|
Co jsem to zakoupila?, 16.7.2010 Popis (hlavně poupě - květ) mi zatím nejvíce připomímá boubelku - Platycodon.
Ale může to být ještě řada dalších věcí.
Zkuste si to vyhledat a potvrdit nebo spíše vyvrátit tuto mou domněnku (a nelépe, kydyste sem vložila foto; předpokládám, že... celý příspěvek > |
 |
Co mi roste na zahradě, 15.7.2010 Jsem stejného názoru jako Hanča, totiž, že je to krtičník.
Josef. |
 |
|
 |
Co to je za plevel?, 15.7.2010 Je to jednoletá prosovitá tráva - ježatka kuří noha - Echinochloa crus-gali. Před časem tu o ní byla taky diskuse - zkuste si ji vyhledat.
Zbavíte se jí jedině mechanicky - vyrýpáváním celých trsů - podříznout celé "srdíčko"... celý příspěvek > |
 |
Závlaha stromů - kolik vody?, 14.7.2010 Pamatujte na to, že je vždy lepší zalévat méně často, ale jednorázově (třeba jednou týdně) opravdu velkou dávkou vody, aby se provlhčily i spodní půdní horizonty, které vlhkost déle udrží, než třeba každodenně, ale jen povrchově. Stejně - myslím si -... celý příspěvek > |
 |
Borovice, 14.7.2010 Pinus nigra Pyramidata se často rozvalí těžkým mokrým sněhem.
Co třeba takhle štíhlejší odrůdu od borovice bělokoré - Pinus leucodermis Satellit (alespoň myslím, že je to tato odrůda). Zkuste si ji vyhledat. Je hodně podobná borovici černé, má... celý příspěvek > |
 |
Jetel v trávníku, 14.7.2010 Zkušenost mám: v 99% případů byl postřik bofixem v pořádku; ale již dvakrát se mi stalo, že jsem tím samým postřikem důkladně vypálil trávník na celé zahradě - asi jako Vy. Jsem přesvědčen, že jsem ani v jednom případě nedal ani nadměrnou koncentraci... celý příspěvek > |
 |
Listnac z Chorvatska - pozna ho nekdo?, 14.7.2010 Vím, že ze zkratky jste chytrý nebyl a nevěděl jste více, než předtím, ale chtěl jsem nechat také něco pro ostatní. Jinak by to nebyla zábava. :-)
Josef. |
 |
Listnac z Chorvatska - pozna ho nekdo?, 13.7.2010 P.t. (jistě někdo doplní celý název).
Josef. |
 |
Prosím o identifikaci trvalek, 13.7.2010 1. popínavka vypadá jako povíjnice - Ipomoea purpurea - je to letnička, asi se tam sama vysemenila?
2. Mydlice lékařská - Saponaria officinalis.
3. nejspíše dobromysl obecná - Origanum vulgare, ale foto není extra ostré.
Josef. |
 |
Neznámá rostlina, 12.7.2010 No to je pěkné! Když roste v Kanadě, tak to by mohla růst i u nás, ne?
Má ji kamarádka vysazenou jenom sezónně nebo celoročně?
Josef. |
 |
|
 |
Existuje popínavka neopadající, nekvetoucí a nejedovatá?, 12.7.2010 Děkuji p. Chemickému Alímu za objasnění; velmi fundované (jako vždy).
A p. Reevemu za velezajímavou zkušenost s rulíkem.
Josef. |
 |
Pomozte mi identifikovat tuto rostlinu, 12.7.2010 "Našla jsem ji na poli, byly jí tam mraky": tato rostlina se také dost invazívně šíří a zapleveluje pozemky. Doporučuji raději moc nesázet.
Josef. |
 |
Jaké rostlinky jsem si to vypěstovala?, 12.7.2010 14 dnů uplynulo, rostlinky jistě povyrostly... Paní Zuzano, mohla byste dodat aktuálnější foto č. 2?
Děkuji, Josef. |
 |
Parazitické hlístice, 12.7.2010 Jen chci upozornit na to, že v příspěvcích výše jsou nepřehledně smíchány (smíšeny?) dva problémy:
1. Brouci lalokonosci, kteří ožírají listy rhododendronů a dalších rostlin.
2. Slimáci.
Ano, proti oběma škůdcům se používají parazitické hlístice.... celý příspěvek > |
 |
Kudrnatá vrba - škůdce, 12.7.2010 Mělo by se jednat o škůdce - roztoče - hálčivce vrbového. je to dost nepříjemný škůdce a dost špatně se proti němu bojuje.
Doporučuji:
1. Všechny hálky - "hrozny zakrnělých lístků" - odstřihat a zlikvidovat.
2. Opakované... celý příspěvek > |
 |