|
Araucaria araucana (Blahočet čilský) - zazimování, 7.8.2008 Pro paní Ivu (příspěvek ze dne 19.5.2008): při vší úctě k Vám: nepleťte si prosím blahovičník a blahočet: o blahovičníku v celé této diskusi nebylo ani slovo.
Blahočet = jehličnan Araukárie.
Blahovičník = listnatý strom Eucalyptus. (Ten u nás... celý příspěvek > |
 |
název plevele? a jak ho zničit?, 4.8.2008 Opravdu to není kontryhel, ale již dříve správně určený sléz přehlížený. Sléz má rád hlavně sucho (až extrémní), teplo, sluníčko; kontryhel roste zase spíše na vlhčích lukách. Samozřejmě může pomoci zmíněný postřik proti dvouděložným plevelům, ale... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jalovec - usychání větviček, 4.8.2008 Zkuste třeba Sumithion nebo Mospilan. Ale spíše než do zálivky bych důkladně postříkal celou rostlinu. Josef. |
 |
Zjištění názvu rostlin, 4.8.2008 Shrnu a doplním:
1. Pittosporum tobira
2. Magnolia grandiflora
3. Albizia julibrisin - zvaná též perská akácie
4. znal jsem to jako oko Kristovo - zde uvedený název je Paliurus spina-christii
5. Broussonettia (papyrifera?) - česky myslím že... celý příspěvek > |
 |
identifikace rostlinek z chorvatska, 4.8.2008 Ten pryšec je možná Euphorbia characasias. Josef. |
 |
Traktor Hecht, 30.5.2008 Pokud někdo vlastníte traktor HECHT, chtěl bych vás požádat o informace jak jste s ním spokojeni. Byl mi nabídnut nový v ceně 40 000 Kč. Líbí se mi výkon motoru, ale uvítal bych informace od někoho, kdo s tímto traktorem sekal. Děkuji R.C. |
 |
Nova pila - nelze nastartovat, 9.3.2008 Dobrý den, jestli je ta pila opravdu nová nic s ní neďelejte a odneste ji tam kde ste ji koupil, ať vám ji předvedou popř. opraví. R.C. |
 |