Příspěvky uživatele - 49.39

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co jsem to zakoupila?, 16.7.2010
Popis (hlavně poupě - květ) mi zatím nejvíce připomímá boubelku - Platycodon. Ale může to být ještě řada dalších věcí. Zkuste si to vyhledat a potvrdit nebo spíše vyvrátit tuto mou domněnku (a nelépe, kydyste sem vložila foto; předpokládám, že... celý příspěvek >
Co mi roste na zahradě, 15.7.2010
Jsem stejného názoru jako Hanča, totiž, že je to krtičník. Josef.
Co to je za plevel?, 15.7.2010
Je to jednoletá prosovitá tráva - ježatka kuří noha - Echinochloa crus-gali. Před časem tu o ní byla taky diskuse - zkuste si ji vyhledat.  Zbavíte se jí jedině mechanicky - vyrýpáváním celých trsů - podříznout celé "srdíčko"... celý příspěvek >
Závlaha stromů - kolik vody?, 14.7.2010
Pamatujte na to, že je vždy lepší zalévat méně často, ale jednorázově (třeba jednou týdně) opravdu velkou dávkou vody, aby se provlhčily i spodní půdní horizonty, které vlhkost déle udrží, než třeba každodenně, ale jen povrchově. Stejně - myslím si -... celý příspěvek >
Borovice, 14.7.2010
Pinus nigra Pyramidata se často rozvalí těžkým mokrým sněhem.  Co třeba takhle štíhlejší odrůdu od borovice bělokoré - Pinus leucodermis Satellit (alespoň myslím, že je to tato odrůda). Zkuste si ji vyhledat. Je hodně podobná borovici černé, má... celý příspěvek >
Jetel v trávníku, 14.7.2010
Zkušenost mám: v 99% případů byl postřik bofixem v pořádku; ale již dvakrát se mi stalo, že jsem tím samým postřikem důkladně vypálil trávník na celé zahradě - asi jako Vy. Jsem přesvědčen, že jsem ani v jednom případě nedal ani nadměrnou koncentraci... celý příspěvek >
Listnac z Chorvatska - pozna ho nekdo?, 14.7.2010
Vím, že ze zkratky jste chytrý nebyl a nevěděl jste více, než předtím, ale chtěl jsem nechat také něco pro ostatní. Jinak by to nebyla zábava. :-) Josef.
Listnac z Chorvatska - pozna ho nekdo?, 13.7.2010
P.t. (jistě někdo doplní celý název). Josef.
Prosím o identifikaci trvalek, 13.7.2010
1. popínavka vypadá jako povíjnice - Ipomoea purpurea - je to letnička, asi se tam sama vysemenila? 2. Mydlice lékařská - Saponaria officinalis. 3. nejspíše dobromysl obecná - Origanum vulgare, ale foto není extra ostré.  Josef.
Neznámá rostlina, 12.7.2010
No to je pěkné! Když roste v Kanadě, tak to by mohla růst i u nás, ne? Má ji kamarádka vysazenou jenom sezónně nebo celoročně? Josef.
Existuje popínavka neopadající, nekvetoucí a nejedovatá?, 12.7.2010
Děkuji p. Chemickému Alímu za objasnění; velmi fundované (jako vždy). A p. Reevemu za velezajímavou zkušenost s rulíkem. Josef.
Pomozte mi identifikovat tuto rostlinu, 12.7.2010
"Našla jsem ji na poli, byly jí tam mraky": tato rostlina se také dost invazívně šíří a zapleveluje pozemky. Doporučuji raději moc nesázet.  Josef.
Jaké rostlinky jsem si to vypěstovala?, 12.7.2010
14 dnů uplynulo, rostlinky jistě povyrostly... Paní Zuzano, mohla byste dodat aktuálnější foto č. 2? Děkuji, Josef.
Parazitické hlístice, 12.7.2010
Jen chci upozornit na to, že v příspěvcích výše jsou nepřehledně smíchány (smíšeny?) dva problémy: 1. Brouci lalokonosci, kteří ožírají listy rhododendronů a dalších rostlin. 2. Slimáci. Ano, proti oběma škůdcům se používají parazitické hlístice.... celý příspěvek >
Kudrnatá vrba - škůdce, 12.7.2010
Mělo by se jednat o škůdce - roztoče - hálčivce vrbového. je to dost nepříjemný škůdce a dost špatně se proti němu bojuje.  Doporučuji:  1. Všechny hálky - "hrozny zakrnělých lístků" - odstřihat a zlikvidovat. 2. Opakované... celý příspěvek >
Další diskuze:  4647484950>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika