|
Příspěvky uživatele - 61.6
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Už nastal čas roubovat za kůru?, 20.4.2010 K roubování kopulací mízu nepotřebujete. Roubovat se mohlo už před dvěma měsíci. Nyní v podstatě taky, ale slivoně kopulací se ujímají lépe, když se roubuje brzy. Někteří již v únoru, já počátkem března.
Míza je potřebná k roubování za... celý příspěvek > |  | Ošetření kmene stromku po okusu zvěří, 18.4.2010 Stromovým balzámem NE! Spálí zbytek pletiv
Existuje celá řada stromových balzámů, některé jako vláčná pryskyřice (Kambilan), polotekuté (Tervanol), tuhé, jiné jako hustý latex, ředěné vodou (Arbosan). Všechny balzámy slouží ke krytí ran na... celý příspěvek > |  |
|  | Letos neuroda, 18.4.2010 S broskvema jsem na tom podobně jako Martin, hodně toho pomrzlo, některé raší jen ze spících pupenů. Ostatní druhy mají nasazeno pěkně. Možná proto, že loňská úroda byla průměrná, nikoli mimořádná jako u jiných (týká se hlavně švestek)., |  | Bílý červ v kompostu, 18.4.2010 Může jít o larvy zlatohlávků, nosorožíků a jiných. Na hnojení kompost klidně použijte, co taky jiného s ním? Skuteční škůdci (třeba drátovci) si Vaše rostlinky najdou bez ohledu na kompost. |  | Řez švestek a blům, 18.4.2010 Kdybyste připojila fotku ořezané švestky, asi bychom viděli více. Sice jsem ještě letos peckoviny neřezal, ale kdybych si měl vybrat jestli nyní nebo po sklizni, řezal bych spíš teď. Čtyřleté slivoně ale řežu co nejméně, spíš je jen... celý příspěvek > |  | Záhradná lavička z guľatiny (borovica), 17.4.2010 Starý stolař, co mi dělal nábytek vyprávěl, že jeho otec vyráběl ze dřeva, které řezal a chystal jeho děd. Proto jsou prý staré výrobky trvanlivější, nekroutí se. Po kolektivizaci z toho starého dřeva kolchozníci zabednili střechu vepřína.... celý příspěvek > |  | Opylení, 17.4.2010 Není zde diskuzní fórum o českém jazyku, ale koncentrace hrubek ve větě:
"Opiluje mě tuleu gras zelenou renglodu nebo k ní musí zasadit ještě nějakého opilovače..." je přece jen dost vysoká. Netřeba povyšovat formu nad obsah, stačí mít trochu úcty k... celý příspěvek > |  | Da se jeste prozezavat?, 17.4.2010 Jabloním se nestane nic. Vás mohou popíchat včely. |  | Obyčejný rýč vs. Fiskars, 17.4.2010 K nedorozumění došlo.
Já mluvím o tomto rýči. Teleskopická rukojeť je jistě dobrá, ale je to funkce navíc a já věřím jednoduchosti, která se nemůže pokazit.
Špičatý rýč je nutný do těžších půd, rovný může být do těch písčitějších. |  | Proč hrušeň nekvete?, 17.4.2010 Nejšetrnějším způsobem, jak přimět ovocný stromek k plodnosti, je vyvážená výživa (nepřehnojovat dusíkem) a vynechání zimního řezu. Drastičtější je posekání kořenů, kroužkování, zaškrcování (neradil bych u peckovin, teda nedělal bych to vůbec). V 80.... celý příspěvek > |  |
|  | Obyčejný rýč vs. Fiskars, 17.4.2010 Pokud jste si koupila dámský rýč od Fiskars z hliníku, ten ohnete snadno. Jeklehoučký, ale rýt se s ním dá jen záhonek, kde už dřív ryto bylo. Ten masivní rýč, o němž píšeme, nijak lehký není, naopak, Ale průměrná žena jej neohne. |  | Obyčejný rýč vs. Fiskars, 16.4.2010 Dobrých rýčů je víc. Genialita Fiskarsu spočívá (krom dobré ergonomie) v jeho tuhosti, nezničitelnosti. Každoročně jsem zlomil několik topor nebo ohnul plech rýče. Při vyrývání stromů s kořeny nic divného. Tomu je konec. |  | Proč hrušeň nekvete?, 16.4.2010 Pupeny se probudí na jaře tím, že vyraší. Tedy pokud byly rok před tím diferencovány. Pokud nebyly, tak řez do starého dřeva to nedokáže.
Silným zmlazením (doporučovaný řez do 3 letého dřeva není ničím jiným) docílíte akorát ještě... celý příspěvek > |  | Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 11.4.2010 Není co závidět. Mrazíky přijdou (jako každoročně) i v květnu. |  | Jak to vypadá u Vás s nakvétáním broskvoní?, 11.4.2010 Svitavsko - 350m mrazová kotlina. Broskveby se ještě daly stříkat mědí, žádné rašení, jen lehké prozelenání pupenů
Kvést začíná akorát kamčatský zimolez |  |
 |
|
|
|