Příspěvky uživatele - 49.39

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Svatojánci, 29.6.2010
Jí taky nejsem přes kosu odborník jako staří sekáči, mám to "okousané" a není to jako ze žurnálu. Ale je to příjemná práce, neřve mi u toho motor a můžu si to dělat kdy chci a nikoho neruším. Zkuste to taky. A víc práce s tím skoro taky... celý příspěvek >
Jaké rostlinky jsem si to vypěstovala?, 29.6.2010
1. Begónie. 2.??? připadá mi to jako hloh či něco jiného z růžovitých, ale mohu se mýlit. 3. Snad pomněnka? Za týden - měsíc... - bude vidět více. Josef.
Česnek medvědí - rostlina téměř neznámá, 28.6.2010
Poblíž Litomyšle vždy rostl například na "návsi" v Lažanech (zhruba proti pomníku) anebo mezi Řikovicemi a Višňáry na stráni nad silnicí. Ale teď už je možná zatažený? Josef.
Svatojánci, 28.6.2010
Mám podobnou zkušenost: kde se častěji seče tráva rotační sekačkou, tam samičky v trávě prostě nejsou. (Podobně jako ostatní hmyz: sekačka vše semele a rozdrtí...). Kde není moc nutné sekat na nízko rotační sekačkou, beru to raději kosou. Včera bylo... celý příspěvek >
Folie pod mulčovací kůru, 28.6.2010
Textilie určitě vydrží daleko delší dobu. Spíše se začne rozkládat mulčovací kůra na textilii a v ní se začnou uchycovat plevele. Ale Vaším úkolem je v prvních letech zabránit růstu a hlavně vysemenění plevelů. Po těch několika letech by výsadba... celý příspěvek >
Pinus radiata, 28.6.2010
Pro úplnost a pro toho, koho to zajímají zajímavosti, doplňuji zpravodajství o vysazené borovici montereyské - Pinus radiata: letošní dlouhou zimu (2009-2010) nepřežila. (Ale dva roky předtím rostla a byl to úspěch). Stačila dorůst asi do 1-1,5 m... celý příspěvek >
O jaké traviny se jedná?, 28.6.2010
1. Ovsík vyvýšený. 2. Tolice vojtěška. 3. Možná pěchava? 4. Třtina křovištní. 5. Snad trýzel anebo něco jiného z čeledi brukvovitých. Josef.
Škumpa neuspěšná likvidace, 28.6.2010
Zkuste radši ten garlon (varpal neznám); u něj máte výhodu, že Vám tráva zůstane. Josef.
Sophora prostrata Little Baby, 28.6.2010
Setkal jsem se s ní (v prodejně a na zahradě) již před 5-10 lety, ale zatím jsem ji neviděl přezimovanou. Tak bych na její mrazuvzdornost moc nesázel. A při té příležitosti se zeptám: máte někdo a úspěšně Vám přezimovává keřík kožařka - Coriaria?... celý příspěvek >
Svatojánci, 25.6.2010
Teď je ta správná doba a na dřívějším vláknu "světlušky" přesunutém do chovatelské sekce se někdo z Prahy v uplynulých letech zmiňoval, že jsou ve Stromovce (myslím, že spíše v odlehlejších a vlhčích částech, kde se tráva méně seká) anebo v... celý příspěvek >
Jak na hruškový sad cca 50let starý a cca 20let neudržovaný, 25.6.2010
Možná pedagoga na radu a studenty (raději vyšších ročníků) na melouchy. Josef.
Svatojánci, 25.6.2010
Jak tak koukám, jsem asi jediný, kdo svatojánky pozoruje, líbí se mu mihotání jejich světýlek. Nikoho jiného to nezajímá? Nikde jinde nejsou??? Josef.
Pár bylin k identifikaci, 25.6.2010
Ještě jsem se vrátil k tomuto příspěvku a doplňuji (shrnuji) určení rostlin: 1: řeřišnice luční (a listy bršlice kozí nohy) 2. pryskyřník, nesjpíše p. prudký, ale možná taky p. plazivý (či jiný druh) 3.  ještě nebyla určena a jedná se o... celý příspěvek >
Jak na hruškový sad cca 50let starý a cca 20let neudržovaný, 25.6.2010
Dobrý den všem. Omlouvám se všem, koho jsem nechtěně uváděl v omyl svými příspěvky, zvláště panu P.P., na jehož příspěvky jsem reagoval. Je to nyní opravdu daleko mírnější, než jsem měl v hlavě zafixováno. (A z nedostatku času, nepozorného čtení... celý příspěvek >
Material pro ohraniceni ohniste, 24.6.2010
Dostatečně velké kameny vhodného tvaru z větší části zapuštěné v zemi Vám budou držet i bez betonu. Josef.
Další diskuze:  5152535455>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika