Příspěvky uživatele - 49.39

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Chřadnoucí Cypriš, 30.8.2010
Přesaďte ho co nejdřív. To, že má plno šišek snad vypoovídá o tom, že není v dobré kondici, že nemá vhodné podmínky pro růst a tak se možná "snaží" zachránit rod a přinést semena... Ať Vám roste přeje Josef.
Okousaná bobkovišeň, 30.8.2010
Tak vidíte, Jitko, jak jste úspěšná! U hlístic je důležitá dostatečná vlhkost - to nyní je - a důkladné prolití půdy připraveným "roztokem" s hlísticemi. V případě textilie pod kůrou bych chtěl věřit tomu, že ty mikroskopické hlístice... celý příspěvek >
Okousaná bobkovišeň, 26.8.2010
Asi by to tak mohlo být. Ale podívejte se po celé zahradě: lalokonosci žerou celou řadu nejrůznějších keřů - rhododendrony, azalky, brsleny, hortenzie atd.atd. Tam všude byste měla aplikovat hlístice. Projděte si i starší témata - o lalokonoscích,... celý příspěvek >
Břízy, 25.8.2010
Vteve bříz dost často ožírají sršně. Asi bude dost těžké se proti tomu bránit.  Josef.
Okousaná bobkovišeň, 25.8.2010
Byť není uvedeno více podrobností, tipl bych si na brouka lalokonosce. Ale zrovna tak to mohou být nějaké housenky motýlů, housenice pilatek, divoká zvěř... Zkuste si vyhledat nějaký obrázek listů okousaných od lalokonosce (nebo alespoň slovní... celý příspěvek >
Chřadnoucí Cypriš, 24.8.2010
Tipoval bych to na špatnou, utuženou, nepropustnou, možná přemokřenou zem, možná příliš jílovitou. Nedostatek vzduchu pro kořenový systém. Doporučení: odhrabat povrchové vrstvy, celou rostlinu vyndat s kořenovým balem; zhruba 1 m v průměru a hloubky... celý příspěvek >
Založit trávník teď nebo na jaře?, 24.8.2010
Jistě bude potřeba ještě aspoň jednou posekat, aby nebyl před zimou příliš dlouhý.  Josef.
Prosím o radu ve výběru živého plotu, 17.8.2010
Tohle vlákno jsem objevil teď a tak se přidám, zvlášť když jsem k tomu byl vyzván. Místo a požadavek jsou opravdu problematické. Z déledobého hlediska nejvhodnější by podle mého názoru byly tůje Smaragd, avšak do žádaných 4-5 m vyrostou jen o něco... celý příspěvek >
Identifikace rostlin, 17.8.2010
Podle mého názoru je to takto: 1. druh úzkolisté sanseviery (tchynina jazyku) s netypickými rourkovitými listy 2. rozchodník - Sedum 3. "gumovník" - Synadenium grantii 4. Opuncie - Opuntia subbulata (česka snad šídlovitá?), v pozadí... celý příspěvek >
Určení květiny děkuji, 16.8.2010
Ani ve snu by mne nenapadlo, že je toto nocenka (alespoň ne ta, kterou léta důvěrně znám). Možná nějaký jiný, mně neznámý, druh? Josef.
Určení květiny děkuji, 16.8.2010
Tak jsem narazil na záhadu, kterou ještě nikdo nerozluštil?! Ani já nevím. Foto není příliš ostré, ale kalichy připomínají rostliny hvozdíkovité a pod. (karafiáty, silenky¨, koukol, kohoutky...) Přesněji zatím netuším.  Josef.
Prosím o určení názvu rostliny, 16.8.2010
Zyjane, trefila se Elena? Je to opravdu bělitrn nebo máme pátrat dále? (Napadl mne ještě třeba blín nebo durman).  Josef.
Poznáte co je to za rostlinu?, 16.8.2010
Zdravím všechny (po týdenní nepřítomnosti). 3. "hadí kořen" to není, ale nejspíše rdesno Polygonum affine - český druhový název nějak teď nevím :-(. 8. Asi zvonek řepkovitý (nebo kopřivolistý) 9. Hvězdnicím velmi podobný turan -... celý příspěvek >
Jak na tento plevel v trávníku?, 6.8.2010
Vlevo je pryskyřník plazivý, vpravo mochna husí.  Obojí by např. bofix měl zlikvidovat.  Josef.
Terasa ve svahu, 5.8.2010
Myslím, že je Vaše otázka položena moc obecně a široce. Zkuste vložit foto místa, kde terasu chcete mít a jistě se Vám sejde řada příspěvků k tématu. Josef.
Další diskuze:  4647484950>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika