus quinquefolia (bez jakéhokoli dalšího pokračování názvu). To je to "obyčejné psí víno", které hledáte na drátěný plot. Josef.
Řez třešně?, 26.4.2010
Mně se stromek vcelku líbí. Myslím, že i bez jakéhokoli řezu se bude vcelku dobře vyvíjet. Vyloženě "dva terminály" na fotce nevidím, myslí, že fotky z podhledu trochu zkresluje: "hlavní" terminál - tedy nejvýše postavený... celý příspěvek >
Pnoucí hortenzie - barva, 26.4.2010
U popínavé hortenzie jsem se setkal také jen s bílou barvou květu (možná i světle růžovou - ale to si nejsem jist). Objevila se u nás však již panašovaná odrůda s bílými či žlutými okraji listů (jméno odrůdy jsem si nezapamatoval).  Josef.
Co je to za potvory, prosím poraďte, 26.4.2010
Není to sametka? Nebo nějaký jiný pavoukovec? O sametce tu bylo rozsáhlé vlákno asi před dvěma lety, zkuste si ho v archívu najít. Přeji Vám jen vše dobré.  Josef.
Pomozte určit jarní květinu, 23.4.2010
Tak jserm se zase sekl :-(. A, paní Anno7, změřte nám prosím, jakou má tato Vaše kytička výšku v cm a jak má velké květy (délka, průměr?) Děkuji. Josef (ale přečtu si to zase až po víkendu. Mějte se hezky a ať Vám i nadále Růžový Obr hezky kvete)
Pomozte určit jarní květinu, 23.4.2010
Jsem přesvědčen, že je to hyacint. Možná je trochu podvyživený (dlouho na stanovišti, vyžilá zem?), že má tak málo květů? Josef.
Další diskuze:  5657585960>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika