|
Příspěvky uživatele - 61.6
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Broskvoň - jakou?, 14.3.2010 Pokud chcete výbornou bělomasou broskev, velikostí i chutí překonávající Amsdenovu, zkuste Krasavu. Není ovšem tak raná.
Co se týče podnoží. Z vlastní zkušenosti mám pocit, že u meruněk a broskvoní se význam podnože trochu... celý příspěvek > |  | Černý bez a výrobky z něj, 13.3.2010 Hřebíček je tak aromatický, že bych jej do zásoby nemlel. Používám (spíš žena) mlýnek na koření, v němž se ovšem jiné koření neme. Kdybych potřeboval větší množství, použil bych tříštivý mlýnek na kávu. S hřebíčkem jsem to nezkoušel, ale pepř i nové... celý příspěvek > |  |
|  | Jak ostříhat loňskou meruňku, 13.3.2010 Protože mi meruňky rostou v poloze pro ně ne zcela ideální, snažím se k nim chovat trochu opatrněji. Platí to o razantním řezu, ohýbání, kroužkování atd. To, co bez problémů snesou jabloně, bych si u teplomilných peckovin dělat netroufl. Snažím se... celý příspěvek > |  | Natírání kmenu vápnem, 13.3.2010 Nabílení kmenů považuji za úkon, který stromům jistě neublíží, asi i trochu prospěje - odráží sluneční paprsky, je to jakási desinfekce a opadané pak půda využije. Efekt ale není tak velký, aby to stálo za tu námahu. |  | Odrůdy meruněk, 12.3.2010 Tři týdny po Bergeronu, pokud se nemýlím, žádná meruňka již nezraje. Zato tři týdny před Velkopavlovickou ano. Sám mám zkušenost, že na prvních skorých meruňkách si pochutnám mnohem víc, třebaže chutí nedosahují těch pozdních. Jsou prostě první, tak... celý příspěvek > |  | Jak ostříhat loňskou meruňku, 12.3.2010 To, co popisuje pan. Stanislaw je vlastně podstata řezu na vnitřní pupen. Pokud řežete striktně na vnější, on může růst jednak slaběji, pokud je vyschlý, navíc výhon z něj vyrostlý má sklon růst kolmo vzhůru. Při řezu na vnitřní pupen roste kolmo... celý příspěvek > |  | Jak prořezat jabloně?, 6.3.2010 Příliš mnoho otázek najednou a bez konkrétní znalosti stromů nelze radit.
Roubovat nové odrůdy na velké a hodně staré nebo nemocné stromy nemá smysl. Taky není dobré se unáhlovat s likvidací při jedné neúrodě nebo záplavě drobných plodů.... celý příspěvek > |  | Chci si koupit sekačku, prosím poraďte, 6.3.2010 Nejen že jde pojezd vypnout, u většiny sekaček musíte páku pojezdu trvale držet stisknutou na rukojeti. Když rukojeť pustíte, sekačka se zastaví. Je to logické, jinak kdybyste zakopl, mohla by Vám sekačka odejít k sousedům.
Nedoporučuji... celý příspěvek > |  | Mičurinův Granátový, 5.3.2010 To nevím. Ale koupil jsem jeřáb Granatina (snad kříženec jeřabiny a hlohu) a jeho plody jsou nechutné. Nevím, jestli to není to samé. |  | Archivace slivovice, 5.3.2010 To, co píše p. Honza má svou logiku. Ale já nezakapávám hrdla kvůli hermetičnosti destilátu. V mém sklepě je tak vlhko, že zátky by za pár let sežrala plíseň durch.
Pro p. Tomáše - pečetní vosk se mi osvědčil, jeho cena, ve srovnání s cenou... celý příspěvek > |  |
|  | Nátěr před nebo po nařezání hranolů?, 5.3.2010 Ať natíráte jak chcete, nátěr bude stejně nesouměrně trvanlivý. Dřevo pod střechou vydrží věčně, s i bez nátěru. Místa vystavená celodennímu slunci budou za 2-3 roky vyšisovaná, že je stejnak budete natírat znovu. |  | Strihani, 5.3.2010 To, co se píše výše, je beze zbytku pravda. Nicméně, pokud budete řezat v tuto dobu jádroviny, výrazně jim neublížíte. Řezal bych v tuto dobu ale jen proto, že teď není co dělat a později nebude čas. Neb v tomto počasí to žádná radost není. |  | Jak je to s tím smáčedlem?, 27.2.2010 Nu, voda z potoka ještě není zárukou měkosti. Já používám do postřiků dešťovku ze sudu pod okapem, nebo destilku (mám ji vcelku zdarma).
Jinak, pokud se bavíme o smáčedlech, mají smysl, až budou mít stromy listy. Pokud stříkáme nyní - třeba... celý příspěvek > |  | Uskladnenie kosačky na zimu, 27.2.2010 Pokud je uvedeno v návodu měnit na podzim, asi to má nějaký smysl. Já ale taky měním až na jaře. Ne že bych k tomu měl nějaký důvod. Prostě vyleju starý benzín a starý olej (možná s nějakou zkondenzovanou vodou) a naleju nové. Jestli nějaké kyseliny... celý příspěvek > |  | Co je to za odrůdu?, 27.2.2010 U nás je docela zima, Grávštýny ale zrají ještě před James Grieve koncem srpna. Koncem října jsou už dost přezrálé. Taky mě to podlr vzhledu i popsané chuti napadlo. Typickým rysem, podle nejž lze odrůdu Gr. poznat, je výrazná vůně.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|