|
Svatojánci, 29.6.2010 Jí taky nejsem přes kosu odborník jako staří sekáči, mám to "okousané" a není to jako ze žurnálu. Ale je to příjemná práce, neřve mi u toho motor a můžu si to dělat kdy chci a nikoho neruším.
Zkuste to taky.
A víc práce s tím skoro taky... celý příspěvek > |
 |
Jaké rostlinky jsem si to vypěstovala?, 29.6.2010 1. Begónie.
2.??? připadá mi to jako hloh či něco jiného z růžovitých, ale mohu se mýlit.
3. Snad pomněnka?
Za týden - měsíc... - bude vidět více.
Josef. |
 |
|
 |
Česnek medvědí - rostlina téměř neznámá, 28.6.2010 Poblíž Litomyšle vždy rostl například na "návsi" v Lažanech (zhruba proti pomníku) anebo mezi Řikovicemi a Višňáry na stráni nad silnicí. Ale teď už je možná zatažený?
Josef. |
 |
Svatojánci, 28.6.2010 Mám podobnou zkušenost: kde se častěji seče tráva rotační sekačkou, tam samičky v trávě prostě nejsou. (Podobně jako ostatní hmyz: sekačka vše semele a rozdrtí...). Kde není moc nutné sekat na nízko rotační sekačkou, beru to raději kosou.
Včera bylo... celý příspěvek > |
 |
Folie pod mulčovací kůru, 28.6.2010 Textilie určitě vydrží daleko delší dobu.
Spíše se začne rozkládat mulčovací kůra na textilii a v ní se začnou uchycovat plevele.
Ale Vaším úkolem je v prvních letech zabránit růstu a hlavně vysemenění plevelů. Po těch několika letech by výsadba... celý příspěvek > |
 |
Pinus radiata, 28.6.2010 Pro úplnost a pro toho, koho to zajímají zajímavosti, doplňuji zpravodajství o vysazené borovici montereyské - Pinus radiata: letošní dlouhou zimu (2009-2010) nepřežila. (Ale dva roky předtím rostla a byl to úspěch). Stačila dorůst asi do 1-1,5 m... celý příspěvek > |
 |
O jaké traviny se jedná?, 28.6.2010 1. Ovsík vyvýšený.
2. Tolice vojtěška.
3. Možná pěchava?
4. Třtina křovištní.
5. Snad trýzel anebo něco jiného z čeledi brukvovitých.
Josef. |
 |
Škumpa neuspěšná likvidace, 28.6.2010 Zkuste radši ten garlon (varpal neznám); u něj máte výhodu, že Vám tráva zůstane.
Josef. |
 |
Sophora prostrata Little Baby, 28.6.2010 Setkal jsem se s ní (v prodejně a na zahradě) již před 5-10 lety, ale zatím jsem ji neviděl přezimovanou. Tak bych na její mrazuvzdornost moc nesázel.
A při té příležitosti se zeptám: máte někdo a úspěšně Vám přezimovává keřík kožařka - Coriaria?... celý příspěvek > |
 |
Svatojánci, 25.6.2010 Teď je ta správná doba a na dřívějším vláknu "světlušky" přesunutém do chovatelské sekce se někdo z Prahy v uplynulých letech zmiňoval, že jsou ve Stromovce (myslím, že spíše v odlehlejších a vlhčích částech, kde se tráva méně seká) anebo v... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak na hruškový sad cca 50let starý a cca 20let neudržovaný, 25.6.2010 Možná pedagoga na radu a studenty (raději vyšších ročníků) na melouchy.
Josef. |
 |
Svatojánci, 25.6.2010 Jak tak koukám, jsem asi jediný, kdo svatojánky pozoruje, líbí se mu mihotání jejich světýlek.
Nikoho jiného to nezajímá? Nikde jinde nejsou???
Josef. |
 |
Pár bylin k identifikaci, 25.6.2010 Ještě jsem se vrátil k tomuto příspěvku a doplňuji (shrnuji) určení rostlin:
1: řeřišnice luční (a listy bršlice kozí nohy)
2. pryskyřník, nesjpíše p. prudký, ale možná taky p. plazivý (či jiný druh)
3. ještě nebyla určena a jedná se o... celý příspěvek > |
 |
Jak na hruškový sad cca 50let starý a cca 20let neudržovaný, 25.6.2010 Dobrý den všem.
Omlouvám se všem, koho jsem nechtěně uváděl v omyl svými příspěvky, zvláště panu P.P., na jehož příspěvky jsem reagoval.
Je to nyní opravdu daleko mírnější, než jsem měl v hlavě zafixováno. (A z nedostatku času, nepozorného čtení... celý příspěvek > |
 |
Material pro ohraniceni ohniste, 24.6.2010 Dostatečně velké kameny vhodného tvaru z větší části zapuštěné v zemi Vám budou držet i bez betonu.
Josef. |
 |