Příspěvky uživatele - 94.12

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
ekonomické využití zahrady, 9.2.2009
Králíci, ač je to s podivem, dovedou zhodnotit a strávit celulózu (na rozdíl od prasat či slepic), takže zrní, chleba a a granule jim jistě prospějí, ale nutné nejsou. Zanedbatelný není ani fakt, že se sami rozmnožují.  Výhodou je... celý příspěvek >
Krtek - a je to, 9.2.2009
Pokaždé, když uvidím na zahradě lasičku, je to poblíž přístřešku s naskládanou hranicí dříví. Myslím si, že je to pro ni ten pravý úkryt. Tak, jako kompost pro ježky a slepýše.
Přední nebo zadní pohon sekačky?, 9.2.2009
Mám oba typy, s předním i zadním pohonem. Kromě několika málo situací, (např.  při kličkování, kdy lze zastavit zvednutím předních kol nebo do strmějšího kopce kde je nutno potlačit) se mi zřetelně lépe seče ze zadním pohonem
Jaké odrůdy - Ústí nad Labem, 9.2.2009
Asi bych nevolil dvě letní hrušně. Mají krátkou dobu konzumní zralosti, nestihnete je sníst z jednoho stromu, natož ze dvou. Jinak Ústí leží v nadm. výšce kolem asi 100 metrů, takže na jižním svahu lze pěstovat prakticky cokoli.
Množení bylinnými řízky, 6.2.2009
V době, kdy vyšla ta knížka, jsem to taky zkusil, podobně s nevelkým úspěchem. Teoreticky lze asi nařízkovat prakticky cokoli, ale není to vždy snadné. Řízkovance vyžadují odpovídající klima, je třeba je rosit, a t.d.    ... celý příspěvek >
Odběr roubu slivoně, 5.2.2009
Chcete-li opravdu roubovat a navíc peckoviny, nebylo by lepší nahlédnout do nějaké příručky, kde jsou jednotlivé postupy odborně popsány i s nákresem?  Plátováním se obvykle rozumí jednodušší obdoba sedélkování (bez sedla), kdy se 1-3 letý... celý příspěvek >
Mars, 3.2.2009
Na odrůdě ořešáku Mars vidím tyto výhody:  1.Menší vzrůstnost, 2. Pozdnější rašení a kvetení, čímž někdy uniká jarním mrazům a je tedy vhodný i pro vyšší polohy 3. Samosprašnost 4. Kvalitní plody srovnatelné s ostatními předními odrůdami V... celý příspěvek >
Černý rybíz - zastřižení, 3.2.2009
To podsazení není úplně nutné, dělá se proto, aby jednotlivé výhony keře vyrůstaly přímo ze země a netvořily kmínek. Takový keř se pak hůře zmlazuje.
Černý rybíz - zastřižení, 3.2.2009
Čím víc, tím lépe. Chybu byste neudělal ani kdybyste je zkrátil úplně (u země). Keře by ovšem měly být zasazeny hlouběji než rostly ve školce.
Nemocn jaboň - foto, 2.2.2009
Vyšší hladina, pokud vím, nevadí akorát drobnému ovoci. Z jabloní je relativně odolná kvalitní starší odrůda Ingrid Marie (nebo její mutace Karin Schneider).    Jinak, znám pěstitele v mrazové kotlině, kterým i při vší péči vypadá takto... celý příspěvek >
řez hrušně, 1.2.2009
Růst a plodnost bývají nepřímo úměrné. Tlumím-li růst, podporuji plodnost. A naopak. Je to taky hlavní smysl používání slabě rostoucích podnoží.
Brouk v jezírku, 1.2.2009
Ryby umí pozřít, potápník, jeho larva i larva šídla či vážky. Týká se to rybiček akvarijní velikosti.Píšete-li "pět vetších(?) karasů, podezíral bych spíš sousedovic kočku
řez hrušně, 1.2.2009
Chcete-li růst podpořit, řežte v předjaří, pro potlačení růstu v době květu nebo i později.
Hrúbka vrúbľa, 1.2.2009
Nikdy jsem to neslyšel. Roubuje se někdy - jádroviny ovšem - za kůru dlouhými, až 1 metr, rouby. Když se ujmou a obrazí, ušetří se tím v podstatě jeden celý rok.  Že by se někomu pravidelně ujímaly dvouleté výhony, se mi nezdá.
Zakládání nového sadu švestek, 1.2.2009
Řady bych orientoval ve směru sever - jih, ve svahu pak po vrstevnici. Spon bych zvolil v závislosti na úrodnosti půdy, zvolených tvarech, podnožích, nadm. výšce, aj.
Další diskuze:  4142434445>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika