|
Réva k pergole, 22.3.2010 Tak to se divím, že vám ani do konce září nedozrála. Na konci července mám chrupku ještě jako brčál a dozraje... |
 |
Réva k pergole, 22.3.2010 Ze kdy je ta fotka? Když se u chrupky takhle vybarvují hrozny, tak už mám dřevo docela slušně vyzrálé, u vás vidím ještě zcela nezralé dřevo - nehnojíte moc dusíkem? |
 |
|
 |
Réva k pergole, 22.3.2010  Z uvedených odrůd mám zkušenosti s Chrupkou červenou a Královnou vinohradu, pěstuji pod Krušnými horami, v 360m n m, u zdi. Královna vinohradu je v mých podmínkách nejcitlivější na plíseň révovou ze všech odrůd co mám, ale zatím jsem vystačil vždy s... celý příspěvek > |
 |
Kvalitní přepravky na víno, 15.12.2009 Co je na těch zelených nekvalitního? VJK |
 |
Augustin (V 25 - 20), 10.12.2009 Augustin = Pleven ustojčivyj = V-25-20. Všechno jedna odrůda. VJK |
 |
Augustin (V 25 - 20), 8.12.2009 Jste si jistý, že máte skutečně V 25-20? Ta by měla být, alespoň podle dostupných údajů odolnější proti mrazu (-23 -26C) než arkadia (-19 - 22C). Nehnojíte moc dusíkem? To by odpovídalo těm nevyzrávajícím letorostům. 1,5cm (i víc) v průměru mi běžně... celý příspěvek > |
 |
Vhodnost odrůd pro vedení vertiko, 7.12.2009 Jestli je jediný důvod pro vertiko to, že nechcete dělat drátěnku, tak bych snad opravdu radši udělal tu drátěnku. |
 |
Bezsemené odrůdy, 4.12.2009 Část skleníku budu zjara a na podzim vytápět, přes zimu temperovat. Budou v něm i citrusy. Rád bych zkusil právě něco pozdního, tak aby bylo zhruba touhle dobou zralé. A naopak něco velmi raného, se sklizní květen/červen. VJK |
 |
Bezsemené odrůdy, 3.12.2009 Opět bez podpisu - VJK. |
 |
Bezsemené odrůdy, 3.12.2009 A neporadil Vám, kde ji sehnat? Láká mě vyzkoušet ji ve skleníku. |
 |
|
 |
Bezsemené odrůdy, 1.12.2009 Asi budete mít pravdu, díval jsem se i do ОФИЦИАЛНА СОРТОВА ЛИСТА
НА... celý příspěvek > |
 |
Bezsemené odrůdy, 30.11.2009 Dovolím si nesouhlasit, Edro bez seme rozhodně není synonymum pro Sultaninu nebo Thompson Seedless. Sice má v původu Sultaninu, ale je křížencem Rusensko edro a Bezsemenen chybrid VI-4, proti Thompson Seedless má násobně větší velikost bobulí. VJK |
 |
Bezsemené odrůdy, 30.11.2009 Zapomněl jsem se podepsat - VJK |
 |
Bezsemené odrůdy, 30.11.2009 Máte nějaké zkušenosti s odrůdami Elma a Edro bezseme (pravděpodobně synonym pro Rusensko bezseme)? |
 |
Ribier, Olšava, Okava a Julski Biser?, 30.11.2009 Já ze zakořeňování řizků nedělám vědu - cca 40 cm dlouhý řízek, oříznu všechna očka kromě nejvyššího a dám za okno do nádoby s cca 5 cm vody. Po zakořenění zasadím. Úspěšnost 100%, respektive se mi ještě nestalo, že by nějaký řízek nezakořenil a... celý příspěvek > |
 |