|
Popínavka ke zdi, 12.7.2010 Neznám místní podmínky, ale nebude tam na bambusy moc sluníčka???
Možná než pravým bambusům by se tam lépe dařilo vzrůstným "čínským rákosům" - ozdobnice; největší druh: Miscanthus giganteus (floridulus, japonicus), případně nějaké... celý příspěvek > |
 |
Neznáme jméno, 12.7.2010 Je to jedna z novějších typů letniček, příp. balkónovek (do nádob a truhlíků). Jmenuje se Asteriscus, český název asi nemá (možná ano, ale neznám ho); mně by se líbil třeba název sluníčka...
Josef. |
 |
|
 |
Existuje popínavka neopadající, nekvetoucí a nejedovatá?, 9.7.2010 Ne, že bych měl přehled o otravách lidí různými druhy rostlin, ale dotaz zněl na nejedovatost rostliny. Myslím, že v libovolné knížce o daném tématu pojednávající je břečťan uveden mezi jedovatými rostlinami.
Také jsem upozornil na to, že jedovatost... celý příspěvek > |
 |
Existuje popínavka neopadající, nekvetoucí a nejedovatá?, 9.7.2010 Břečťan však vyhovuje vašim požadavkům také jen ze 2/3.
1. Připustím, že je myšleno neopadavý = stálezelený. (Staré listy také žloutnou, hnědnou a postupně opadávají, rostlina však zůstává stálezelená.)
2. I břečťan kvete; je dokonce i... celý příspěvek > |
 |
Nemoc vrby, 8.7.2010 Jak vypadají ony výrůstky? (pod slovy "jakoby parazitické" si mohgu představit ledacos (zkuste vložit foto)
Ale napadá mne - nejsou to kořínky?
Josef. |
 |
Zázraky v zahradě, 2.7.2010 A dudky tu taky nemáme :-(Josef. |
 |
Identifikace rostliny, 2.7.2010 Že by to byl dřezovec, tím si naprosto nejsem jist, spíše o tom silně pochybuji (nemá on dvakrát SUDOzpeřené listy; na fotce jsou lichozpeřené listy?)
Ale myslím, že to bude buď něco příbuzného ze stejné čeledi bobovitých - vikvovitých -... celý příspěvek > |
 |
Jehličnan pro živý plot, 2.7.2010 Buď sloupovité tisy nebo tůje Smaragd či Holmstrup.
Josef. |
 |
Sophora japonica pendula, 2.7.2010 Raději sucho a slunce, ba i úpal. Pro Vaše podmínky nevhodné volba.
(Ale co poradit místo něj? Teď mne nic vhodného převislého nenapadá, třeba převislou okrasnou jabloň???)
Josef. |
 |
Zázraky v zahradě, 2.7.2010 To je paráda! Já ho chci taky! :-)
Josef. |
 |
|
 |
Svatojánci, 1.7.2010 Včera se jich zase rojilo plno! Poslední jednotlivci okolo 1/2 12.
A přede dvěma dny se rojila ještě stanice ISS - to byla ale pořádná světluška! Upozorňovali na ni v televizních novinách a tak jsem si na ni počkal.
Josef. |
 |
Zázraky v zahradě, 1.7.2010 Martináč je opravdu dost pěkný. V jakých končinách jste ho potkal?
Josef. |
 |
Stříhaný kvetoucí živý plot, 30.6.2010 Aby to bylo barevnější a proměnlivější - použijte raději více druhů.
Josef. |
 |
Netuším, co to mám, 30.6.2010 Je to nejspíše jeřábníkovec jeřábolistý (nebo jiný druh) -Sorbaria sorbifolia (aj.)
Josef. |
 |
Červený dřišťál, 30.6.2010 Můžete ho ostříhat i několikrát ročně.
Zjara třeba radikálněji, za vegetace mírněji, ale často.
Josef. |
 |