|
Čím je vhodné sekat vysokou trávu?, 17.6.2010 Nevím, jak bych reagoval, nejsem v této situaci.
Nejsem znalec, ale myslím, že je těžké tento problém jednoznačně zahrnout do zákona. Jistě záleží na obratnosti toho, kdo ten zákon vykládá.
Dobrali bychom se právnického výsledku pouze tehdy, pokud... celý příspěvek > |
 |
Svatojánci, 17.6.2010 Včera jsem viděl jen asi tři kousky a pak jsem šel spát.
(U nás na Plzeňsku ani kapka a asi vyšší teplota).
Josef. |
 |
|
 |
Svatojánci, 16.6.2010 Opět je tu červen a s ním období svatojánských broučků - světlušek.
Jsou u vás?
Letos jsem je viděl poprvé předevčírem, asi 10 ks, létají okolo 1/4 na 11 (v té době je pro ně tma asi tak akorát hustá).
Světluškám ZDAR!
Josef. |
 |
Tis na nízký plot, 16.6.2010 Ještě jsem chtěl doplnit, že při této plánované výšce (30 cm) nebudou vhodné úzké, sloupovitě rostoucí odrůdy (Fastigiata, Hicksii apod.) - musely by se sázet moc hustě, aby souvislý "živý plot" vytvořily.
Vhodnější bude použít buď... celý příspěvek > |
 |
Nevíte název?, 16.6.2010 Souhlasím s Láďou - je to štírovník - Lotus.
Josef. |
 |
Likvidace velkého kmene se zarostlými dráty, 16.6.2010 To byl teda opravdu "macek"! Tak velký ořech jsem v životě ještě neviděl. Hoďte sem, prosím, foto, abychom to viděli alespoň v kompu, když už ne naživo. Předem děkuji.
Josef. |
 |
Pomůžete mi, prosím, určit přesný název těchto rostlin?, 16.6.2010 1. Brslen; snad brslen kiačanský - Euonymus kiautchovicus (nebo tak nějak).
2. Červenolistá odrůda ruje vlasaté - Cotinus coggygria, snad odrůda Royal Purple.
3. Nějaké rdesno - Polygonum (nebo snad nověji Persicaria?), druh nevím.
4. Podeňka... celý příspěvek > |
 |
Poprosím o 4 rady, 16.6.2010 2. Je to borovice lesní.
4. U kostřav (na obrázku) je dobré odkvetlá stébla odstrranit, aby se tráva nevysemenila všude. Navíc semenáče často mají méně výraznou barvu. Tyto trávy je dobré každé cca 2 roky vyzvednout a trsy roztrhat na několik... celý příspěvek > |
 |
Čím je vhodné sekat vysokou trávu?, 16.6.2010 No tak soused asi pěstuje louku - květnatý trávník. Na to má snad plné právo, ne? :-)
Josef. |
 |
Usychání vilínu?, 16.6.2010 Spíše bych se domníval, že půjde o dlouhodobé přemokření - "utopení" a "zadušení" kořenů. Tam, kde jsou závlahy, se to stává dost často.
Zkuste se ke kořenům podívat, udělat sondu blízko kořenové=ho balu a zjistíte, jak vlhká či... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jezírko vedle stromu, 16.6.2010 Kvalitní jezírkovou fólii Vám kořeny nezničí a neprorostou.
Horší to bude s vrbou, pokud jí přesekáte silné kořeny. Velmi snadno se do dřeva dostane nějaká dřevokazná houba a za nějakou dobu (možná 5-10 let?) vrba může odumřít anebo třeba i... celý příspěvek > |
 |
Rez hrušňová - vím jak na ní, 8.6.2010 Plazivých jalovců je celá řada druhů a laik je dost těžko od sebe poznává, i některým zahradníkům to dělá problémy.
Z plazivých jalovců jsou nejčastěji pěstovány odrůdy jalovce vodorovného - Juniperus horizontalis, dále jalovec Juniperus procumbens... celý příspěvek > |
 |
Potřebuji zjistit název květiny, 7.6.2010 S Hančiným určením bez výhrad souhlasím. Nepletu-li se, tento čistec může být čistec přímý.
Josef. |
 |
Výška smrku omoriky, 3.6.2010 Ještě doplním, že omoriky nerostou nijak moc do šířky, i v dospělosti se zparavidla vejdou do nějakých 5 m šířky (obyčejný smrk či jiné jehličnany - jedle, douglasky apod.) by ve stejném věku a podmínkách jistě zabraly 10 m šířky.
Je možné jich... celý příspěvek > |
 |
Netřesk, 3.6.2010 Jsem přesvědčen, že se jedná o Echeverii, tedy 3. možnost.
Josef. |
 |